Miguel Ángel Moyà
Det har ju varit ett allt annat än positivt kalenderår för Moyà som tappade startplatsen efter en oturlig skada mot Bayer Leverkusen i slutet av mars. Därefter har hans slovenske målvaktskollega spikat igen mellan stolparna. Vi önskar honom förstås speltid, men det är något som man förtjänar på träningsplanen i det här laget. Nej, på fotbollsplanen har vi inte sett honom särskilt mycket, men han syns till desto mer på diverse affischer och billboards. Därför har vi bestämt oss för att pryda Edificio de España med Moyà. Det är lika bra att han förbereder sig för sin andra karriär (modell) och därefter får han väl bli fotbollskommentator. Kolla bara på framgångarna som Quique Sánchez Flores skördar i Watford efter att ha gått den här vägen!

Jan Oblak
Tänk att fjolårets julklap (en GPS) hjälpte Oblak att navigera sig till träningsplanerna i Majadahonda, Vicente Calderón vid Manzanaresfloden och startplatsen mellan stolparna! Det är sällan Atlético-redaktionen tar åt sig äran, men just i slovenens fall får vi ändå göra det. Att välja årets julklapp var dock betydligt svårare. Oblak såg ut att ha firat att han blivit förstamålvakt så hårt att håret bokstavligt talat föll av honom vilket resulterade i att han inte visade sig utan keps i närheten av klubbfotografen Ángel Gutiérrez, sedan hade han plötsligt återfått sitt hår dagarna innan Atléticos julbord. Tur var väl det. Att vända sig till Enrique Cerezos peruktillverkare skulle bli dyrt. Efter att ha tänkt igenom vad han egentligen behöver nu när han gärna visar sig utan keps så kom vi fram till att en kontraktsförlängning med högre lön och en ännu mer svårtillgänglig utköpsklausul är den ultimata julklappen för en av Europas bästa målvakter. 

Juanfran
Här har vi en riktig trotjänare som ständigt säger nej till att tjäna mer pengar för att stanna i Atlético. Därför vore det inte konstigt att ge honom ett bättre kontrakt, men det har redan Miguel Ángel Gil Marín löst. Vi väljer att fokusera på det personliga planet och ge hans son möjligheten att stå vid sidlinjen ihop med Simeone för att elda på Atlético-spelarna i samband med hemmamatcherna. Ingen kan ju möjligtvis få Juanfran lika fokuserad på att nå in med inläggen i straffområdet än när hans son gapar, hoppar och skriker. 

Jesús Gámez
Högerbacken spelar visserligen inte särskilt mycket och får enbart chansen när Juanfran är skadad eller avstängd, men han är ändå uthålligast av alla Atlético-spelare och springer nästan ut beep-testet när han återvänder från sin 1,5 månad långa semester. Därför skickar vi iväg honom på Ironman-tävlingarna runtom i världen under tiden som Juanfran kan spela. Det är ju slöseri med talang att Jesús ska sitta på bänken. Se upp, Jan Frodeno, snart ryker din mästartitel!

Diego Godín
Ifjol fick han ett livstidskontrakt, i år funderar vi på redaktionen på möjligheten att klona honom. I vilket fall som helst vill vi passa på att ge "El Faraón" det han verkligen förtjänar, men aldrig får vid diverse galor eller prisceremonier: världens bästa mittförsvarare i världens bästa kollektiv. 

José María Giménez
Uruguyanen är redan en av världens största mittbackslöften och p.g.a. just det smyger sig något misstag in i hans spel..som när han gråtandes gick av banan för att han känt att han svikit sina lagkamrater efter att Lucas Pérez gjort 1-1 på Riazor i en match som Atlético kontrollerade helt. I år behöver han inget annat än att vi som supportrar ingjuter ännu mer mod i hans spel. Med tiden kommer det betala av sig, var så säkra. 

Stefan Savic
Den gode Stefan är en mycket bra värvning och han ger verkligen allt på planen. Som tack för att han bidrar med en mördande konkurrens i mittlåset har vi på redaktionen bestämt oss för att skicka iväg honom och hans Balkan-kompisar i Fiorentina på en exklusiv sportfiskeresa i valfri del av världen. Det är nämligen montenegrinens stora passion utanför fotbollen. 

Lucas Hernández
Årets lättaste julklapp delas ut till Lucas som är i starkt behov av speltid. Därför skickar vi iväg honom till Rayo Vallecano där Paco Jémez väntar med öppna armar. När Vallecas-publiken ser fransmannen kommer de flockas till arenan i barrions hjärta. 

Filipe Luís
Den gamle Filipe är mer eller mindre tillbaka, men det betyder inte att han får en julklapp. Han får helt enkelt jobba in en julklapp till nästa år. Har man gjort hans resa och sedemera ångrat sig så får man stå sitt kast. Det positiva är åtminstone att han har insett sitt misstag. Det är alltid en start. Välkommen hem, Jackass

Guilherme Siqueira
Alltid glad, alltid sprallig..alltid lika opålitlig i defensiven. Det räcker visst inte att Paolo Maldini håller i försvarslektionerna, något som sedemera resulterat i att Atlético-redaktionen anlitat Arrigo Sacchi, Franco Baresi, Maldini, Mauro Tassotti och Roberto Donadoni. Kom ihåg, Siq: "A jockey doesn't have to have been born a horse"

Tiago
Ett sprillans nytt skenben. 

Saúl Ñiguéz
"Saúls ena njure är krossad" utbrast Enrique Cerezo förtvivlat efter Atléticos förlust mot Bayer Leverkusen. Saúl får därmed en ny njure, den andra stal tyskarna.

Gabi
Ett frikort från vem som än styr det här med att rösta i Spanien. På så vis slipper han sova över hemma i Boadilla de Monte när resten av laget redan befinner sig på spelorten, gå upp vid 06:00 för att sedemera åka till vallokalen och agera reservernas reserv när det är dags att rösta. Det gör också att Gabi slipper ta förmiddagståget till spelorten och helt oförberedd spela om ligaledningen. 

Koke
Koke som modell? Nej, någon seriösare modellkarriär alá Moyà kommer Koke antagligen aldrig få, men han är populär och liksom Diego Costa tvingas han göra saker som denna med landslaget. Därför är det lika bra att skicka iväg honom på en snabbkurs i Milano om hur man INTE ska posera..inte för att undertecknad kan något om det här.

Óliver Torres
Bara för att man är en artist på fotbollsplanen betyder det inte att man är det när det gäller att designa kläder. Óliver är ett praktexempel. "Design by Óliver Torres" säger reklamtexten. Ska man göra något så ska man göra det ordentligt. Inte halvdant. Iväg till designerskolan nu. 

Thomas
Ghana må ha ett talangfullt landslag, men om de kan kalla på spelare från den inhemska ligan så kan de likförbannat ge Thomas chansen. Tänk så mycket mål de hade kunnat göra när Thomas plötsligt dyker upp i andra våg och avlossar högerkanonen. Det blir att ringa Avram Grant på julafton.  

Yannick Carrasco
Partyfrillor är något som egentligen inte bör höra hemma i Atlético, speciellt inte när Cholo har tonat ned sin, Griezmann bestämt sig för att han inte längre vill se ut som en kyckling och Giménez rakat av sig version 30 av sin mohikan. Därför skickar vi iväg Yannick till en vettig frisör. 

Antoine Griezmann
Det är något med de fransktalande spelarna i Atlético och klädstilar som inte riktigt går ihop med resten av omvärlden. Alla trodde vi att Josuha Guilavogui var ett speciellt fall, sen visade Griezmann upp den här outfiten i Atléticos omklädningsrum. Jadå, ni gissade rätt, han ska till en stylist i jul. Oacceptabelt!

Fernando Torres
Han är oerhört snabb, kvick och fysiskt stark..men Fernando har helt glömt bort hur man sätter bollen i nätmaskorna. Det onda "Chelsea-syndromet" är något som har drabbat många fina anfallare och p.g.a. just det har vi donerat pengar för att lyckas komma underfund med vad som egentligen är orsaken till måltorkan. Kanske kommer forskarna lösa gåtan fram tills den 28 maj 2016..

Jackson Martínez
Eftersom colombianen är en av få spelare som faktiskt bestämt sig för att fira jul i Madrid och återhämta sig från sin skada så att han kan spela strax innan eller efter nyår så måste han belönas med något som han tycker om, nämligen att rappa. Vi hyr in Atléticos produktionsbolag Sra. Rushmore så att de hjälper Jackson sätta ihop en video till hans egen raplåt. Vi kan redan nu garantera att den kommer bli mycket, mycket bättre än ärkessopan Jesés fjantiga låt och video. 

Ángel Correa
Ángelito har fått mycket under 2015: ett nytt liv, fotbollen, debuten med Atlético, landslagsdebuten, första landslagsmålet och första Champions League-målet. Han är nog nöjd, men eftersom hans mamma alltjämt inte verkar ha fått det hon bad sin som om på landslagssamlingen i september så får vi på Atleti-redaktionen ta på oss ansvaret att skaffa Carlos Tévez autograf till henne. Ni vet, den som han inte ville sätta på kontraktet som Simeone förberett åt honom i somras.

Luciano Vietto
Alla kan ju inte få julklappar som de tycker om. Vietto är ett sådant fall. Det har visserligen blivit bättre, men än är han inte på den nivån som många av oss önskar. För att undvika att "Lucky Luciano" återvänder i den här formen har vi sett till att han flyger, vistas och tränar ihop med Profe Ortega under julledigheten. Han vill väl inte ha ytterligare ett "Profe-liknande" välkomnande när han återvänder från Sydamerika den 27 december. 

Diego Simeone
Precis som ifjol har Cholo fått precis det han önskade sig innan han tog flyget till Buenos Aires, den här gången verkar det bli Augusto Fernández och eftersom redaktionens fickpengar räckte till köpet av Luciano Vietto i somras så får vi sätta igång en ny insamling för köpet av..Diego Costa! Bråka på där borta till sommaren nu, Diego..

Mono Burgos
Eftersom Mono gick ned hela 35 kg i somras så bjuder vi på det senaste som marknaden för pulsklockor och pulsmätare har att erbjuda. Grande Mono. 

Profe Ortega
Profe får en DVD med "Billys Bootcamp". Han kommer garanterat bli lyrisk. 

José Luis Caminero
Caminero får besöka Anonymous högkvarter så att de kan hjälpa honom att hacka FIFA:s databas när de försöker straffa Atlético för köp av minderåriga fotbollsspelare. Något måste de ju kunna hitta på de nurvarande presidentkandidaterna för att Atleti ska slippa undan. 

Andrea Berta
Italienarens framgångsrika tid som teknisk direktör har varit väldigt bra för klubben och under 2015 har han gjort några intressanta värvningar som Cholo bett om. Därför ger vi honom en påse pengar och hoppas att han skall återvända med ytterligare en José María Giménez..