Inför:
Med Simeone tillbaka på bänken och fyllda läktare i och med Día de las Peñas var förväntningarna höga inför matchen mot Sevilla där Cholo valde följande spelare i startelvan:
 
Atlético:
Moyá
Juanfran-Miranda-Godín-Ansaldi
Gabi-Tiago
Arda-Saúl- Koke
Mandzukic
 
Sevilla:
Beto
Diogo-Pareja- Kolo-Tremoulinas
Mbia-Carrico-Krychowiak
Aleix Vidal-Bacca-Vitolo

Första halvlek
Efter avspark hyllar hela Calderón Cholo i hans comeback efter avstängningen och under de första 10 minuterna är det Atleti som tar tag i bollen och biter sig fast på Sevillas planhalva.
Efter 16 minuter kommer första gula kortet efter att Kolo tacklat ner Gabi och i anfallet efter hamnar bollen hos Koke som drar till från precis utanför straffområdet, bollen tar på en Sevillaspelare vilket ställer målvakten men bollen går snyggt in i bortre och taket på Calderón lyfter. 1-0 till de rödvita från Madrid.
 
I minut 19 får Sevillas andra mittback Pareja gult kort. Sevilla har svårt att få till något vidare spel medan Atleti skapar ett par hörnor där Gabi först testar Beto med en nick och på efterföljande hörna trycker Ansaldi på utanför straffområdet. Ett tungt skott men går några meter utanför stolen där Mandzukic kan varit på bollen med handen och dragit på sig ett kort.
 
Sevilla får lite mer organiserat spel först efter 30 minuter men liksom Atlético är det ganska tempofattigt och inga målchanser skapas åt något håll.
 
Gooooooooooooool. I minut 42 lyfter Gabi in en frispark ett par meter in på offensiv planhalva. Arda Turan vinner en nickduell (!) och får bollen till Miranda som slår bollen mot bortre stolpen och där dyker vår senaste canterano Saúl upp och nickar säkert in bollen vid Betos bortre stolpe. Otroligt kul för Saúl som startar för fösta gången framför hemmafansen. Säkert en dream come true.
 
En halvlek som känns otroligt säker från Atléticos sida och har full koll på spelet utan att skapa något jättetryck. Men man tillåter inte Sevilla att bygga upp något ordentligt spel samtidigt som motståndarna inte gör någon supermatch än så länge.

Andra halvlek
Byten i båda lagen. Kapten Gabi går ut istället för Raul Garcia som också tar över bindeln. Kolo och Vitolo i Sevilla ersätts av Suarez och Banega.
I och med bytet kliver Koke ner från sin lite mer offensiva position till en något mer defensiv bredvid Tiago på det central mittfältet.
Efter 15 min händer det knappt något att rapportera om tills Koke drar på sig ett gult kort efter han gått in hårt i en duell. Det blir lite grinigt bland spelarna där Mbia och Godín inte är bästa vänner. Godín drar på sig ett gult kort, onödigt och matchen tänder till.
På frisparken efter blir det inte mer än halvfarligt för Sevilla men deras bästa chans i matchen. Någon minut senare är vår nummer 9 framme på ett inlägg från Juanfran. På hörnan efter kommer bollen till Arda som på volley tvingar Beto till en bra räddning.
 
Saúl tackar ett hyllande Calderón efter 65 minuter när han går av och ersätts av Greizmann.
 
Raul Garcia kommer igenom på högerkanten och slår ett hårt och flackt inlägg mot Greizmann som är nära att skarva in bollen i mål.
 
Byte nummer tre för Atlético genomförs när Mandzukic i minut 74:a plockar av sig sin mask och lunkar ut till bänken och Jiménez går in i hans ställe. Vidal byts ut istället för inlånade Deulofeu, som visade pigga fötter i Everton förra säsongen.
 
Straff för Atlético. Greizmann tacklas fult när han gör en snygg medtagning och brutalt manglas ner av Diogo som borde fått minst gult kort. Straffläggare för Atleti är Raúl poängkungen Garcia som inte gör något misstag från 11 meter och 3-0 är ett faktum. García firar glatt och verkar vänta barn om jag tolkar målgesten rätt, kul.
 
Sista 10 är det fantastisk stämning på Calderón och publiken gör sitt för att bära fram sina hjältar. I minut 90 får Raúl García, efter lite gruff, gult kort men på frisparken efter slår Koke en frispark in i straffområdet och där dyker Jiménez upp och snygg nickskarvar in bollen. Helt sjukt vad starka vi är på fasta. Kul för Jiménez som behövde i runda slängar 300 minuter för att göra sitt första mål som en Rojiblanco.
 
Matchen slutar 4-0 och vi visar att vi är grymma och säkra på hemmaplan. En helt rättvis seger.
 
Betyg:
Moyá – 3+
Juanfran – 4
Miranda – 3
Godín – 3
Ansaldi – 4
Gabi – 3
Tiago – 4
Koke – 3+
Saúl – 4
Arda – 3
Mandzukic – 3
 
Raul Garcia – 3
Greizmann – 3
Jiménez – Spelade för kort tid men gör mål så han får en 2:a