Ibland duggar matcherna tätt i toppfotbollen, och just nu är det en sådan period. Under onsdagen möts Barcelona och Atlético Madrid i den femte omgången av La Liga. 

Matcherna mellan Atlético och Barcelona har de senaste åren följt ganska tydliga mönster, men dock med två olika mönster för två olika perioder.
Om vi kollar för ungefär tio år sedan och några säsonger framåt så var det idel storvinster för 'blaugrauna' på hösten och därefter följdes det i regel upp med en seger av Madridklubben på våren.
Under Simeones tid har ju Atlético blivit ett betydligt stabilare lag och matcherna har sett ut därefter. Simeones lag ligger lågt, lågt och försöker försvara ut Barcelona, samt kontra in någon boll. I ligan har har Barcelona aldrig förlorat mot Atlético med Simeone som tränare, men det har inte varit några stora segrar heller direkt när de segrat. Den senaste matchen lagen emellan vann dock Atleti och den segern skickade även ut Barcelona ur Champions League.

FC Barcelona
Katalonierna står som hemmalag under onsdagskvällen. De har inlett sin säsong fint med fyra segrar i både ligan och Champions League, den enda plumpen än så länge är förlusten mot nykomlingen Alavés. På dessa fem matcher har de stått för 18 mål framåt vilket är väldigt imponerande, bakåt har de släppt in fem bollar. 

Trion MMS längst fram fortsätter att vara livsfarliga där både Suárez och Messi stått för fyra ligamål vardera, samt två respektive tre i Champions League. Neymar har inte stått för samma fina antal mål men har en imponerande samling assist istället.

Luis Enrique: " Effektiviteten framför mål kommer troligtvis vara en av nycklarna (för att vinna matchen). Det här är en match mellan två lag som känner varandra väl, vilket gör det ännu mer spännande." 

Poteniell startelva
Ter Steegen
Roberto - Pique - Mascherano - Alba
Rakitic - Busquets - Iniesta
Messi - Suárez - Neymar

Club Atlético de Madrid
De rödvita kommer från en mycket fin insats mot Sporting Gijón, en match där samtliga spelare bjöd på mycket fina individuella insatser. Slutsiffrorna i den matchen skrevs till 5-0 där samtliga forwards gjorde mål. 
Efter en defensiv inledning på säsongen av Atleti har Simeone det senaste använt sina offensiva krafter i trupper mer. 
Och det har gett resultat, samtdigt som det inte har släppts till några mål bakåt. Ett insläppt än så länge på säsongen och elva mål framåt på fem matcher. 
Mot Barcelona lär det nog vara ett betydligt mer balanserat lag dock än de senaste tre matcherna.

Detta blir lite en match mellan de stora målksyttarna då Griezmann, likt Suárez och Messi, har gjort fyra ligamål än så länge. 

Truppen
Oblak, Moreira, Godín, Filipe, Savic, Lucas, Juanfran, Giménez; Koke, Saúl, Carrasco, Augusto, Gabi, Thomas, Gaitán; Griezmann, Fernando Torres, Correa och Gameiro.

Poteniell startelva
Oblak 
Juanfran - Savic - Godín - Filipe
Saúl/Carrasco - Gabi - Tiago - Koke
Griezmann - Gameiro/Torres

Matchfakta
Var: Camp Nou, Barcelona
Datum: Onsdagen den 21/9
Tid: Klockan 22.00
TV: Matchen sänds på Viasat Sport Premium och på Viaplay.