PRIMERA PARTE
Atlético gick ut med klara direktiv på Nuevo Los Cármenes under lördagskvällen och tog därmed också tag i händelserna på en gång. Det mesta i anfallsväg gick via vänsterkanten där Filipe Luís och Carrasco kombinerade ihop med Koke för att på så vis skapa 1-mot-1-situationer för belgaren, men också ta sig in i Granadas mellanytor och försöka slå ut deras backlinje på så vis. Gästernas presspel var också väldigt synkroniserat under den första halvtimmen, något som ofta resulterade i att andalusierna i stort sett aldrig tog sig loss ur Atletis grepp. Simeones manskap skapade sin första målchans efter sex minuters spel. Carrasco och Koke kombinationsspelade till sig ett länge längs vänsterkanten där belgaren slutligen fick chansen att slå in bollen i boxen, men hans låga inlägg nådde aldrig riktigt fram till Fernando Torres som kom någon hundradel försent in i situationen. Andrés Fernández lyckades plocka bollen framför fötterna på Torres. Fem minuter senare hittar Gabi in till Griezmann i mellanytan där fransmannen för första gången lyckas tillgängliggöra sig yta, men istället för att gå rakt på mål bestämmer sig 24-åringen för att slå ett diagonalt inlägg mot Fernando Torres som står centralt inne i boxen, men även i det här fallet är "El Niño" för sen in i situationen och målchansen går om intet. 

De kommande tio minuterna fortsätter Atlético att dominera spelet, men man har betydligt mindre tålamod i anfallsuppbyggnad vilket också syns på slutprodukten. Det fina kortpassningsspelet kontrolleras på ett bättre sätt av Granada som använder sig av mycket spelare längs den egna högerkanten och centralt i banan eftersom det är där som saker sker. Carrasco har svårt mot andalusiernas högerback Dmitri Foulquier och lyckas inte ta sig runt fransmannen trots att lagkamraterna skapar gott om 1-mot-1-situationer längs den kanten. Vid en situation längs just Atléticos vänsterkant drar Filipe Luís just Foulquier i tröjan för att stoppa upp en potentiell kontring då han är ur position, men det är faktiskt Granada-spelaren som blir varnad..för protest! Vädligt konstigt beslut. Efter ganska bristande tålamod och en riktigt tight tiominutersperiod får Atlético slutligen matchens första hörna till höger sedan Saúl fyllt på i andra våg och skjutit på mål, men en Granada-spelare styrt ut bollen. Koke slår en utåtskruvad variant mot första stolpen, men där dyker ingen upp utan den svävar mer mot straffpunkten. I den ytan flyger Godín helt omarkerad in och nickar in 0-1 till Atlético. Andrés Fernández kan bara titta på uppgivet när bollen går in till vänster om honom. Godín firar med att ta fram Tiagos tröja och visa upp den. Ännu en påminnelse om hur viktig portugisen är på och utanför planen för Atlético. 

Atlético tog intiativet direkt från start, men efter ledningsmålet bestämmer man sig för att krypa in något mer i sitt skal och satsa lite mer på kontringar, men i samma veva höjer även Granada intensiteten och försöker få till ett klarare anfallsspel. Det mesta är dock förknippat med hjärta, inte så mycket hjärna. Man vinner dock fler 50-50-dueller, lyckas komma in snabbare i pressen och så hittar man några fler luckor i Atléticos mellanytor. Den här uppoffringen slutar endast med att Granada bara lyckas komma 25-30 meter från Atletis mål och där Rubén Rochina är närmast att hitta Isaac Success, men där Filipe Luís löser situation med hjälp av sin följsamhet i defensiven. En halvtimme in i tillställningen varnas Fran Rico sedan han gjort ned en Atlético-spelare på mittplan. 

Det är ingen bra spelmässigt period för något av lagen, men i Atléticos fall löser man de flesta situationerna som uppstår med hjälp av sin kollektiva förmåga att försvara. Det är först i den 36:e minuten som Atlético lyckas skapa nästa målchans sedan Filipe Luís och Carrasco återigen kombinerat sig till ett länge längs vänsterkanten. Den här gången väljer den belgiske landslagsmannen att gå direkt på avslut istället för att slå inlägg eller leta ytterligare kombinationsspel med medspelare. Han viker in från vänsterkanten, lägger bollen till rätta och skjuter sedemera, men bollen går precis utanför den första stolpen. 

Hemmalaget får iväg sitt allra första halvfarliga skott mot Atléticos mål efter 38 minuters spel sedan Adalberto Peñaranda tagit ned en rensning utanför straffområdet och bestämt sig för att skjuta på mål. Hans skottförsök är dock missriktat och går utanför Oblaks vänstra mål. I anfallet därpå är Atlético mycket nära att göra sitt andra mål för kvällen. Allt börjar med en speluppbyggnad där Koke kombinationsspelar med Griezmann som i sin tur öppnar upp plats för Carrasco på vänsterkanten. Därefter kommer ett lågt inspel mot mitten av straffområdel, men istället för att Fernando Torres skall peta in sitt 100:e mål i Atleti-tröjan dyker David Lombán upp och räddar upp situationen framför näsan på anfallaren. Det hela slutar med en resultatlös hörna där Godín vill ha straff sedan han rivits ned i straffområdet. Domaren vinkar avvärjande. Saúl drar sedemera på sig en varning i den 40:e minuten, något som skulle göra att de kommande 20 minuterna blev svårare för canteranon när det gällde att täcka ytor, men också organisera försvarsspelet. 

Granadas överlägset bästa målchans i första halvlek kommer efter 41 minuters spel sedan Gabi dragit på sig en frispark 5-6 meter utanför straffområdet. Samtidigt som Atlético-spelarna försöker få domarens uppmärksamhet för att ställa upp en mur spelas bollen blixtsnabbt i djupet. Success dyker upp framför fötterna på Oblak som är mycket bra med på den snabba frisparken och slovenen ser till att göra en fin räddning på nigerianens skottförsök. Oblak kommer framförallt väldigt nära Success vilket gör att anfallaren inte har något annat alternativ än att lägga den i samma yta som målvakten slänger sig åt. Det fanns helt enkelt för lite plats. Youssef El-Arabi har också en halvchans, men i hans fall är det alldeles för svårt att få bollen på mål då han försöker sig på en akrobatisk spark i luften som inte går vägen. 

José Ramón Sandovals manskap gör en relativt bra avslutning på första halvlek och växer in i matchen. Det kunde ha resulterat i ett kvitteringsmål, men stä,mningsläget på Nuevo los Cármenes höjs och pulbiken börjar tro på något när spelarna går in för halvtidsvilan. 

SEGUNDA PARTE
Atlético går in i andra halvlek ungefär som man gjorde en timma innan när matchen satte igång. Under de inledande minuterna lyckas man neutralisera Granadas anfallsspel och på så vis även skapa lägen länge fram i planen. Andra halvlek är enbart tre minuter gammal när Koke, Carrasco och Filipe Luís återigen kombinerar längs vänsterkanten. Det slutar med att Carrasco hittar in till vänsterbacken som får ett gyllene läge att skjuta på mål sedan han tagit sig in i straffområdet. Filipes avslut är dock för dåligt och går strax över mål. Det var helt klart mer av ett högerläge, men även en vänsterfotad spelare skall kunna få bollen på mål i den situationen. Ett par minuter därpå tvingar Carrasco fram en hörna längs vänsterkanten, något som också gör att Godín får möjligheten framför Andrés Fernández. Inspelet är mycket bra från belgaren, men uruguyanens nickförsök går över mål. I just det läget kommer han återigen upp bra i luftrummet, men den här gången är han betydligt mer trängd. Bollen går precis utanför vänster stolpe. Där måste Godín göra mål. 

Den kommande perioden är dock betydligt svårare för Atlético och det är någonstans här som saker och ting ställs lite på sin spets. Granada skapar ett relativt bra tryck på Atlético i samband med en hörnsa där Oblak precis kommer ut och lyckas få undan bollen framför huvudet på Peñaranda i den 53:e minuten. Därefter letar Giménez efter en uppspelspunkt och när inte heller Saúl lyckas frigöra sig från hemmalagets fina presspel slår uruguyanen bollen rakt på en motståndare. Rochina tar bollen, utnyttjar de enorma ytorna som uppstår och är på väg att frispela El-Arabi, men det är också Giménez som kommer över och reder upp situationen i sista stund. Det är inte långt borta från att Granada faktiskt får ett mycket bra läge. Atlético försöker anfalla längs vänsterkanten, men man tappar bollen alldeles för ofta på vägen. Det resulterar i att laget inte kommer ur andalusiernas fina presspel under den här perioden och man faller längre ned i banan som en direkt konsekvens. 

I samband med den 62:a minuten får Success fritt fram att springa mot Atléticos mål sedan varken Gabi, Koke eller Juanfran vågat gå på honom. Nigerianen styrs visserligen ut ur skottsektorn, men han får trots det iväg ett skott som Oblak räddar ganska enkelt till en resultatlös hörna. Efter densamma väljer Simeone att plocka av Saúl och ta in Óliver Torres. Grundidéen är att få in någon som kan hålla i boll, men också att dra ned Koke och Gabi längre ned i banan för att på så vis få till en bättre balans centralt i banan. 

Ett par minuter efter bytet är Óliver Torres framme i straffområdet. Filipe Luís tar sig runt på vänsterkanten, men istället för att kombinera med sina medspelare bestämmer han sig för att så ett inlägg där tre Atlético-spelare slåss om bollen i luftrummet. Inlägget når Óliver som positionerat sig bäst, men om folk inte visste det tidigare så vet de det nu: han kan inte nicka. Nickförsöket går visserligen på mål, men är ganska löst och Andrés Fernández gör en ganska enkel räddning. Det dröjer inte länge innan Atlético får en ny målchans att döda matchen. I den 65:e minuten drar tre Atlético-spelare i form av Carrasco, Fernando Torres och Griezmann iväg på en kontring där de hamnar 3-mot-4 i Granadas favör. Carrasco spelar ut bollen till Torres som får ett 1-mot-1-läge mot Lombán. Han gör enkelt bort mittförsvararen som har stora problem i just den typen av situationer innan han lägger bollen till rätta och skjuter. Torres skott är dock inte tillräckligt välplacerat utan Andrés Fernández gör en fin räddning och styr ut bollen till en hörna. Mycket bra målchans, men det vill sig inte för Torres. 

Sandoval ser att Atlético sakta, men säkert tar sig ur Granadas grepp och bestämmer sig därför för att agera från bänken. Han byter in Robert Ibäñez. Ut går Peñaranda. Effekten blir positiv för hemmalaget, nästan för positiv. Valencia-lånet får nämligen en jättechans två minuter efter att han bytts in. Det är i samband med att gästerna går till anfall, men tappar bollen och ingen täcker upp för Filipe Luís (som tappat bollen högt upp i planen) som Granada får sin chans att kvittera Atléticos ledning. Hemmalaget kontrar bort Atleti vars mittfält kommer in fel i situationen från början och där Robert Ibáñez glöms bort helt på motsatt sida av straffområdet. Inlägget kommer från Atléticos vänsterkant och är i stort sett perfekt slaget av Biraghi, men inne i straffområdet lyckas en Atleti-spelare i form av Godín få undan densamma. Dock tillfälligt. Robert ibáñez får andra bollen och kan skjuta på mål strax innanför straffområdet, men han lägger bollen över mål. Det är tur att hans skotteknik sviker honom i den situationen, annars hade vi haft en kvittering. I samband med den situationen väljer Simeone att flytta över Carrasco på högerkanten och Griezmann på vänsterkanten. Allt för att få till ett bättre försvarsspel mot Biraghis inlägg och Success genombrott. Det skulle visa sig vara en viktig detalj i spelet. Näst på tur att få en målchans är El-Arabi, men inte heller marockanen får till det i avslutningsläget. Det är Filipe Luís som inte riktigt får tag i Robert Ibáñez när ett inlägg slås in mot anfallaren. Skottet är dock för dåligt. 

Det brukar straffa sig när man inte tar vara på sina målchanser och just den här matchen är inget undantag. I den 76:e minuten får Atlético en chans att sätta spiken i kistan sedan Filipe Luís än en gång tagit emot bollen på vänsterkanten, vikt in mot mitten och spelat den till Óliver Torres. Från början ser det ut som om Griezmann skall ta emot densamma, men fransmannen hoppar över bollen och gör en fantastisk löpningar i djupet samtidigt som Óliver sätter in en perfekt boll mellan Sylvain Babin och den försvarande högerbacken. Griezmann springer in perfekt i ytan, timar bollens fart på bästa möjliga vis och överraskar därefter Andrés Fernández med att sätta bollen högt upp i första krysset. Det är 0-2 till Atlético. Välbehövligt, men också en delikatess. 

Målet är ett enormt bakslag för Granada som står och förbereder sitt andra byte i samband med den situationen. Strax efter målfirandet kommer Piti in på planen. Han ersätter Fran Rico. Simeone passar också på att göra ett byte. Ut går Carrasco. In kommer Thomas. Atlético går ned på 4-3-3 i anfallsspelet, men använder sig alltjämt av en 4-5-1-uppställning i defensiven. Granada passar på att göra sitt tredje byte i den 80:e minuten: in med Nico López och ut med El-Arabi. 

Det är visserligen glasklart vem som kommer stå som segrare trots att det återstår ungefär tio minuter, men Atlético fortsätter jakten på ett tredje mål under den här perioden. Koke vinner tillbaka en boll som Granada-spelare tappat vid eget straffområde i den 81:a minuten. Därefter ser han Thomas som kommer i andra våg (precis som Simeone vill) utanför straffområdet. Ghananen petar bollen till Fernando Torres och får tillbaka densamma i ett skottläge precis utanför halvmånen. Han skjuter därmed på mål, men det hårt placerade skott med högerfoten går precis utanför Andrés Fernández vänstra stolpe. I vilket fall som helst hade det inte räknats då Torres tår offside och domarna upptäcker det. Thomas fortsatte dock sin jakt på sitt första ligamål för säsongen. I den 84:e minuten får han således ett gyllene läge. Atleti-spelarna kombinerar till sig ett läge efter att ha kontrat bort Granada och Thomas får slutligen ett friläge mot Andrés Fernández sedan Griezmann petat bollen till honom med de yttre skikten av foten. Thomas väljer att försöka runda målvakten istället för att skjuta och kommer lite för långt ut. Han försöker skjuta på mål med vänsterfoten (som är hans sämre), men får inte till det eftersom vinkeln är för dålig och han har dålig balans. Där skulle det ha blivit mål. 

Det blir inga fler mål trots att Granada får två halvchanser ur ganska bra lägen. Foulquier skjuter över utanför straffområdet och Rochinas skott inne i straffområdet är alldeles för svagt vilket gör att Oblak gör en enkel räddning längs marken.

Atlético vinner med 0-2 och går upp på 32 inspelade poäng den här säsongen. Det är två sämre än Barcelona som "bara" fick oavgjort mot Valencia på Mestalla timmarna efter slutsignalen i Granada. 

GRANADA: Andrés Fernández; Foulquier, Babin, Lombán, Biraghi; Rubén Pérez, Fran Rico (Piti, 77'), Rochina; Peñaranda (Robert Ibáñez, 63'), El Arabi (Nico López, 80'), Success

ATLÉTICO DE MADRID: Oblak; Juanfran, Giménez, Godín, Filipe Luís; Gabi, Saúl, (Óliver Torres, 63') Koke; Griezmann, Fernando Torres, Carrasco (Thomas, 80')

DOMARE: Eduardo Prieto Iglesias (Pamplona, Navarra)

VARNINGAR: Dimitri Foulquier (19'), Fran Rico (28'); Saúl (40')

SKOTT: 18-11
SKOTT PÅ MÅL: 3-4
SKOTT UTANFÖR MÅL: 11-5
BLOCKERADE SKOTTFÖRSÖK: 4-2
SKOTT I MÅLVIRKET: 0-0
MÅLVAKTSRÄDDNINGAR: 2-3
BOLLINNEHAV: 47,8%-52,2%
PASSNINGSFÖRSÖK: 442-550
LYCKADE PASSNINGSFÖRSÖK: 356-457
PASSNINGSPROCENT: 81%-83%
TACKLINGSFÖRSÖK: 36-33
TACKLINGAR: 24-26
REGELÖVERTRÄDELSER: 7-8
VARNINGAR: 2-1
UTVISNINGAR: 0-0
OFFSIDEAVBLÅSNINGAR: 0-3