Den spanska huvudstadsklubben får besök av åttondeplacerade Valencia när Primera División går in i sin 9 omgång. Atlético lyckades i tisdags vinna mot ett reservbetonat Astana i Uefa Champions Leauge med hela 4-0 utan att egentligen behöva anstränga sig allt för mycket. Med den omgången avslutad riktar istället Simeone och hans mannar in ögonen på Valencia. De tio senaste matcherna visar att Atlético Madrid inte är trevliga motståndare för Valencia som enbart lyckas ta med sig tre poäng på två av dessa tillfällen. Inför morgondagens match går hemmalaget in med ambitionen att vinna för att inte skapa ett avstånd med lagen högre upp i tabellen och tappa mark i ligastriden. Valencia kommer inför matchen med ambitionerna att inte hamna ännu längre bort från Europaplatserna än man redan är. 


Valencia:

Valencia har inte börjat denna säsongen som man själva hoppades och Nuno testas för första gånen på riktigt som tränare för Valencia. Rösterna och kraven höjs efter sugar daddy Lims miljardsatsning i klubben och en vinst skulle betyda allt för Nuno mot Atlético. Valencia befinner sig för tillfället på åttondeplats med 12 inspelade poäng på 8 matcher. 3 vinster  - 3 kryss - 2 förluster landar Los Che på och med ambitionerna på en Europlats är det långt ifrån godkänt. Även om det bara är början på säsongen så lyser resultaten med sin frånvaro när motståndet i matcherna man inte lyckats vinna är: Rayo Vallecano, Espanyol, Real Betis och Deportivo. 

Det mest tydligt lysande symbolen på att pengar verkligen inte är allt. Ibland löser inte pengar allting och de som trodde att det enbart behövde komma in en pengasäck i form av Peter Lim som strök skulden, plockade in några spelare och en tränare utan erfarenhet hade fel. Valencia är väldigt pressade denna säsong och Nuno försöker med all kreativitet han kan finna att vända på trenden. Även om inte spelet varit så imponerande så har dock Valencia lyckats att göra det viktigaste de senaste två matcherna och vunnit mot båda Gent i CL efter ett sent självmål av den serbiska backen Stefan Mitrovic och mot Malaga i La Liga där matchen slutade 3-0. Valencia lyckades alltså på en match nästan dubbla sin målskörd denna säsong i ligan då man inför matchen enbart hade stått för fyra mål på 7 matcher. Målskyttet har brustit rejält denna säsong och lösningen inför matchen för Valencias del undrar ni då? Nunos svar blir troligtvis Rodrigo som ensam anfallare.  

Valencia testade under fredagens förberedande träning följande uppställning: Jaume; João Cancelo, Mustafi, Aderllan Santos, Gayà; Enzo Pérez, Parejo, André Gomes; Rodrigo.

Är ni klokare än en fladdermus lyckades ni troligtvis räkna ut att det enbart är nio spelare. Rodrigo fick dagen till ära testa på att spela som ensam anfallare vilken kan komma som en överraskning för många. Eftersom Feghouli har skadekänningar och Piatti fick träna med reserverna under fredagspasset så är det troligtvis Santi Mina och Bakkali som kommer få chansen från start i söndagens möte. Negredo som bara mäktat med 1 mål i La Liga denna säsong får se matchen från läktaren istället efter att Nuno beslutat att Peta den förredetta landslagsmannen. Uttöver Negredo är det även Rodrigo de Paul och Vezo som står utanför trappen när Atlético Madrid är motståndet på söndagen. 

Preliminär startelva:
 
Jaume
João Cancelo, Mustafi, Aderllan Santos, Gayá
Enzo Pérez, Parejo
Bakkali, André Gomes, Santi Mina
Rodrigo


Atlético de Madrid:
Atlético befinner sig för tillfället på 4 plats i ligatabellen med 16 poäng. Fördelaktigt för laget från Madrid är att man redan hunnit möta Real Madrid, FC Barcelona, Villarreal, och Sevilla samtidigt som man hängt kvar i ligatoppen. Det väntar nu en enklare väg för Atleti innan ligan vänder igen och är ett ypperligt tillfälle för Madridklubben att ta nästa kliv i jakten på ligaguldet.  

Efter en relativt enkel match mot Astana i Champions Leauge fanns det utrymme att vila nyckelspelare som Tiago, Griezmann och Jackson under olika tillfällen i andra halvlek. Tiago gick ut redan vid halvtid och Griezmann samt Jackson nära inpå. Det har inte varit Atléticos bästa prestationer under de senaste matcherna men laget har lyckats med att få resultaten på sin sida. Tidigare mötta man Real Sociedad där Griezmann stod för ett vackert mål sedan han med en löpning från halva plan sprang hela vägen till moståndarmålet och gjorde 1-0 mot sin forna klubb. Atlético försökte men lyckades inte döda matchen förrän i slutminuterna sedan Carrasco fick in 2-0 målet och väntas få chansen från start mot Valencia. Mot Astana vann man bekvämt med 4-0 efter mål av Saúl, Jackson och Torres där det fjärde var ett självmål sedan Juanfran slagit ett inlägg som träffade en av motståndarnas backar. 

Cholo önskade inför säsongen ett lag som med stor bredd där variationen beroende på motståndare var förhopppningen. Tanken är att det ska gå att anpassa spelet beroende på vilket lag som står som motståndare för Atlético och ytterliggare ett tecken på det är alla olika formationer som testats under säsongen såhär långt beroende på motståndare eller skede i matchen. 4-4-2, 4-3-3 eller 4-5-1 är de formationerna som ständigt används och inför söndagens match lär vi få se ett 4-4-2 med Koke och Carrasco på kanterna som lär bryta in i banan mer än att hänga ute på kanterna, den rollen tar istället Filipe och Juanfran. Simeone påpekade inför säsongen att Koke skulle få en större roll i mitten av banan denna säsong men än så länge har det varit snålt med speltid just på den positionen.

 

Preliminär Startelva:
Oblak;
Juanfran, Giménez, Godín, Filipe Luis;
Carrasco, Gabi, Tiago, Koke;
Jackson, Griezmann.

Som vanligt står Oblak mellan stolparna och framför sig finns inga överraskningar heller. Juanfran, Giménez, Godin och Filipe tar hand om försvaret och Savic får nöja sig med att ha spelat mot Astana istället för Gimenez. Carrasco ser ut att starta före Óliver Torres som båda stått för bra prestationer de senaste matcherna. Gabi och Tiago återfinns i det centrala mittfältet och Koke som verkar ha blivit kvitt sin skada helt och hållet lär finnas tillgänlig från start. Längst fram på plan finns anfallsparet i form av Jackson Martinez och Antoine Griezmann


Matchdag: Söndag 25 oktober
Avspark: Klockan 20:30
Arena: Vicente Caldéron
TV: Viasat Fotboll
Tips: 4-0 
Domare: Gil Manzano