Till skillnad från matchen mot Athletic Club på San Mamés blev det inga plötsligt förändringar i Atlético de Madrids startelva när den spanska huvudstadsklubben tog sig an Levante på Vicente Calderón under lördagseftermiddagen. Diego Simeone bestämde sig för samma elva som tränat under stora delar av veckan och egentligen fanns det bara ett frågetecken: om Raúl García eller Arda Turan skulle starta. Det blev den sistnämnde som fick chansen. Miguel Ángel Moyá vaktade i vanlig ordning målet. Han hade en fyrbackslinje i form av Juanfran till höger framför sig. Utöver det bildade José María Giménez återigen mittlås med Diego Godín samtidigt som Guilherme Siqueira spelade till vänster i backlinjen eftersom Cristián Ansaldi alltjämt inte är spelklar efter en månads skadefrånvaro. Atlético ställde upp med ett 4-4-2-system där Tiago agerade ankare på lagets mittfält samtidigt som lagkapten Gabi fick sin vanliga centrala mittfältsroll. De båda spred ut sig i uppbyggnadsfas, men låg relativt nära varandra beroende på anfallsspelarnas positioner i försvarsspelet. 

Det som har varit ett framgångsrecept sett med röd-vitrandiga ögon med Juanfran och Arda Turan på högerkanten var inget undantag under lördagen. Till vänster återfanns Koke som var tillbaka efter avstängning. Förra ligaomgångens stora förgrundsfigur, Antoine Griezmann, fick en liknande roll mot Levante som mot Athletic. Han gjorde Mario Mandžukic (liksom Koke tillbaka efter avstängning) sällskap i anfallet, men tillbringade stora delar av sin tid på planen strax bakom kroaten. Framförallt var han mycket bra mellan Levantes mittbackar och defensiva mittfältare där han byggde upp anfallsspelet med sin fina rörlighet och första touch. 

Primera parte
När Atlético-spelarna sprang ut i solskenet på Vicente Calderóns gräsmatta visste man vad som gällde. Det gick inte att ta miste på de röd-vitrandigas intentioner i samband med att domare Alfonso Álvaro Izquierdo blåste igång tillställningen strax efter 16:00 under lördagseftermiddagen. Simeones manskap tog intiativet omgående. Under de inledande tio minuterna försökte hemmalaget ta sig runt på högerkanten genom Juanfran och Arda, men Levante försvarade sig ganska väl, men inte utan att tvingas avvärja i sista stund någon gång. Gästerna gav bort bollen och koncentrerade sig på att försöka kontraslå Atlético. Man lyckades nästan efter att ha gått till kontring efter en rad hemmahörnor, men liksom dessa hörnor slutade Rafael Martins avslut någon meter utanför straffområdet i händerna på Moyà som inte hade några som helst problem med anfallarens skott från central position. Efter nio minuters spel har Atléticos spelövertag växt till sig och blivit ännu större, något som också slutar i att Griezmann är nära att ge hemmalaget ledningen. Loukas Vyntra gjorde dock en snygg blockering som hindrade fransmannens nick på mål från att hota Diego Mariño. Ett par minuter senare har Atlético återigen återvunnit bollen och etablerat anfallsspel längs gästernas planhalva, men i samband med att Mandžukic försöker springa sig loss i djupet, stöter han på patrull från Juanfran som springer rakt in i honom och låtsas som ingenting. Álvarez Izquierdo gav visserligen mittförsvararen chansen första gången är han gjorde ned kroaten ett par minuter tidigare, men den här gången får han syna det gula kortet. Frisparken tas omhand av Gabi som chippar in bollen i Levantes straffområde, väl där inne vinner Godín luftduellen innan han förlänger bollen med huvudet till Arda på vänster stolpe. Turken störtar in mot stolpen och rakar in ledningsmålet..men det gills inte. Godín är i offsideposition när bollen spelas in i straffområdet. Målet är korrekt bortdömt. 

Efter ungefär en kvarts spel bestämmer sig Atlético-spelarna för att skifta kant och på så vis fokusera större delen av sina anfall längs densamma. Därmed kommer även Siqueira in i matchen. Vi har spelat just en kvart när vänsterbacken springer sig loss och slår in bollen i straffområdet. Mandžukic möter, sätter huvudet till och nickar, men bollen går utanför Diego Mariños vänstra stolpe. Det är en bra målchans, men avslutet håller tyvärr inte tillräckligt hög kvalité. Någon minut senare stack Levante upp i kontring genom Rafael Martins, men Atlético-spelarna är snabbt tillbaka i position och anfallarens avslut för svagt. Det går, precis som första gången, rakt på Moyà. Atléticos anfallsspel fortsätter att förläggas längs vänsterkanten och det är just därifrån man skall komma att ta ledningen. Efter 18 minuters spel lyckas Siqueira kombinera till sig ett läge längs vänsterkanten innan han tempoväxlar och springer ifrån sin bevakare i form av Iván López. Sedan slår han in bollen mot första stolpen innan densamma gått över kortlinjen. Väl där dyker Griezmann upp och med perfekt timing nickar fransmannen in hemmalagets ledningsmål bakom en chanslös Diego Mariño som aldrig hinner komma ut för att agera i tid. 1-0 till Atlético och målet är riktigt genomarbetat.  Griezmann gjorde 2014 års sista mål och 2015 års första mål. Det har inte hänt sedan 1962. 

Atlético är inte nöjda med ett mål och fortsätter därmed trumma på för ytterligare fullträffar när vi har nått första 20 minuterna. Den här gången har man ordnat en hörna som slås in, Diego Mariño bestämmer sig för att gå ut och försöka ta bort densamma. Efter mycket om och men lyckas han med detsamma, men hade han missat så hade en Atleti-spelare dykt upp och nickat in ytterligare ett mål. Samtidigt som Atlético pressar på för fler mål ekar klassiska "Fernando Torres, lolololololo.." runtom på arenan. Gabi har gjort en stark insats så långt och hans fina spel utan boll frustrerar Pape Diop som har problem att hinna med i svängarna. Han drar på sig en frispark och blir varnad för förseelsen efter 22 minuters spel. Det är ett bra läge att slå in bollen och attackera densamma, men även om inlägget är bra så är inte Atlético-spelarnas positioner det. Inte mindre än fem spelare springer offside i just den situationen. Levantes backlinje har uppenbarligen planterat den typen av offsidefällor för sina motståndare med sammansvetsat försvarsspel och en mycket rak linje. 

De kommande minuterna fram tills den 29:e är händelselösa. Det är mycket kamp, men lite spel. När vi dock har nått den 29:e minuten kommer de röd-vitrandiga fram till en jättechans sedan man kontrat bort sina motståndare med hjälp av Griezmanns mycket fina fart med bollen vid fötterna. Fransmannen spelar bollen till Arda som har hela högerkanten öppen, men istället för att spela ut densamma till Juanfran som kommer med full fart från sin högerbacksposition så väljer turken att skjuta på mål. Avslutet går någon decimeter över Diego Mariños ribba. Hade han spelat ut bollen så hade Juanfran fått ett mycket vassare läge. Vi är inne i den 31:a minuten när Atlético skapar ytterligare en jättechans i samband med fint anfallsspel. Den här gången slås bollen in på Diego Mariños vänstra stolpe av Arda, något som slutar med att Mandžukic gör mål. Problemet är dock att kroaten försöker slå in bollen i mål med höger hand, istället får han den på sig efter slaget och sedan går den i mål. Målet döms bort. Det är återigen regelrätt. Domarna har gjort en mycket bra match så här långt. Han borde ha varnats, men undkommer en sådan. 

Atlético är mycket nära att göra sitt andra mål för kvällen i samband med att Juanfran försöker rensa en boll efter ett röd-vitrandigt anfall. Den hamnar rakt på Atleti-spelare som sedan frispelar Tiago till vänster i Levantes straffområde. Portugisen tar bollen, tittar upp och slår den i djupet, mellan Vyntra, Mandžukic och Juanfran. Kroaten är mycket nära att få bollen på mål, men det är greken som styr densamma rakt på egen målvakt. Det blir dock inget mål utan Levante-målvakten gör en fin räddning. Den där varningen som Mandžukic undkom i samband med målchansen ett par minuter tidigare skulle han få efter att ha satt dobbarna i José Luis Morales längs Atletis vänsterkant. Han försökte vinna tillbaka bollen, men det var ingenting att snacka om. Solklar varning. Hemmalaget har även halvlekens sista målchans i samband med att Gabi slår en hörna som tas undan av Diego Mariño. Juanfran skjuter dock på volley när andrabollen dyker upp utanför straffområdet, men bollen går till en inspark.

När domaren blåser i pipan för halvtidsvila så leder Atlético välförtjänt med 1-0, men det kunde ha varit betydligt mer om man inte slarvat i de avgörande ögonblicken. 

Segunda parte
När de båda lagen sprang ut på planen igen för att inta sina positioner innan andra halvlek skulle blåsas igång av Álvarez Izquierdo, var det inget tal om byten. De båda tränarna bestämde sig för att behålla sina respektive startelvor utan att göra några förändringar. Det skulle visa sig vara rätt strategi i Simeones fall. Andra halvlek är bara två minuter gammal när Atlético utökar sin ledning genom Griezmann. Efter en sekvens där de röd-vitrandiga byggt upp ett anfall sedan de bytt kant från vänster till höger med en diagonalpassning längs marken så hittar Juanfran mycket plats längs högerkanten. Han tar emot bollen i fart, springer sig loss och slår in ett mycket bra inlägg mot Mandžukic som nickar bollen på mål, men Diego Mariño gör en fin räddning och returen lyckas inte kroaten komma åt då han är hårt trängd inne i straffområdet. Istället hamnar densamma hos Griezmann efter en misslyckad rensning. Fransmannen agerar blixtsnabbt eftersom han inte har tid att ta emot bollen och får huvudet på bollen samtidigt som Diego Mariño är på väg upp. Till en början är det oklart om bollen verkligen är i mål, men varken Álvarez Izquierdo eller hans linjeman tvekar. De pekar på mål. Levante-spelarna protesterar, men det är lönlöst. Det skulle visa sig att bollen är inne två gånger om så det finns inget att diskutera. Detta är Griezmanns sjunde ligamål för säsongen. 

Om Atlético anföll mycket på vänsterkanten i första halvlek så blev det raka motsatsen i andra halvlek. 50 minuter in i matchen är det återigen Juanfran som kommer med fart på högerkanten. När han nått straffområdeslinjen slår han ett perfekt inlägg bakom de båda mittförsvararna i Levante och där dyker Mandžukic upp igen. Kroaten nickar från nära håll, men i hög fart, tyvärr går avslutet över Diego Mariños mål. Nu dominerar Atlético fullständigt matchen och i ärlighetens namn skulle man ha gjort fler mål under den här perioden. 55 minuter in i matchen är det två av förgrundsfigurerna i form av Juanfran och Griezmann som visar vägen med väldigt fint anfallsspel. Högerbacken kommer gång efter annan längs högerkanten och slår dessutom mycket bra inlägg mot lagets anfallare inne i straffområdet, något som man inte kan säga om den spanske landslagsmannens i första halvlek. Just den här gången tas hans inlägg ned av Mandžukic som osjälviskt spelar till Griezmann, men inte heller fransmannen vill skjuta då han är vänd med ryggen mot mål. Istället spelar han Tiago som kommer stormandes in i straffområdet, men portugisens skott, som är precis innanför straffområdet blockeras av en försvarsspelare och går ut till en resultatlös hörna. Någon minut senare är det fina kombinationsspelet också anledningen till att Mandžukic får ett fint skottläge, men den gången håller han inte ned skottförsöket. Bollen går ut till en inspark och går säkert 5-7 meter utanför Diego Mariños vänstra stolpe. 

Simeones manskap har matchen i sin hand och dominerar fullständigt händelserna på Vicente Calderón, men det betyder inte alltid att det skall fortsätta vara så matchen ut. När Lucas Alcáraz byter in Nabil El-Zhar i den 60:e minuten mot Rafael Martins så vänder matchen i gästernas favör. En knapp minut slarvar såväl Godín som Siqueira i en situation längs vänsterkanten sedan Levante pressat de till ett misstag. Siqueira får inte undan bollen och Levantes belöning är en hörnspark. Den slås in i straffområdet av Andreas Ivanschitz och når Victor Casadesús som nickar på mål, men vid vänster stolpe har Mandžukic känt av faran och mycket riktigt är bollen på väg dit. Kroaten lyckas få undan bollen innan den går i mål. Det är verkligen på håret. Atlético får dock inte undan bollen till 100% och Levante tar hand om andra bollen som slås in mot Moyàs högra stolpe samtidigt som alla är på väg upp ur straffområdet. Det låga, hårt slagna inlägget tar på El-Zhars smalben och går in bakom en fullständigt chanslös Moyà som bara kan se på. Mandžukic är galen och sparkar vänster stolpe. Han kan inte tro det. Strax efter avspark har Atlético plötsligt problem med Levante. Gästerna skapar en ny hörna som Victor Casadesús nickar över mål. Nu har de röd-vitrandiga problem att ta sig ur Levantes presspel. Man är fast på egen planhalva. Simeone försöker ge svar på tal genom att byta ut Arda efter 65 minuters spel. Raúl García får noggranna instruktioner innan han äntrar planen. Levante vägrar dock ge sig. Man fortsätter att pressa och nu börjar även publiken på Vicente Calderón känna av att laget är illa däran. Buropen blandas med påtaglig nervositet. Gästernas hörnsparkar är ganska farliga, men leder inte till mycket konkret förutom just målet. 73 minuter in i matchen byter Alcaráz ut Nikos Karabelas mot David Barral. Det är ett mycket offensivt byte och nu går Levante upp på två anfallare, men också en trebackslinje. 

Kanske var det just i samband med det bytet som Atlético också tog sig tillbaka in i matchen rent kamp, press och spelmässigt. För även om Levante nu tillåts ha mer boll så skapar man inga klara målchanser. Istället är det Gabi som försöker bryta gästernas fysiska dominans efter målet genom att skjuta på målk i den 74:e minuten. Diego Mariño har dock inga problem med lagkaptenens skott från ungefär 20-22 meter. Raúl Garcías roll inledningsvis blir att försöka skapa så många frisparkar som möjligt för Atlético och irritera sina motståndare. Han lyckas skapligt med det hela, men i den 75:e minuten varnas han i samband med en konfrontation med Mohamed Sissoko. Naturligtvis får fransmannen också en varning. 

Samtidigt som Atlético kämpar sig tillbaka in i matchen så förbereder Simeone lagets andra byte. Efter 78 minuters spel utgår slutligen Mandžukic när han ersätts av Raúl Jiménez. Detta är en god signal till mexikanen som får komma in i trånga situationer som denna. Hans respons är positiv. Raúl Jiménez jobbar hårt i defensiven och försöker göra det som Mandžukic inte lyckats med under de sista 15 minuterna i andra halvlek: pressa, störa Levantes uppspel från egen backlinje och bidra till lagets försvarsspel. Vi är inne i den 82:a minuten när Atlético har lugnat ned situationen och dessutom ordnat fram en hörna sedan Vyntra inte lyckats få undan bollen så den inte går till en hörna efter Raúl Garcías inlägg. Koke tar hand om bollen, lägger den till rätta och spelar densamma kort till Tiago. Portugisen har mängder av plats och tid så han bestämmer sig för att sikta in sig på ett inlägg. Han slår in bollen i straffområdet. Den seglar över ett par röd-vitrandiga, men innan Diego Mariño försöker ta bollen i luftrummet dyker Godín upp med pannan. Uruguyanen nickar in 3-1 till Atlético i helt öppet mål. Därmed har man avgjort den här tillställningen. Godín firar genom att göra samma målgest som Griezmann vilket sågs som en hyllning till Fernando Torres på läktaren, men som i själva verket är en hyllning till Fénix-spelaren och vännen Alexander Medina som rest hela vägen från Uruguay för att se Godín och resten av uruguyanerna spela idag.

Efter 84 minuters spel byter Simeone ut Griezmann. Fransmannen, som gjort exakt samma målgest som Godín (också det en hyllning till Medina) går av till ett hav av applåder på Vicente Calderón. Han ersätts av Saúl Ñiguéz. Under de sista minuterna har Raúl Jiménez en gyllene målchans att göra mål, men Raúl García dyker upp i sista stund för att ta bollen framför fötterna på sin lagkamrat. Utöver det ramlade även David Barral inne i Atléticos straffområde sedan han försökt få till en straff i duell med Giménez. Levante försöker få till en reducering, men varken Ivanschitz skott från distans eller de efterföljande hörnsparkarna gav något.

Atlético vinner med 3-1 och går upp på 38 inspelade poäng så här långt under säsongen. 

Atlético de Madrid: Moyà; Juanfran, Giménez, Godín, Siqueira; Tiago, Gabi, Koke, Arda (Raúl García, 66'), Griezmann (Saúl, 85'); Mandžukic (Raúl Jiménez, 78')

Levante UD: Diego Mariño; Iván López, Vyntra, Juanfran, Nikos (David Barral, 73'); Pape Diop, Sissoko, Morales, Víctor Casadesús, Ivanschitz; Rafael Martins (El-Zhar, 60')

Domare: Alfonso Álvarez Izquierdo (Katalonien)

Varningar: Mario Mandžukic (42'), Raúl García (75'); Juanfran (10'), Pape Diop, 23'), Mohamed Sissoko (23')

Målskyttar: 1-0 Antoine Griezmann (18'), assisterad av Siqueira; 2-0 Antoine Griezmann (48'); 2-1 Nabil El-Zhar (62'); 3-1 Diego Godín (82'), assisterad av Tiago

Skott: 13-10
Skott på mål: 5-4
Skott utanför mål: 6-4
Skott i målvirket: 1-0
Blockerade skottförsök: 2-2
Bollinnehav: 58,3%-41,7%
Passningsförsök: 565-315
Lyckade passningar: 481-230
Passningsprocent: 85%-73%
Hörnor: 7-6
Offsideavblåsningar: 6-0
Tacklingar: 24-7
Regelöverträdelser: 6-10
Varningar: 2-3
Utvisningar: 0-0