"På söndag ses vi klockan 18:00 på Calderón" skrev Atlético de Madrid på sina officiella hemsida innan lunch på lördagen. Organisatörerna och volontärerna har redan förberett de 50,000 flaggorna i klubbens färger med ett budskap som har präglat hela säsongen. "Juega cada partido como si fuera el último" står det på de. Förra gången intiativet togs så var det spelarna som betalade ur egen fick, vår egen Niclas Boberg var på plats tillsammans med ett gäng andra svenskar och såg Atlético kvalificera sig för kvartsfinalen av UEFA Champions League sedan man slagit AC Milan med 4-1. När den här införrapporten publiceras återstår 657 biljetter på "Preferencia"-läktaren där de allra dyraste biljetterna säljs. Fondo Sur, där Frente Atlético håller till har en enda biljett kvar till försäljning på rad 220 på gränsen till "Lateral". På just "Lateral" återstår nio biljetter till priserna €130-150. Slutligen så har vi "Fondo Norte", men där är det omöjligt att få tag i biljetter. Det är nämligen slutsålt mitt emot Frente. Sammanlagt finns det alltså 481 biljetter tillgängliga för Atlético-supportrarna och de flesta är i kategorin €130-200. Spansk lag kräver ju att en liten andel finns till försäljning under matchdagen, men det här visar någonstans hur viktig den här matchen för klubben. Den är så viktig att Atléticos biljettavdelning har dragit till med rejäla överpriser på de få malaguistas som kan tänka sig göra den 500-600 km långa resan från Solkusten till den spanska huvudstaden under söndagen.

Vill du se Málaga mot Atlético kommer du också betala minst €134 per biljett och du får dessutom riktigt risiga platser på Preferencia bakom de båda lagens bänkar. Inte undra på att det alltjämt finns 186 biljetter kvar på just rad 202. Det är långt ifrån "fair play", men så har ju Atlético inte haft samma utgångsläge sedan den 25 maj 1996 när Albacete besökte Vicente Calderón under en solig eftermiddag då klubben senast bägrade ligatiteln. Den här gången är utgångsläget något sämre då man alltjämt är beroende av andra för att säkra ligatiteln på hemmaplan, men först gäller det naturligtvis att besegra en antagonist som har många anledningar att förstöra Atléticos drömmar.

Málagas och Atléticos relationer, långt ifrån bra
Efter ungefär en veckas förhandlingar mellan Abdullah ben Nasser Al-Thani och den dåvarande presidenten, Fernando Sanz, köptes Málaga loss av den Qatar-baserade sheiken sommaren 2010. För många malaguistas gick en dröm i uppfyllelse när den qatariska affärsmannen började investera stora summor pengar i spelartruppen som i sin tur skulle ledas av Manuel Pellegrini. Efter en misslyckad debutsäsong byggde Málagas klubbledning ihop ett lag som gav den chilenske tränaren möjligheter att på allvar kunna slåss om klubbens uppsatta mål: spel i UEFA Champions League. Det gjordes under sommaren 2011 och blev en framgång. Málaga lyckades slutligen knipa en plats till 2012-2013 års upplaga av UEFA Champions League framför ögonen på..just det, Atlético de Madrid. Relationerna mellan de båda klubbarna var bra i inledningen av Al-Thanis tid på Solkusten, så bra att Atlético lånade ut Sergio Asenjo och sålde Ignacio Camacho till andalusierna under vinterfönstret 2011, men sedan hände det som har gjort att relationen mellan klubbarna har spruckit. Atlético och Málaga möttes, precis som i år, i den 37:e ligaomgången av 2011-2012 upplaga av Primera División. För den som minns så var det veckan innan finalen i UEFA Europa League mot Athletic Club där klubben hyllade Antonio López och Luis Perea innan avspark, men det i sig är nog det sista som Málaga-supportrarna minns av den här tillställningen. Atlético var i mångt och mycket utspelade av Málaga under första halvlek där Thibaut Courtois gjorde några mycket viktiga räddningar innan halvtid för att på så sätt hålla kvar laget i matchen. I mitten av halvleken kvitterade Koke och det var just här som det skar sig. Salomon Rondón skulle bytas ut och var på väg mot sidlinjen när domare Muñiz Fernández låter spelet fortgå. Atlético kvitterade, tog ledningen och som om det inte vore nog vann man också efter ytterligare ett felaktigt domslut. Málaga fick dessutom ett helt regelriktigt mål (inprickat av Sergio Sánchez) bortdömt för offside i slutminuterna. Det gjorde ingenting den gången. Málaga hade dock alltjämt allt i egna händer inför slutomgången och ordnade Champions League-platsen efter att ha besegrat Sporting Gijón på hemmaplan samtidigt som Atlético skickade ned Villarreal till Segunda División.

Säsongen därpå var det inget snack om vilka som hade gjort en bättre säsong, även om matchen mellan de båda lagen på La Rosaleda hade en riktig hätsk stämning som extra ingrediens. Diego Costa fick i vanlig ordning ta på sig rollen som den andalusiska publikens stora hatobjekt, men det slutade mållöst Flera månader innan sommaren anlänt och samtidigt som Málagas lagbygge sakta, men säkert reserades pg.a. klubbens ekonomiska problem ville de röd-vitrandiga bygga vidare på sina framgångar genom Diego Simeones rekommendationer. Argentinaren ville värva Jérémy Toulalan och allting var i stort sett färdigställt med spelaren som själv ville representera Atlético tills Málaga kom in i bilden och förstörde det arbete som Miguel Ángel Gil Marín och José Luis Caminero påbörjade i januari 2013. Málaga, som alltjämt såg Atlético som en direkt konkurrent om platserna till Champions League vägrade sälja och skickade fransmannen till Monaco. En av spelarens agenter i form av Marian Kadhour erkände till och med efteråt att Málaga-ledningen bojkottade alla former av förhandlingar med Atlético. Lösningen blev Josuha Guilavogui som representeras av samma agentfirma, men den i sig blev inte särskilt framgångsrik. Atlético tog dock "revansch" på Málaga och man gjorde det två gånger om. En månad efter Toulalan-soppan gjorde Miguel Ángel Gil Marín en av sina bästa affärer sedan han tog över efter sin pappa Jesús Gil (som alltjämt är hatad på Solkusten efter sin tid som borgmästare i Marbella) när Atlético värvade Martín Demichelis på fri transfer. 51 dagar efter att Demichelis värvats såldes han till Manchester City samtidigt som engelsmännen mer eller mindre finansierade Toby Alderweirelds övergång till Atlético för ungefär €7 miljoner.

José Sosas inlåning från ukrainska Metalist Kharkiv i vintras blev Simeones personliga revansch. Den här gången hade spelaren i fråga kommit överens verbalt med Málaga och samtidigt som han var på väg till Spanien för att slutföra övergången skickade Atlético representanter till flygplatsen i Milano för att knyta åt sig Sosa framför ögonen på andalusierna via en annan av Principitos agenter, nämligen Maximiliano Pra. Ordern kom från Buenos Aires där Simeone någon dag innan övertalat Sosa att spel i Atlético skulle göra att hans VM-chanser ökade. Sosa tvekade inte en sekund och dagen efter att man snuvat Málaga på argentinaren befann han sig i den spanska huvudstaden och firade nyår med sina nya lagkamrater. I veckan var Málagas direktör Vicente Casado ute och pratade om relationen mellan de båda klubbarna. Han beskrev den som "vänskaplig", men i själva verket är relationerna inte särskilt bra.


"Jag litar inte på någon och än mindre på Cholo Simeone" sade Schuster skämtsamt under lördagens presskonferens när han blev tillfrågad om han tror om Diego Costa kommer till start mot Málaga.

Bernd Schuster rör om i grytan vart han än befinner sig..
Förutom den uppenbara chansen Málaga har i form av att sätta käppar i hjulen för Atlético så har man ytterligare en motivationsfaktor. Den stavas Isco. När 22-åringen lämnade Málaga för spel i Real Madrid så förhandlade andalusierna in en klausul som gör att man får €1 miljon under fem säsonger när Atléticos ärkerival vinner ligan eller Champions League. Det är en del pengar för en klubb som haft svåra problem ekonomiskt och tvingas omforma sin klubb och dess ambitioner. Man skulle kunna tro att en del av den motivationen har försvunnit i och med att Real Madrid spelade oavgjort mot Real Valladolid i veckan, men såväl Ignacio Camacho som Welligton har sagt att de vill vinna mot Atlético på söndag. Bernd Schuster å andra sidan har varit inne på att han gärna ser att de röd-vitrandiga står som ligamästare när spektaklet skall summeras, men hans relation med spelare och supportrar är urusel. Schuster skall dessutom ha förhandlat med Eintracht Frankfurt under veckan enligt uppgifter i tyska tidningar samtidigt som hans nurvarande kontrakt innehåller en klausul som gör att Málaga kan bryta med honom om klubben inte slutar på en 10:e plats i ligan. Tyskens meningsskiljaktigheter med delar av spelartruppen, klubbdirektörer och supportrar gör att han med väldigt stor sannolikhet lämnar klubben i sommar. Málaga tittar redan på potentiella ersättare och där någonstans i horisonten hägrar Pepe Mel som har räddat kvar West Bromwich Albion, men de senaste uppgifter säger att han inte kommer stanna i England under resten av kontraktsiden som löper över 2014-2015.

Schuster har dock alltid haft olika sidor och precis som alla andra som jobbar inom den här branschen vill han vinna varje gång han ställer ut ett lag på planen. Lokala medier på Solkusten rapporterar att han sagt till sina spelare att "man har en stor möjlighet framför sig" och att "hela världen kommer att titta på matchen mot Atlético" vilket i sin tur gör att klubben måste visa upp sig från sin bästa sida. Efter förra helgens lågvattenmärke mot Elche gick Schuster ut och kritiserade de äldre spelarna för att de inte hjälper till på planen. Samtidigt klargjorde Willy Caballero att han kommer ta sig ett snack med tysken.

Truppen
Kameni, Willy; Angeleri, Weligton, Antunes, Casado; Camacho, Sergi Darder, Portillo, Eliseu, Duda, Samuel, Pawlowski, Amrabat, Iakovenko; Juanmi, Rescaldani, Santa Cruz

 -
 Jesús Gámez, Sergio Sánchez, Flavio Ferreira, Fernando Tissone
 Mounir El-Hamdaoui, Pablo Pérez

Läget i Málaga
Bernd Schusters lag dras inte bara med problem kring hurvida spelarna verkligen ger allting ute på planen. Inför mötet med Atlético har tysken stora problem i backlinjen vilket i sin tur gör att Málaga med stor sannolikhet kommer dra till med en rejäl överraskning när de båda lagen presenteras timmen innan avspark. Han har bara två mittförsvarare tillgängliga sedan Sergio Sánchez och Flávio inte lyckats återhämta sig till mötet med Atlético. En av i form av Marcos Angeleri kan spela till höger i backlinjen vid behov. Anledningen till att undertecknad nämner detta är för att Jesús Gámez gick sönder i mötet med Elche förra helgen vilket i sin tur innebär att han också missar helgens ligaomgång. Normalt sett har Angeleri vikarerat som högerback den här säsongen, men väljer man att tro på Schusters uttalanden under presskonferensen kommer argentinaren att återfinnas i mittlåset. Som om det inte vore nog så har Schuster lovat överraskningar, något som han också drog till med när han ställde en fembackslinje mot Atlético på La Rosaleda efter jul och nyårsuppehållet.

Däremot kommer Málaga kunna räkna med två av sina bästa spelare i form av Ignacio Camacho och Nordin Amrabat under söndagskvällen. Nacho, som nyligen förlängde med Málaga till sommaren 2019 är tillbaka efter en höftskada samtidigt som Amrabat återvänder efter en avstängning som han ådrog sig mot Villarreal för tre veckor sedan. Marockanen har nog lärt sig att man inte skall göra så här mot domarna om man spelar sin fotboll i Spanien.


Nordin Amrabat har gjort ett mycket gott intryck sedan han lånades ut av Galatasaray till Málaga under vinterfönstret. Marockanen är tillbaka från avstängning.

Om stora delar av backlinjen och spelsystemet är oklart i nuläget så kan man i alla fall räkna med att Willy Caballero vaktar Málagas mål på Vicente Calderón. Högerbacksplatsen är något av ett enigma då man alltså saknar renodlade alternativ på den kanten, men Eliseu har spelat som högerback vid ett tillfälle den här säsongen. Spelsystemet bestämmer naturligtvis uppställningen, men det skulle inte förvåna ett dugg om tysken återigen ställer upp med en fembackslinje mot Atlético. Weligton och Angeleri förväntas i varje fall utgöra en del av mittlåset beroende på spelsystem. Antunes spelar till vänster i backlinjen. Ignacio Camacho innehar den lite mer renodlade defensiva mittfältsrollen samtidigt som Sergi Darder ska stå för en del av uppbyggnadsspelet från sin centrala position, även om det kommer bli mycket försvarsspel.

Duda har gjort det bra i Málaga-tröjan den här säsongen och kommer spela i en släpande anfallsroll om Schuster väljer ett 4-2-3-1-system. Där har han åtminstone befunnit sig under stora delar av säsongen. 

Platsen till höger kommer sannolikt att tillfalla Samuel, även om såväl Portillo som Juanmi slåss om att spela. På vänsterkanten går Nordin Amrabat rakt in i startelvan igen.

Roque Santa Cruz spelar ensam på topp.

Startelvan (4-2-3-1)
Willy; Eliseu, Angeleri, Weligton, Antunes; Camacho, Sergi Darder; Samuel/Portillo/Juanmi, Duda, Amrabat; Santa Cruz

"Maletines" på tapeten under veckan
I torsdags förra veckan uttalade sig Levante-spelaren Rubén García om "maletines" (portföljer). Det i sig handlar mer eller mindre om att ett lag som har någonting att spela om, motiverar lag som inte har någonting att spela om i mitten av tabellen genom att erbjuda en "portfölj med pengar". LFP:s president Javier Tebas gick i taket samtidigt som AFE:s (spelarrådet) dito gav Levante-spelaren sitt stöd innan matchen mellan just Levante och Atlético på spanska Canal+ i en uppmärksammad intervju med journalisten Monica Marchante. Tebas beklagade sig över Rubiales uttalanden samma kväll, precis som han brukar över sociala medier. Atlético förlorade matchen med 2-0 och allt snack efteråt handlade om hur mycket Levante hade fått betalt. Ryktena skvallrar om att Levante fick uppemot €2,5 miljoner att dela på om de gjorde Real Madrid en "tjänst" under söndagskvällen. Det är inte första gången som Levante är indragna i den här typen av kontroverser. De här spekulationer har dykt upp flertalet gånger under de senaste 10 åren, men man har aldrig fällts. Så sent som förra året cirkulerade samma rykten kring Valencia-klubben och indikationerna var ännu starkare i samband med att Athletic Club klarade sig kvar i Primera División våren 2007. Den gången fick spansk TV tillgång till Iñaki Descargas (lagkapten vid den tidpunkten) och presidenten Luis Romeros telefonsamtal där han antydde att han varit med och fixat den matchen.

För ett par dagar sedan gjorde även Enrique Cerezo ett rejält klavertramp när han klart och tydligt sade att Atlético gärna skulle betala Elche-spelarna premier om de stod i vägen för Barcelona. Atlético har själva varit där, även om spansk och internationell media inte tog upp det hela när den fd. serbiske landslagsmannen Rade Bogdanovic summerade sin tid i den spanska huvudstadsklubben för mer än tre år sedan i en intervju med Vecernje Novosti. Säsongen 1997-1998 besegrade Atlético de Madrid mittenlaget Racing Santander med 0-1 via det här målet efter en knapp minuts spel. Idéen var Jesús Gils och det var just den dåvarande presidenten som tog 25,000 av spelarnas sammanlagda bonusar på 150,000 D-mark och lade det i en "portfölj" innan Racing tog emot den. Det garanterade spel i UEFA Cupen 1998-1999, men året därpå fick Atleti sitt straff i form av två år i helvetet.


Atlético blev ligamästare 1976-1977 sedan man kryssat borta mot Real Madrid och Elche spelat oavgjort mot Barcelona. Båda matcherna slutade 0-0.

De "andra" matcherna
Det är bara fyra lag i hela ligan som inte har någonting att spela om när domarna blåser igång matcherna runtom i Spanien under söndagskvällen. Fem om man inte tror på ett mirakel för Villarreal och upp till sju om man anser att Espanyol och Málaga redan är säkra, vilket de i och för sig inte är till 100%. Hur som helst, du, jag och alla andra kommer säkerligen ha igång två eller tre matcher åt gången där det egna laget är i fokus. Samtidigt som Atlético tar sig an Málaga i den spanska huvudstaden spelar Barcelona mot ett nedflyttningshotat Elche på bortaplan. Real Madrid å sin sida har match mot Celta Vigo där den nurvarande tränaren hos galicierna med stor sannolikhet tar över den största antagonisten till sommaren. Atlético å sin sida kan bli klara ligamästare, men då krävs det att man besegrar Málaga och att Elche tar poäng hemma mot Barcelona. För att spä på saker och ting ytterligare så bör det ju nämnas att Atlético en gång i tiden spelade hem en ligatitel sedan Elche tagit poäng av just Barcelona..i just näst sista ligaomgången. Den 15 maj 1977 var Barcelona tre poäng bakom serieledande Atlético och tog sig an Elche på bortaplan. Slutresultatet skrevs till 0-0. Den gången behövde Atlético bara en poäng eftersom man då körde med ett tvåpoängssystem, men man spelade oavgjort mot Real Madrid och vann ligan den säsongen.

Länkarna mellan Atlético de Madrid och Elche är ganska många idag. Fran Escribà är lagets tränare sedan han bröt samarbetet med Quique Sánchez Flores sommaren 2011. Det var även då som Miguel Ángel Gil Marín ville anställa Luis Enrique, men där "Lucho" bestämde sig för att ta över AS Roma. Escribà har sedan dess tagit laget till den position där de befinner sig idag och har alltjämt en mycket bra relation med stora delar av spelarna som fanns när han var assisterande tränare i Atlético de Madrid.

Men, nu ska vi inte gå händelserna i förväg då det inte finns något annat än "final tras final" som gäller hos de röd-vitrandiga, men vi önskar Fran och Elche all lycka mot katalanerna i helgen, även om vi vet att det kommer bli enormt svårt för de att ta poäng.

Säsongens sista match på Vicente Calderón
Atléticos förlust mot Levante den gångna helgen innehöll en hel del fula scener där en liten del av de sammanlagt 8-9,000 röd-vitrandiga som tagit sig till Ciutat de Vàlencia skämde ut klubben på ett internationellt plan. Det gick till den mån att Diego Costa, själv anklagad för rasism av Geoffrey Kondogbia så sent som förra säsongen, gick emellan och sade åt den lilla skaran av personer som var klara på sitt budskap mot Levante-spelaren Papakouli Diop. El Día Despues fångade naturligtvis bilderna från mängder av vinklar. På det sportsliga planet oroade lagets förlust mot ett väldigt effektivt Levante och det gick inte att ta miste på spelarnas ansikten när de återvände till den spanska huvudstaden. Det var dock innan Real Madrid spelade oavgjort mot Valencia i en väldigt underhållande tillställning som i sin tur gjorde att Barcelona, som hade gett upp hoppet om ligan, plötsligt var med i kampen igen. När Madrid således tappade ytterligare två poäng mot Real Valladolid i onsdags tog Atléticos spelartrupp och tränarstab emot nyheten som en överraskning. I lördags var det Barcelona som var helt avhängda av experterna och sig själva, fyra dagar senare hade Madrid räknat bort sina chanser. Därför går Atlético-spelarna in i matchen mot Málaga med maximal koncentration.

Efter att spelarna genomfört den vitala återhämtningsträningen i måndags gav Simeone laget ledigt under tisdagen. Carlo Ancelotti pratade om Madrid-spelarnas mentala trötthet när man gick in i matchen mot Valladolid i veckan och det är just den här biten som måste finjusteras inför avgörandet. Med facit i hand så var det nog väldigt smart att spela matchen mot Elche under den där fredagskvällen i mitten av april också. När spelarna återvände till träningsanläggningen i Majadahonda bestämde sig Simeone för att dela upp spelarna i två olika läger: i det ena återfanns spelare som med stor sannolikhet startar mot Málaga och i det andra avbytare.

Atlético omges av rykten, precis som vanligt..
Trots att säsongen är inne i det allra viktigaste skedet så ryktas det en hel del om vissa av Atlético-spelarnas vara eller icke vara i röd-vitrandigt nästa säsong. I nuläget tyder det mesta på att Thibaut Courtois kommer tvingas återvända till London, även om han själv pressar Chelseas klubbledning att låta honom stanna i Atlético ytterligare en säsong. Atleti har en verbal överenskommelse med Chelsea om att låta belgaren fortsätta vakta den spanska huvudstadsklubbens mål under nästa säsong, men José Mourinho motsätter sig det hela. Så sent som igår klargjorde han själv att han har tagit ett slutgiltigt beslut om målvaktens framtid som är nedskrivet i den årliga rapporten till Chelseas ägare Roman Abramovich. Samtidigt klargjorde han även att det inte är Mourinho som är klubben.

Samtidigt jobbar Atlético-ledningen på potentiella ersättare till Diego Costa som själv erkände att han har erbjudanden av klubbar runtom i Europa, men att han tänker ta ställning till de efter säsongen. Chelsea ryktas redan ha kommit överens med hans agent, Jorge Mendes om ett kontrakt, men har alltjämt inte förhandlat med Atlético. För ett par dagar sedan avslöjade AS att Atlético har lagt ett bud värt €13 miljoner för Leandro Damião, men klubben tittar på andra håll också. Andrea Berta utvärderar om det är värt att värva Ciro Immobile som delägs av Juventus och Torino. Han skall dock vara klubbens andra alternativ till Carlos Bacca, men colombianens klausul ligger på €30 miljoner och relationerna mellan Sevilla och Atlético är inte särskilt bra vid den här typen av ärenden. Miguel Ángel Gil Marín då? Jo, han sneglar alltjämt åt förra sommarens misslyckande: Álvaro Negredo.

Trots att Luiz Felipe Scolari inte tog med varken Filipe Luís eller João Miranda till sommarens VM-slutspel i Brasilien så betyder inte det att de saknar klubbar som värderar deras kvalitéer. Under den senaste veckan har flertalet medier rapporterat att det finns ett genuint intresse från Barcelonas sida att värva mittförsvararen i sommar samtidigt som Atlético kan vara beredda att låta honom lämna. Han har dock en utköpsklasul på €30 miljoner och är bara ett av sammanlagt fyra mittbacksalternativ tillsammans med David Luiz, Iñigo Martínez och Eliaquim Mangala. Sen har vi Diego Ribas och hans pappa, Djair. Brasilianaren anser sig alltjämt vara värd de där €5 miljonerna per säsong, men Atlético är inte beredda att ge honom det. Därför tyder det mesta på att Atlético och Diego kommer gå skilda vägar i sommar. Han har dessutom erbjudanden från såväl Santos som turkiska Besiktas.


"Vi får se videoklipp med oss själva och hur vi ger allting under försäsongen med jämna mellanrum. Det här påminner oss om allt arbete som vi har lagt ned från dag till dag för att befinna oss där vi befinner oss idag. Det påminner oss om hur jobbigt det var." sade Juanfran på en presskonferens i veckan. Idéen är naturligtvis Diego Simeones.

Läget i Atlético
Precis som undertecknad nämnde lite högre upp i artikeln så har Diego Simeone och hans tränarstab tränat med de som förväntas starta mot Málaga och de som i sin tur befinner sig på bänken avsides. Thibaut Courtois kommer att vakta målet samtidigt som Atleti kommer springa ut på Vicente Calderóns gräsmatta med en ganska välbekant backlinje framför belgaren. Juanfran är tillbaka från avstängning och går rakt in på högerbacken samtidigt som Toby Alderweireld gör Miranda sällskap i mittlåset eftersom Diego Godín saknas. Alderweireld var bra i senaste ligamatchen, även om han helt saknar utgångspositionen i uppbyggnadsspelet som Juanfran alltid bidrar med. Till vänster återfinns Filipe Luís, precis som vanligt. Simeone har ett mindre dilemma när det gäller platsen bredvid lagkapten Gabi, dvs. den defensiva mittfältstrollen. Tiagos och Marios insatser den senaste tiden har varit så bra att argentinaren nu har fått lyxproblem. Det mesta tyder dock på att portugisen spelar från start. Arda har inte spelat 90 minuter sedan den 5 mars mot Sverige pg.a. känningar i ljumskarna, men nu är han med stor sannolikhet helt återställd. Koke å andra sidan står på 4439 minuter den här säsongen i samtliga turneringar. Det motsvarar 59 matcher inklusive fyra träningsmatcher, men 22-åringen fortsätter att spela match efter match i röd-vitrandigt.

Atlético kommer ställa upp med en variant av 4-4-2 mot Málaga, men det återstår vilken typ av variant det rör sig om. Simeone tränade med Raúl García och Diego Costa fram till torsdagen, men Lagarto-sonen ådrog sig en skada i baksidan av höger lår vilket med stor sannolikhet innebär att han var avskriven så sent som lördag morgon. Det borde vara omöjligt att springa i samma tempo som medspelarna, men det var precis det som Diego Costa gjorde under lördagens träning. Simeone bekräftade i presskonferensen nedan att spelaren mår bättre, men att man kommer ta ett slutgiltigt beslut om hans medverkan under matchdagen då tränarstaben även skall genomföra individuella tester. Om han inte kan spela så finns David Villa eller Adrián tillgängliga, där det mest troliga är att den förstnämnde för chansen från start.

Truppen
Aranzubia, Courtois; Juanfran, Miranda, Alderweireld, Giménez, Filipe Luís, Insúa; Tiago, Mario, Gabi, Koke, Arda, Diego, Sosa, Raúl García; Adrián, Villa, Diego Costa

 Diego Godín
 Cebolla Rodríguez
 Javi Manquillo

Startelvan (4-4-1-1/4-4-2)
Courtois; Juanfran, Miranda, Alderweireld, Filipe Luís; Tiago/Mario, Gabi, Koke, Arda; Raúl García, Villa/Diego Costa

Simeones presskonferens
Diego Costa sprang med lagkamraterna under lördagens träning trots att han ska ha dragit på sig en "skada" i torsdags: "Han mår bättre och känner sig bekvämare. Vi kommer att genomföra tester innan matchen för att se om han är redo för spel."

Málaga: "De kommer att spela efter deras egna förutsättningar. Duda, Santa Cruz, Weligton och Camacho är samtliga grabbar som spelar bra fotboll."

Stämningen inför den absoluta slutspurten av ligaspelet: "Jag lever mig in i fotbollen precis som jag gör utanför den, men jag förstår också att man måste ge mycket mer i livet utan att få lika mycket tillbaka. Vi ger mycket av oss själva till den här turneringen som fotbollsproffs. Vår intention är att behålla den här motivationen. Det gäller att vi ger ligaspelet den vikten som den alltid har haft. Vårt spelsätt baseras på det kollektiva arbetet och gruppansträngningen sedan en tid tillbaka. För oss gäller det att ge utan att vänta. Det är det allra bästa sättet att förbereda den här situationen. Framtiden och ödet bestämmer vad som ligger framför oss. Vi måste göra det som vi måste göra. Imorgon kommer det att finnas mycket folk på läktarna och det i sig är bra då vi har en viktig match framför oss. Vi är beroende av det vi gör under morgondagen."

Ansvar, ingen press: "Det finns ingen press, bara ansvar. Det är väldigt fin situation. Alla som jobbar inom fotbollen vill befinna sig i viktiga situationer som den här. Det är så vi upplever det och vi förväntar oss att fortsätta jobba för att fortsätta göra saker och ting rätt."

Mirandas och Filipe Luís känslor över att inte ha kommit med i Luiz Felipe Scolaris VM-trupp: "De har inte funnits med på det brasilianska landslagets listor den senaste tiden. Det är en fråga som bör riktas mot spelarna själva. Personligen tycker jag att de gör en fantastisk säsong."

Det talas mycket om Madrid och Barcelona, men inte så mycket om ligaledarna: "Det är ju det som säljer. Det är logiskt. Vi befinner oss där vi befinner oss och det är normalt att det alltid talas om Madrid och Barcelona eftersom de representerar vad de representerar. En vän till mig brukar säga: 'svälj, vänta och huka dig'."

Kampen om biljetterna till Champions League-finalen i Lissabon: "Jag har inga biljetter för att kunna bekräfta att det inte finns fler biljetter tillgängliga. Det är logiskt att alla vill vara på plats. Det finns platser på arenan som inte beror på oss."

Juanfran avslöjande om att Simeone visar videosnuttar på spelarna under försäsongen för att motivera de inför de tre återstående finalerna: "När man påbörjar någonting så har man olika tankar på hur man ska få ut det mesta av det hela. Vi använde oss av bilder från försäsongen för att påminna om kraftansträngningen som har krävts för att nå dit vi befinner oss idag. Fotbollen är ett spel och den som spelar bäst vinner också, men arbetet man lägger ned betalar av sig förr eller senare. Uppmuntran och det man får tillbaka är till din egen fördel."

Vem bidrar med bättre balans till laget? Mario eller Tiago..: "Båda spelarna har bidragit med en enorm säsong så här långt. Jag måste alltid ta beslut om vem av de som inte kan spela. Jag är väldigt nöjd med båda två."

   

Atlético de Madrid-Málaga kommer att kunna ses på tre olika sätt i Sverige. Antingen via CMores kanaler där CMore Sport HD inleder direktsändningen av matchen från och med 19:30 pg.a. Allsvenskan. Se därför till att byta till CMore Live 3 som är med från början, dvs. 18:55. Vidare går det alltid att köpa matchen via CSports eller TV4 Play.

Tidigare resultat lagen emellan på Vicente Calderón
2012-2013
: 2-1 (Falcao, Weligton, självmål; Santa Cruz)
2011-2012: 2-1 (Koke, Adrián; Eliseu)
2010-2011: 0-3 (Rondón, Júlio Baptista, Maresca)
2009-2010: 0-2 (Duda, Javi López)
2008-2009: 4-0 (Forlán 2, Heitinga, Sinama-Pongolle)
2005-2006: 5-0 (Torres 2, Valera 2, Maxi Rodríguez)
2004-2005: 2-0 (Calatayud, självmål, Torres)
2003-2004: 2-0 (De los Santos, Nikolaidis)
2002-2003: 2-1 (Luis García, Torres; Darío Silva)
1999-2000: 2-2 (Valerón, Solari; Rufete, Catanha)
1989-1990: 2-0 (Futre 2)
1988-1989: 3-0 (Baltazar, Jaime Molina, Futre)
1984-1985: 3-0 (Hugo Sánchez 2, Miguel Ángel Ruiz)
1983-1984: 3-1 (Landáburu, Voltava, Quique Ramos; José Hurtado)
1982-1983: 3-0 (Hugo Sánchez, Voltava, Julio Prieto)
1979-1980: 0-0
1976-1977: 2-0 (Leivinha, Rubén Cano)
1974-1975: 2-1 (Gárate, Aguilar; Castronovo)
1973-1974: 2-0 (Luis Aragonés, Becerra)


"El impenetrable" som Simeones presschef Pepe Pasques brukar referera till har sett sammanlagt 29 tävlingsmatcher i alla turneringar den här säsongen. Atlético har vunnit 24 matcher, spelat oavgjort fyra gånger och förlorat en enda gång. Förlusten kom när man mönstrade ett reservbetonat lag mot Real Madrid i Copa del Rey-returen som ändå var förlorad. Nu går Atlético mot seger 25 i säsongens sista hemmamatch. ¡¡¡Aupa Atleti!!!

Datum: 11 maj 2014
Matchstart: 19:00
Spelplats: Estadio Vicente Calderón, Madrid
Planen: 54,960 åskådare
Planen: 105 x 70 m (naturgräs)
Domare: José Antonio Teixeira Vitienes (Santander, Kantabrien) har dömt båda Atléticos matcher mot Athletic Club den här säsongen. Han kommer även döma båda matcherna mot Málaga.
Streaming: Atlético de Madrid-Málaga kan ses via en mängd olika sidor på nätet, däribland Wiziwig, Rojadirecta, Sport Category.