Japp det händer igen, domaren i fokus på ett vedervärdigt sätt men för en gångs skull går domsluten med Athletic något vi sannerligen inte varit vana vid den här säsongen.

Visst känns det som det börjar jämna ut sig men det är ju knappast någon tröst för Atletico och hur många matcher skall domarna avgöra innan någon reagerar?

Tröttsamt är det hur som helst men vi går vidare och återkommer med själva händelsen som mer eller mindre avgör matchen lite senare.

Caparros hade lurats lite på träningarna i veckan med lite olika uppställningar för att sedan starta på samma sätt som veckan innnan, en riktig lurifax den där Caparros!

Startelvan enligt följande:
Första halvlek:

Det är bortalaget som börjar bäst och Javi Martinez testar tidigt De Gea med en projektil från 35 meter som Atleticomålvakten med nöd och näppe styr undan. Atletico börjar sedan sakta men säkert ta kontroll över matchen och Agüero x2 och Reyes har fina lägen att sätta 1-0 men alla 3 avsluten är på tok för dåliga. 

Efter det böljar sedan spelet lite fram och tillbaka och Toquero är nära att nickskarva in bollen medans Forlan har ett vasst skott strax över ribban innna avgörandets minut är kommen.

Toquero bröstar ner ett inlägg till Llorente som tar emot bollen i höjd med straffpunkten och blir i det momentet upphakad av Perea, domaren blåser för straff och det är väl inte mycket att säga om det men samtidigt plockar han också upp det röda kortet och visar för Atletico backen.

Straff ok men utvisning... nej knappast, vad hittar han ett rött kort i regelboken för den förseelsen? Ful fällning? Knappast...  Sa han något till domaren? Inte vad jag kunde se...  Målchansutvisning? Tja om han nu dömer för det måste nog domarna ALLTID visa rött kort i samband med att de blåser straff...

Kan egentligen bara komma på en liknande straff och den drabbade faktiskt Athletic för några år sedan när man mötte Real Madrid på Santiago Bernabeu, Amorebieta hoppar där upp i  en situation för att täcka ett skott från en Real spelare. Amorebieta med ryggen mot Real spelaren får bollen på armen och domaren dömer straff och utvisning, hade haft lite mer förståelse om bollen var på väg mot målet men man ser tydligt på bollbanan att den var på väg långt upp på läktaren bakom Iraizoz mål. Ungefär lika knepig bedömning... 

Hur som helst är det ett riktigt uselt domslut som får alldeles för stora konsekvenser i matchen, dåligt dåligt dåligt!

Medans Atletico spelarna skäller på domaren händer något märkligt, först springer Muniain och hämtar bollen antingen för att ta straffen själv eller för att möjligtvis lämna över den till David Lopez som han sen gör. Lopez stegar upp mot straffpunkten då Llorente plötsligt snor åt sig bollen och både knuffar undan både Lopez och Muniain

Medans Llorente lägger upp bollen på straffpunkten ser man hur Muniain frustrerat gestikulerar mot Llorente och mot  bänken.

Straffen är ju dömd att missas och givetvis slår Llorente straffen utanför, Muniain visar åter igen sin frustration när han springer ut mot bänken för att få en förklaring, Caparros viftar tillbaka honom och match fortsätter.

Vem var det som egentligen skulle slå straffen? Vi får nog återkomma till det illa bråket om det kommer en förklaring, lite märkligt var det dock...

Atheltic spelarna verkar sedan en aning chockade och helt plötsligt är Diego Forlan fri med Iraizoz, vanligtvis betyder det tack och god natt för Athletic men den här kvällen skall allt gå med Caparros mannar.
Forlan får till ett otroligt dåligt avslut och lyckas inte ens få friläget på mål,  0-0 ser ut att stå sig halvleken ut men så plötsligt dyker Toquero upp.

Toquero som har haft total mål-öken den här säsongen har varit så nära vid ett flertal matcher att jag i förra veckan skrev att han om nån i Spanien förtjänade ett mål och nu kom det.

Atletico backlinjen glömmer fullständigt bort den tunnhårige Athlteicanfallaren i bortre änden av straffområdet och Iraola slår ett perfekt inlägg som Toquero bara sätter foten till på volley. 1-0 bakom en stillastående De Gea är ett faktum och Toqueros glädje är enorm. Snyggt och så härligt att han fick spräcka mål-nollan!

Det är också det sista som händer i en böljande och händelserik första halvlek.

Andra halvlek:

Atheltic rivstartar och Llorente har en utmärkt chans att stänga matchen men missar otroligt nog öppet mål från 3 meter.  Reyes försöker sen igen med ett långskott men det vållar inga större problem för Iraizoz i Athletic buren.

I 64e minuten så skall då firma Iraola - Tóquero banka den sista spiken i Atletico kistan för kvällen, Iraola väggspelar med David Lopez och tar sig runt på högerkanten där han slår ett flakt inlägg som Toquero kastar sig mot och stöter in till 2-0.

Här avgörs matchen då 2 måls underläge och en man mindre på plan givetvis tar kål på alla Atletico spelarnas förhoppningar om  en vändning.

Atletico är iofs nära att reducera men Reyes skott från snäv vinkel hamnar på läktaren och blir lite typisk för Atleticos kväll.

2-0 står sig och det är 3 otroligt viktiga poäng då man drar ifrån både Sevilla och kvällens motståndare och har nu 5 poäng till godo i europajakten.

Att både Espanyol och Valencia tappar poäng gör ju inte heller saken sämre...

AUPA ATHLETIC!


Highlights:Matchfakta:

Atletico - Athletic  0-2   Toquero 46´, Toquero 64´
Avslut:  15-15
På mål: 7-7
Bollinnehav: 53-47%
Hörnor: 4-5
Gula kort: 3-1
Röda kort: 1-0