Det har blivit december och årets sista månad innebär att klubbarna i Primera División går in i säsongens upplaga av Copa del Rey. En turnering som inte har en särskilt hög status inledningsvis, men som får större betydelse ju längre tiden går och ju längre man når i densamma. "Det var i samband med Copa del Rey som allting började" brukar Diego Simeone säga i samband med att hans manskap går in i turneringen. Så även den här gången. Det fungerar ofta som en pik för att spelarna inte skall slappna av utan bidra med den där "kvalitéen per spelad minut" som argentinaren kräver dag in, dag ut. Atlético de Madrid har haft ett väldigt späckat spelschema sedan Profe Ortegas uppbyggnadsläger i Los Ángeles de San Rafael i somras och p.g.a. vissa omständigheter har ett antal spelare fått spela väldigt mycket under hösten. Därför har Simeone i vanlig ordning bestämt sig för att genomföra stora rotationer i samband med tisdagens match. 

Den spanska huvudstadsklubben kommer till Reus under matchdagen, något som normalt sett inte brukar vara fallet annars och man gör det dessutom utan stora delar av sin spelartrupp. Sju ordinarie spelare i form av Juanfran, Diego Godín, Filipe Luís, Gabi, Yannick Carrasco, Antoine Griezmann och Fernando Torres stannar hemma. I just Godíns fall kommer vilan efter raka 24 tävlingsmatcher med klubb och landslag sedan säsongen satte igång. Utöver det saknas även Jackson Martínez och Tiago som båda är skadade. 

VEM TAR CHANSEN?
Alla matcher har sin betydelse. Svårare än så är det inte och det är förstås de som springer ut på Camp Nou Municipal de Reus väl medvetna om. En ny match innebär möjigheter och i det här fallet finns det gott om sådana när Simeone skickar ut sitt manskap på Reus gräsmatta. Cholo har redan bekräftat att Miguel Ángel Moyà vaktar målet mot katalanerna, men Jan Oblak finns tillgänglig på bänken om något skulle hända. Moyàs sista tävlingsmatch var den 17 mars i år då han ådrog sig en muskelskada i returmötet med Bayer Leverkusen i Champions League. Därefter har Oblak spikat igen. Fullständigt. Nu är det upp till Moyà att ta upp målvaktskampen.

Kanske kan han ta hjälp av Jesús Gámez. Han är nämligen en som har förstått innebörden av att göra så bra ifrån sig som möjligt när han väl får chansen. Vi kommer återse honom till höger i backlinjen. Stefan Savic är en annan som ersatt sina medspelare på ett utmärkt vis när chansen dykt upp i exempelvis José María Giménez skadefrånvaro. Montenegrinen kommer inneha rollen som den som guidar unge Lucas Hernández som väntas göra säsongsdebut i Atlético. 19-åringen har tränat med seniorlaget och spelat diverse UEFA Youth League-matcher med U19-laget under hösten. Därför är det här en viktig match för honom. Till vänster återfinns Guilherme Siqueira som mycket väl kan göra en av sina sista matcher i röd-vitrandigt beroende på vad som händer i januarifönstret. 

Atlético går också in i en "post-Tiago"-period där Simeone primärt letar potentiella ersättare till portugisen inom den egna spelartruppen. Saúl kommer ta på sig rollen som ledare och mycket i nuläget tyder på att den ett år äldre Thomas gör honom sällskap centralt i banan. Därefter återstår det att se om laget spelar 4-4-2 eller om det blir en 4-3-3-uppställning (det mesta tyder på det). I så fall går Koke ned och gör Saúl sällskap samtidigt som Thomas får en lite mer avancerad position. Annars skall Óliver ta på sig rollen som ledare i offensiven ihop med redan nämnde Koke samtidigt som Ángel Correa får en ny chans att övertyga på topp med Luciano Vietto. 

På bänken återfinns José María Giménez ihop med Jan Oblak samtidigt som B-lagets egen Villa, Samuel, väntar på att möjligtvis få hoppa in. Högerbacken Borja och Youth League-lagets egen "Pichichi" Roberto Núñez väntar på sin debut. 19-åringen har stått för nio mål på fem matcher i årets upplaga av turneringen, men många av de har kommit mot väldigt svagt motstånd. 

EN FULLGOD MOTSTÅNDARE
De flesta drog nog på smilbanden när Atlético lottades mot Reus i årets upplaga av Copa del Rey. Inte så mycket för att det skulle bli en enkel resa utan snarare p.g.a. namnet. De flesta som är insatta inom Atlético vet att Borussia Dortmunds anfallsspelare Marco Reus länkats ihop med den spanska huvudstadsklubben av en journalist som av någon outgrundlig anledning hittat på rytken i kronologisk ordning för att få folk att tro på något som aldrig kommer inträffa. Reus PR-avdelning var inte sena med att göra en komisk reklamvideo där de beskriver vad Reus Deportiu faktiskt är och att Atleti ställs mot ett lag som går under samma namn och inte en spelare. En smart PR-kupp. I vilket fall som helst är tisdagskvällens motståndare inget dåligt lag, tvärtom, det handlar om en seriös klubb som har ett ambitiöst lag där målet är att ta sig upp till Segunda División. Staden i sig har strax över 106,000 invånare och ligger ungefär 13 km utanför Tarragona och uppemot 90 km från Barcelona. Reus har visserligen aldrig spelat i Spaniens näst högsta division och har hört hemma flest säsonger i Tercera División, nämligen 48 till antalet. Laget är inne på sin nionde säsong i Segunda División B om man räknar med årets upplaga. 

Satsningen som undertecknad pratar om har pågått ett antal säsonger nu och ifjol slutade man på en tredjeplats, men i nuläget leder man regionala Grupp III (Segunda B är uppdelad i fyra grupper med 20 lag vardera där klubbarna sedemera spelar play-off mot varandra i kampen om uppflyttning). Reus har spelat in 32 poäng på 15 ligaomgångar och klubbens hemmafacit är oerhört imponerande för den här typen av nivå där många lag brukar ta poäng av varandra till höger och vänster. På de 20 senaste hemmamatcherna i Segunda B har man vunnit 16 samtidigt som fyra av dessa har slutat oavgjort. Den senaste hemmaförlusten i ligan kom mot Valencias B-lag den 7 december 2014. Däremot har man förlorat i katalanska cupen mot Sabadell med 1-2 och det skedde så sent som i början av oktober. 

Det handlar om ett lag som liknar Atlético i många avseenden. Man är väldigt starka defensivt, jobbar hårt i båda riktningarna och försöker sätta kollektivet före det individuella. Reus är starka defensivt och har bara släppt in nio mål på 15 ligamatcher den här säsongen. En stor del i det har förstås kollektivet, men också Edgar Badia som är lagets målvakt. Edgar har spelat ihop med Koke och Borja Bastón (numera på lån hos Eibar) i det spanska U17-landslaget, men inte lyckats ta en plats i Espanyol vilket slutligen gjorde att han flyttade till Reus i kampen om ordinarie speltid. I samma veva är David Haro lagets stora referens i anfallsspelet. De spelar dessutom med ett 4-4-2-system där mycket av spelet går via kanterna där Haro och hans anfallskollega Fernando Rodríguez försöker göra det mesta av situationerna inne i boxen. De är också duktiga centralt på mitten där det finns gott om erfarenhet och man försöker utnyttja de fasta situationerna match efter match. 

STARTELVAN (4-4-2)
Edgar; Cassamá,, Olmo, Moyano, Ángel Martínez; Ramón Folch, Vítor, Carbia, Rafa García; Haro, Fernando

VART SER JAG MATCHEN?
Eftersom ingen svensk TV-kanal sänder matchen är det bäst att ni håller utkik på forumet för diverse länkar. Tillställningen sänds av TVE för den som befinner sig i Spanien.