Det var långt ifrån fullsatt när domare Mateu Lahoz blåste igång tillställningen på Vicente Calderón under lördagskvällen, men i takt med att tiden gick blev det allt färre platser tillgängliga på arenan vid Manzanaresfloden. Diego Simeone ställde upp med ett 4-4-2-system där Jan Oblak vaktade hemmalagets mål. Den slovenske landslagsmannen hade en fyrbackslinje med Juanfran till höger, en comebackande José María Giménez som höger mittback samtidigt som Lucas fick fortsatt förtroende bredvid uruguyanen. Stefan Savic drogs med mindre känningar vilket återigen öppnar upp för fransmannen i startelvan. Till vänster spelade Filipe Luís precis som vanligt. Atlético ställde upp med Gabi i den klart mer utpräglade defensiva mittfältsrollen. Något steg högre upp, i alla fall ur spelet med bollen spelade Koke och i vanlig ordning blev lagets kreativitet lidande p.g.a. det faktum att canteranon saknades i den sista tredjedelen. Simeone startade med Saúl till höger och Yannick Carrasco till vänster på mittfältet. 

På topp spelade Antoine Griezmann ihop med Fernando Torres. I det läget var det inget snack om saken vem som skulle utgöra lagets anfallsduo. Precis som väntat skulle det komma att bli en väldigt svår fotbollsmatch där Málaga spelade så som alla hade förväntat sig. Den stora matchhjälten skulle komma att bli en inhoppare. 

PRIMERA PARTE
Intensitet, aggressivitet, stängt..inledningen av Atlético de Madrid-Málaga präglades av högt tempo, men inte särskilt mycket kvalité i det öppna spelet. Den första riktiga situationen där Atlético är på väg igenom är via vänsterkanten där Saúl hittar lite yta bakom Miguel Torres. Han tar emot en långboll högt upp på Málagas planhalva, springer sig loss och försöker nå Fernando Torres inne vid straffpunkten, men Welligton rensar undan bollen i allra sista stund. Därefter lyckas Málaga etablera ett något större bollinnehav som kulminerar med en målchans. Innan dess har man skapat en hörna och satt Atleti lite på press. I den 13:e matchminuten skapar Málaga den dittills bästa målchansen sedan man tagit sig in bakom en pressande Gabi. I samma veva kliver Giménez upp för att förhindra att Miguel Torres slår bollen via Juanfrans högerkant in på en inspringande medspelare, men Miguel Torres bestämmer sig för att slå bollen förbi Atletis lagkapten i mellanytan. Där dyker Duje Cop upp som tar emot passningen, sedan springer han mot straffområdet och skjuter. Kroatens skott är på väg in till vänster om Oblak, men slovenen lyckas göra en räddning i mellanhöjd. Smart anfall där Atlético går bort sig i sin egen press. Den efterföljande hörnan är riktigt bra slagen, men Oblak lyckas få undan densamma i sista momangen. Han boxar bort bollen i säkerhet. 

Därefter är det dags för Atlético att skapa sin överlägset bästa målchans i första halvlek. Det är Carrasco som går ned ett steg i banan samtidigt som Koke springer sig loss längs vänster sidlinje sett från hemmalagets håll. Därefter slår belgaren en perfekt boll längs marken till canteranon som i sin tur tittar upp och slår ett fint inlägg längs marken. Det låga inlägget är på väg mot Fernando Torres, men "El Niño" bestämmer sig för att hoppa över bollen eftersom han ser att Griezmann kommer bakom honom. Fransmannen dyker upp i höjd med straffpunkten och får ett gyllene läge i fart, men hans skott går utanför vänster stolpe. Det är ett riktigt dåligt avslut. 

Gästerna fortsätter spela väldigt aggressivt och intensivt. Man ser också till att behålla bollen under längre sekvenser. Atlético drar sig tillbaka för att inte göra några misstag. Nästa målchans får vänta till den 18:e minuten. Atlético får en frispark till vänster om Málagas straffområde. Koke stegar upp och slår in bollen mot straffområdet, men inlägget får en otäck båge och är på väg in till vänster om Guillermo Ochoa. Mexikanen lyckas dock avstyra i allra sista stund. Málaga sticker upp med ett anfall ett par minuter därpå. Man lyckas trä bollen emellan Atléticos lagdelar efter ett ganska fint passningsspel, men slutprodukten hotar aldrig Oblak även om Ignacio Camachos inlägg och Charles nick räddas ganska enkelt av slovenen. Det går helt enkelt rakt på. 

Atlético kommer in på ett betydligt bättre sätt i matchen efter de inledande 20-25 minuterna. Nu börjar man vinna allt fler dueller och andra bollar, men den stora skillnaden är lagets förmåga att hålla i boll även om man inte skapar några överdrivet bra målchanser. I den 25:e minuten drar Charles på sig en varning efter en tuff duell med Giménez där uruguyanen får ta emot en hård tackling. Det är en klassisk 50-50-situation. Tre minuter senare är det återigen dags. Den här gången är det Welligton som åker på en varning sedan han tappat bollen framför ögonen på Fernando Torres. Anfallaren pressar mittförsvararen som är lite väl nonchalant och tvingas därefter ta med händerna för att få till ett spelavbrott. Inget snack om saken. 

Det fortsätter vara tufft, aggressivt och stängt spel. Inget av lagen lyckas hitta några ytor i sitt respektive anfallsspel. Atlético har en halvbra målchans i den 37:e minuten sedan Raúl Albentosa misslyckats med att få undan bollen i säkerhet. Det efterföljande inlägget når Koke som nickskarvar bollen vidare till Fernando Torres, men anfallaren är något sen in i situationen och bollen går utanför mål. Atlético får även halvlekens sista målchans i den 43:e matchminuten. Den här gången får Carrasco bollen rättvänd ett par meter ovanför mittcirkeln, därefter springer han sig loss från fyra bevakare som försöker stänga ned honom. Carrasco bestämmer sig för att gå på skott istället för att spela ut bollen på Griezmann. Han skjuter på mål, men Ochoa gör en fin räddning i mellanhöjd. Bollen går ut till en resultatlös hörna. 

Innan Mateu Lahoz blåser för halvtidsvilan får Málaga en farlig kontring längs Atléticos högerkant. Situationen uppstår efter andalusierna får ett inkast som tas på en gång. De röd-vitrandiga hamnar på efterkälken i samband med att bollen kastas in på planen, Cop springer ifrån tre Atleti-spelare och försöker sedan spela in densamma mot mitten där Pablo Fornals följs av Filipe Luís. Situationen slutar med att kroatens inlägg är för dåligt och situationen klaras upp av hemmalaget, men efter Mateu Lahoz signal kallar domaren till sig Simeone. Han pratar med honom och klargör att Cholo får se andra halvlek från läktaren. Simeone blir utvisad eftersom det kommer in en boll från vad som verkar vara Atlético-bänken. I själva verket är det en bollkalle som kastat in en boll på argentinarens intiativ. Bollen kommer således bakom Atléticos bänk. 

SEGUNDA PARTE
Inför andra halvlek zoomar TV-kamerorna in Simeone på läktaren. Då är det ingen som har förstått det, men Cholo är utvisad. Han sitter bredvid Juan Vizcaíno och Pablo Vercellone. Vid sidlinjen är det Mono Burgos som tar tag i rollen som huvudtränare. Atlético inledde andra halvlek bättre än vad som var fallet i första halvlek. I den 51:e minuten skapar man ett frisparksläge. Koke står några meter från Burgos tekniska zon när han lurar alla att han skall slå in bollen i boxen. Istället blir det en kort variant till Gabi som stor diagonalt med sin lagkamrat, därefter slår lagkaptenen in bollen med högerfoten mot höger sida av straffområdet. I den delen dyker en inspringande Juanfran på den högra sidan av straffområdet. Han spelar en bredsida till Saúl som står mer centralt och därefter skjuter mittfältaren, men hans skott går utanför Ochoas vänstra stolpe. Det är en bra frisparksvariant, tyvärr är avslutet för dåligt. Publiken lever med sig i matchen och de röd-vitrandiga får förnyat självförtroende. Minuterna därefter är Fernando Torres på väg igenom sedan han kämpat sig till ett läge med hjälp av sin fysik och fart. Han drar bort två spelare längs högerkanten innan han är på väg in i detsamma, men Welligton lyckas på något underligt vis avvärja i allra sista stund. Torres ber domaren om straff, men Mateu Lahoz vinkar bort situationen. 

I den 54:e minuten får Giménez en varning sedan han och Camacho kastat sig in i en 50-50-situation. Uruguyanen är väldigt vårdslös och river upp den förre Atleti-canteranons strumpor med sin järndobbar. Camacho blöder på smalbenet, men kan fortsätta spela. Giménez får sig själv en smäll, men Camacho är ursinnig på honom och det med all rätt. Den efterföljande frisparken resulterar i ett skott över av Recio, men det är aldrig farligt. Atlético börjar ta över mer och mer, något som märks i spelet. Fernando Torres har en målchans i den 56:e matchminuten sedan han fått bollen i straffområdet. Tyvärr styrs hans skott över mål av en Málaga-försvarare som lyckas komma i vägen för försöket. Mateu Lahoz väljer att signalera för inspark, något som är helt felaktigt. Torres blir förbannad och markerar, men det kostar honom en varning. Onödigt. 

Mono Burgos bestämmer sig för att göra Atléticos första byte i den 57:e minuten. Carrasco, som har problem med en fot efter skottförsöket i första halvlek haltar av planen. Ángel Correa kommer in och ersätter belgaren. Javi Gracia gör matchens andra byte i den 58:e minuten. ut går Ricardo Horta, in kommer Chori Castro. 

Atlético fortsätter ligga på, men lyckas inte skapa mer än halvchanser p.g.a. det överbefolkade straffområdet mot Fondo Norte. Fernando Torres är återigen inblandad i en situation ett par minuter efter Málagas första byte, men hans inlägg från högerkanten slås undan inne i boxen av andalusiernas försvarslinje. I den 62:a matchminuten skall dock saker och ting komma att ändras. Filipe Luís tar emot en passning längs vänsterkanten samtidigt som han passerar egen planhalva och in på Málagas. Han springer in mot andalusiernas straffområde, men är attackerade av tre motståndare. Därefter väljer han att passa Correa som står brevid honom ett par meter bort. Argentinaren tar emot bollen, gör en liten dragning och kommer bort från bevakning. På så vis skapar han sig en liten yta för skott, därefter skjuter han och gör..mål! 1-0 till Atlético de Madrid! Skottet, som skjuts med högerfoten är hårt och ganska pressat, men på reprisbilderna kan man se hur Raúl Albentosa råkar få skottet på sig så att det lurar Ochoa i andalusiernas mål. Calderón exploderar och Correa springer ned mot Mono Burgos som väntar på honom med öppna armar. 

Hemmalagets självförtroende växer efter målet och det är något som Javi Gracia märker. Därför gör han sitt nästa byte i den 64:e minuten när Fornals ersätts med Juanpi. Mono Burgos reagerar direkt: ut går Griezmann, in kommer Augusto Fernández. Correa går upp som anfallare med Fernando Torres och Koke tar ett steg längre upp i planen för att försöka få till en kontring och döda matchen. Minuten efter bytena skickar Koke iväg en lång, lång boll mot Saúl som står placerad på högerkanten. Han tar emot bollen precis utanför motståndarnas straffområde, därefter sätter han över densamma på vänsterfoten och skjuter. Skottet går precis utanför Ochoas högra stolpe. Det hade varit ett riktigt drömmål. 

Matchen återgår till det hårda, aggressiva, intensiva och stängda spelet efter Saúls målchans, något som också gör att Atlético tar ett kliv längre ned i banan samtidigt som man letar Correa och Fernando Torres i kontringslägen. Matchrytmen förstörs av de ständiga avblåsningarna och dåliga passningsspelet, men det passar Atlético i det här läget. Málaga börjar dock få mer och mer boll samtidigt som hemmalaget inte lyckas få fast densamma på mittplan. Det gör att andalusierna växer in i matchen under de kommande minuterna, men de skapar inga målchanser av värde. I den 77:e matchminuten bestämmer sig Javi Gracia för att göra sitt tredje och sista byte när han plockar av Cop. Ersätter gör Roque Santa Cruz. Nu är tanken att Málaga skall pumpa in långbollar i straffområdet och försöka hitta paraguyanen med den längre bollen i uppspelsfasen. 

I den 78:e minuten är Atlético mycket nära att döda matchen. Filipe Luís kastar in bollen i spel mot Fernando Torres som nickskarvar densamma vidare till Correa. Argentinaren tar sedan bollen efter att ha tagit emot den i fart i ett hål mellan Málaga-spelarna och sätter igång med fotarbetet. Han springer mot straffområdet, styrs dock ut av motståndare, men lyckas ändå med hjälp av sin tempoväxling få tillräckligt med yta för att skjuta med högerfoten. Skottet, som är ur relativt ok vinkel går dock precis över Ochoas ribba. Det är någon decimeter för högt. 

Det kunde ha varit förödande för Atlético för kort därefter får nämligen Málaga sin överlägset bästa målchans i matchen. Vi är i den 80:e minuten när gästerna kombinationsspelar sig loss från Atléticos presspel. Kontringsläget som uppstår är sylvasst och allt går som på ett snöre: en, två, tre passningar i rad, alla på en touch, alla i fart. Atleti-spelare halkar på vägen. Juanpi tar emot bollen 25 meter från Oblaks mål och bestämmer sig för att skjuta. Skottet går tätt, tätt utanför slovenens vänstra stolpe. Det är mycket nära en kvittering. 

I den 82:a minuten drar Filipe Luís på sig en varning sedan han dragit i Juanpi och därmed förhindrat en kontring. Taktiskt. 

De avslutande minuterna blir händelserika. Först får gästerna ett inkast som nästan når Charles inne i boxen, men där Oblak dyker upp i sista momangen. Slovenen plockar upp bollen framför fötterna på anfallaren. Sen är Correa återigen på väg igenom i slutminuterna, men efter att ha dribblat sig förbi Raúl Albentosa lyckas han få en lite för dålig touch och Ochoa kan reda ut situationen genom att kliva ut. Correa är helt slut efter den situationen, men Málaga tänker inte vänta på någon. De går till motattack. När man väl är framme vid Atléticos straffområde får slutligen Recio en chans att göra mål, men även hans skott går rakt på målvakten. Oblak kan inte riktigt hålla bollen och Filipe Luís tvingas rensan undan densamma till inkast, det är dock farligt. 

Efter 90 minuters spel river Recio ned Correa som återigen dribblar bort sina motståndare. Den här gången är det inget snack om saken. De sista tre minuterna går ganska snabbt och Atleti lyckas hålla undan genom att hålla bollen inom laget. 

Slutsignalen går på Calderón trots att Mateu Lahoz bör lägga till lite tid. Atlético de Madrid vinner med 1-0. 

ATLÉTICO DE MADRID (4-4-2): Oblak; Juanfran, Giménez, Lucas, Filipe Luís; Gabi, Koke, Saúl, Carrasco (Correa, 57'); Griezmann (Augusto Fernández, 66'), Fernando Torres

MÁLAGA (4-4-2): Ochoa; Rosales, Raúl Albentosa, Welligton, Miguel Torres; Fornals (Juanpi, 64'), Camacho, Recio, Horta (Chori Castro, 58'); Cop (Santa Cruz, 77'), Charles

DOMARE: Mateu Lahoz

VARNINGAR: Giménez (54'), Fernando Torres (57'), Filipe Luís (82'); Charles (25'), Weligton (29'), Recio (90')

MÅLSKYTTAR: 1-0 Ángel Correa (62'), assisterad av Filipe Luís

SKOTT: 14-7
SKOTT PÅ MÅL: 4-4
SKOTT UTANFÖR MÅL: 7-2
SKOTT I MÅLVIRKET: 0-0
BLOCKERADE SKOTTFÖRSÖK: 3-1
BOLLINNEHAV: 48,7%-51,3%
PASSNINGSFÖRSÖK: 361-444
LYCKADE PASSNINGAR: 253-320
PASSNINGSPROCENT: 70%-72%
TACKLINGSFÖRSÖK: 34-36
LYCKADE TACKLINGAR: 27-24
HÖRNOR: 10-4
OFFSIDEAVBLÅSNINGAR: 3-0