Diego Simeone ställde upp med Atlético de Madrids sedvanliga 4-4-2-system där Jan Oblak vaktade målet. Den slovenske landslagsmannen hade en fyrbackslinje framför sig med Juanfran till höger, José María Giménez som höger mittback och Stefan Savic i Diego Godíns position. Montenegrinen fick chansen från start ihop med uruguyanen istället för Lucas, men det är väldigt tight om platserna. Till vänster spelade Filipe Luís i vad som han skulle beskriva som den svåraste matchen i hela hans karriär. Bara det säger lite om det här lagets bedrift. Atlético ställde upp med Augusto Fernández och Gabi centralt i banan samtidigt som Saúl spelade till höger och Koke användes till vänster i sin utgångsposition försvarsmässigt. Han kunde dock byta och spela centralt när Atleti använde sig av ett 4-3-3-system under vissa instanser av matchen.

I försvarsspelet hjälptes Saúl och Juanfran åt för att försöka försvara mot den extremt individuellt skicklige Douglas Costa och på andra kanten var det Koke som gav understöd till Filipe Luís, även om han som sagt kunde spela mer centralt i vissa perioder av matchen. Atléticos anfallspar för matchen var Antoine Griezmann och Fernando Torres där fransmannen kunde användas både som anfallare, i en släpande roll och i slutet av matchen även på vänsterkanten. 

PRIMERA PARTE
Tillställningen på Vicente Calderón börjar precis som väntat. Hemmalaget går ned i sina försvarspositioner och letar lägen att pressa gästerna till misstag i deras uppspelsfas. Matchens första målchans kommer efter ganska exakt tre minuters spel. Augusto Fernández lyckas ta sig in i en yta där Koke står 30 meter från Bayerns mål, därefter spelar argentinaren på en felvänd canterano samtidigt som han väggspelar till Saúl som i sin tur är rättvänd. Saúl tar emot bollen mellan Xabi Alonso och Thiago innan han viker in och skjuter från 25 meters håll, men Manuel Neuer gör en ganska enkel räddning då försöket går rakt på mål. Simeones manskap sticker upp i den sjunde minuten igen, men den här gången är det Fernando Torres som får en passning av Gabi längs högerkanten i samband med en kontring. Anfallaren har förvånansvärt mycket plats och hamnar i ett 1-mot-1-läge mot David Alaba inne i straffområdet. Österrikaren täcker insidan samtidigt som "El Niño" går på utsidan, därefter skjuter han på mål ur ganska svår vinkel och Neuer kan återigen göra en komfortabel räddning. En bra individuell aktion. Atlético spelar bra fotboll inledningsvis och är väldigt raka i sitt anfallsspel, något som skall komma att ge resultat ett par minuter därpå.

Savic går upp och vinner en nickduell sedan Bayern tvingas slå långt på Coman, bollen hamnar hos Augusto Fernández som själv vinner bollen genom att nicka ned densamma till Saúl som tar ned passningen vid slutet av mittcirkeln på offensiv planhalva. Han sätts under press av Thiago och letar efter Juanfran längs högerkanten för att inte bli av med densamma, men högerbacken har för lång sträcka till den öppna ytan som Saúl kan slå bollen på. Det gör att Saúl bestämmer sig för att hålla i bollen genom att vända sig och driva mot Bayerns mål. Han blir snabbt av med Thiago. Framför sig har han nu Juan Bernat och Xabi Alonso som krymper ytorna nästintill maximalt, men Saúl gör en kvick tvåfotare, tempoväxlar och springer sig loss från båda. Plötsligt hamnar han i en 1-mot-1-situation med Alaba, därefter lägger han över bollen på vänsterfoten och skjuter. Bollen letar sig förbi Neuer och tar i höger stolpe innan den går i nätmaskorna! 1-0 till Atlético! Calderón exploderar och Saúl gör ett riktigt drömmål. Jugadon!

Bayern reagerar precis så som ett mästarlag skall göra, genom att gå till motattack. Man etablerar ett anfall längs Atléticos straffområde minuten efter Saúls ledningsmål. Vidal breddar genom att spela ned bollen till Douglas Costa som utmanar Juanfran och spelar in bollen på första stolpen. Giménez skall få iväg bollen utan problem, men så blir inte fallet. Hans rensning går bakåt istället för framåt och plötsligt uppstår kalabalik i Atletis straffområde. Bollen går förbi Oblak och in mot Vidal som tagit sig in framför slovenen. Chilenaren nickar och bollen är på väg in till höger om Oblak, men Giménez dyker upp i sista stund och kan få undan nicken till en resultatlös hörna. Det är inte långt borta från kvittering i den situationen. Calderón ökar takten på läktarna för att ge sina egna energin som krävs efter situationen. Atlético går ned ännu djupare i sitt försvarsspel efter målchansen samtidigt som Bayern rullar mer och mer boll på offensiv planhalva. Alaba försöker skjuta utifrån efter ett långt anfall i den 16:e minuten, men hans skottförsök är för dåligt och går utanför. 

Den kommande perioden präglas av ett stort bollinnehav för gästerna och en hel del närkamper lagen emellan. Atlético försöker pressa något högre upp i planen för att kunna ha kortare väg till Neuers mål, men Bayern-spelarna är skickliga. De går inte bort sig. Istället är det just tyskarna som skapar nästa målchans. I den 24:e matchminuten får Bayern en frispark på Atletis vänsterkant som slås in av Douglas Costa. Brasilianaren lurar alla, inklusive Oblak och skjuter på mål från långt håll och snäv vinkel. Lyckligtvis tar bollen i sidnätet. Därefter är det dags för Atlético att skapa en jättechans. Vi är inne i den 29:e minuten när en långboll når Saúl ett 40-45 meter från Neuers mål, canteranon förlänger bollen med en mäktig nick och in bakom Bayerns mittförsvarare lyckas Griezmann hitta en yta. Fransmannen tar emot bollen med bröstet i fart samtidigt som han jagas av Javi Martínez. Han är på väg att springa sig loss helt när den spanske landslagsmannen lyckas komma ifatt och störa honom tillräckligt för att Griezmann inte skall få iväg ett bra skott på mål. Det blir lite av en fösare i desperation som Neuer lyckas göra en benparad på. Det är inte långt borta från att Atleti kan öka på sin ledning. 

Atlético går sällan bort sig efter hörnor, men det gör man i den 33:e minuten när Coman går till motattack ihop med Robert Lewandowski och Juan Bernat. Lyckligtvis är det just fransmannen som driver bollen då han tar för lång tid på sig med inspelet. Oblak plockar bollen på första stolpen sedan Coman slagit in bollen från Filipe Luís vänsterkant. De kommande tio minuterna blir ganska händelsefattiga ur målchansperspektiv. På agendan står kamp och duellspel. Pep Guardiola ändrar dessutom runt i det egna lagets anfallsspel vilket blir lite kontraproduktivt. Det gör också att Atlético lyckas skapa halvlekens sista målchans i den 43:e matchminuten. Koke kombinationsspelar med Saúl som i sin tur tar sig runt på vänsterkanten, därefter bestämmer han sig för att spela in bollen på första stolpen där, just det, Koke sprungit in i en yta framför Javi Martínez. Canteranons skarv går dock rakt på landsmannens huvud och går ut till en resultatlös hörna. 

Under de avslutande minuterna är Atleti under press av Bayern som dock spelar bollen runt hemmalagets straffområde utan att hota. Cholo använder sig ändå av publikens makt för att gå in i halvtidsvilan med en 1-0-ledning. Det är precis vad som sker när domare Mark Clattenburg blåser i pipan för halvtid. 

SEGUNDA PARTE
Efter halvtidsvilan är det uppenbart vilket av lagen som tar kommandot på planen. Atlético sjunker tillbaka i planen och ser till att förflytta sig som en enhet samtidigt som Bayerns mittförsvarare börjar kliva allt längre fram i banan. Det kommer bli en väldigt svår inledning på andra halvlek för hemmalaget. Redan i den 48:e minuten lyckas Bayern skapa en halvchans via Coman som först och främst driftar ut mot Juanfrans högerkant samtidigt som Vidal allt oftare fyller på i straffområdet och agerar en andra anfallare ihop med Lewandowski. När han ser att chilenaren är i position ser han till att slå in bollen på honom, men Atleti kommer undan den gången eftersom Vidal inte lyckas tima inlägget och bollen blir för lång. I den 54:e matchminuten lyckas Bayern ruska om Atlético och Calderón rejält. Man står i vanlig ordning i sina vanlig utgångspositioner där Alaba är spelförande. När österrikaren märker att Atlético-spelarna faller längre och längre ned i planen utan att gå på honom tar han flera steg i rätt riktning och bestämmer sig för att skjuta från 30-32 meter. Skottet är väldigt hårt och skruvat, det wobblar och Oblak kan inte göra särskilt mycket på det. Som tur är tar det i ribban! Det hade blivit ett riktigt drömmål om det överlistat slovenens bästa vänner. 

Hemmalaget går in i en väldigt tung period efter Alabas jätteskott i ribban. Man försvarar väldigt lågt ned på egen planhalva och lyckas inte alls ta sig ur tyskarnas presspel som är riktigt bra. I samma veva skruvar Guardiola ständigt på gästernas anfallsspel och ser till att dubbla upp kanterna, ibland med två ytterforwards, ibland med ytterbackarna. Det gör att koncentrationsnivån måste vara ännu högre hos Atleti-spelarna. Ett par minuter efter Alabas skott i ribban får Bayern en hörna från vänster. Douglas Costa slår in en perfekt boll vid straffpunkten, där dyker Javi Martínez upp helt omarkerad och nickar på mål, men Oblak slänger sig och gör en jätteräddning längs marken. Slovenen håller dessutom bollen vilket är viktigt i sammanhanget då Lewandowski lurar framför honom. Det är Giménez som drivs bort från Javi Martínez och tappar markeringen på sin motståndare. 

Simeones manskap har problem under den inledande kvarten och fram tills den 70:e matchminuten, men redan i den 58:e är Coman på väg att replikera Saúls solomål sedan han tagit emot bollen på egen planhalva, gjort bort Gabi, Filipe Luís och Savic innan han tagit sig in i straffområdet och försökt spela fram Lewandowski bredvid sig som bara hade haft att raka in bollen bakom Oblak. Lyckligtvis är Giménez i rätt position för att avstyra situationen i allra sista stund. Det blir en resultatlös hörna av en helt fantastisk individuell aktion. I den 63:e minuten får Lewandowski sitt allra första läge i matchen. Thiago spelar in bollen från sin centrala position mot Vidal som tagit sig in i mellanytan med gott om utrymme till Savic. Chilenaren förlänger Thiagos passning med en snygg liten vrickning förbi montenegrinen samtidigt som bollen går till Lewandowski som i sin tur hamnar i en 1-mot-1-situation med Giménez. Uruguyanen är väldigt följsam och tvingar polacken tillräckligt ur vinkel för att denne inte skall kunna träffa målet när han väl får iväg ett skott. Oblak slänger sig, men bollen går diagonalt med mållinjen och ut till Juanfran som står på högerkanten. Bayern är riktigt bra i den här delen av matchen. 

Minuten därpå gör Guardiola sitt första byte: ut går Coman, in kommer Franck Ribéry. Därefter kommer nästa byte, i den 69:e matchminuten. Thiago lämnar plats för Thomas Müller. Bayern dubblar upp på kanterna, byter kanter på Ribéry och Douglas Costa temporärt för att sedan spela ett sorts 2-3-2-1-2-system med Vidal i en mer utpräglad anfallsposition när tyskarna har bollen. Antalet varianter som de använder sig av gör det oerhört svårt att spela mot de. Müller influerar spelet på en gång. Han slår en fin passning genom att vricka bollen till Lahm som i sin tur hittar in till Douglas Costa i djupet. Brasilianaren springer ifrån Augusto Fernández och Savic innan han hamnar i ett 1-mot-1-läge med Oblak. Giménez springer över hela vägen från sin höger mittbacksposition för att störa honom och lyckas för Douglas Costa skickar bollen över Oblaks ribba. Han vill göra det för elegant. 

Douglas Costas målchans inleder en sista offensiv i Bayerns favör. I den 73:e minuten driver Vidal bollen framåt i banan och får likt Alaba en chans att skjuta på mål från ungefär 20-23 meters håll. Han tar den. Chilenaren skjuter i en båge där Atleti-spelarna inte finns, men det underlättar även för Oblak som ser bollbanan hela vägen. Slovenen gör en enastående enhandsräddning samtidigt som bollen är på väg upp i höger kryss. Han styr ut bollen till en Bayern-spelare som sedemera slår bort bollen i nästa läge. 

Med en kvart kvar på matchklockan dräller inhoppande Ribéry med bollen på Atléticos planhalva, ungefär 35 meter från Oblaks mål. Griezmann kliver fram och snor densamma av sin landsman, därefter sätter han igång en blixtsnabb kontring i hemmalagets favör. Han springer sig loss i en yta framför Vidal som inte orkar ta jobbet hem. Därefter hamnar han och Fernando Torres i en 2-mot-3-situation mot Bayerns försvarsspelare. Griezmann spelar ut bollen till Torres som tar med densamma i fart. Därefter lurar Torres Alaba genom att föra över bollen på högerfoten och vika in i banan. Österrikaren har än en gång sålt sig. Torres går in helt ensam mot Neuer och är på väg att skjuta när Javi Martínez slänger sig i desperation. Skottet går förbi en täckande Javi Martínez och Neuer..men tar i stolpen! En jättefin yttersida, men inte tillräckligt bra. Returen går ut till en inspringande Koke som tar emot och skjuter på mål, men Neuer gör en mycket viktig räddning. Atleti är centimeter från att utöka sin ledning. 

Guardiola reagerar omedelbart och tar ut Bernat för att kasta in Mehdi Benatia i den 77:e matchminuten. Varför skulle vi se ett par minuter därpå. Däremellan har Alaba ytterligare en chans att skjuta på mål i den 80:e matchminuten sedan bollen spelats in till Müller i mellanytan, han kommit ut på högerkanten och spelat den diagonalt till inspringande Bayern-spelare utanför straffområdeslinjen. Alaba kom i andra våg, men skotet gick ganska högt över Oblaks ribba. Benatia, ja..han skulle komma att bli varnad efter att ha kapat Koke utanför spelet. Koke tappade bollen över linjen sedan han försökt sig på en dribblingsräd längs vänsterkanten, därefter petade han den förbi motståndare trots att han inte hade rätt att göra det och fick sig därmed en åktur av marockanen. Clattenburg visar först Benatia en varning, därefter även Neuer av någon outgrundlig anledning. Neuer försöker bara hjälpa Koke upp. Han förstår ingenting. 

Cholo gör sitt första byte i den 84:e minuten. Saúl får en stående ovation och in kommer Thomas. 

De avslutande minuterna präglas av spelavbrott. Mycket frisparkar åt båda hållen och en varning för Vidal i den 88:e minuten. 

Sista målchansen får dock redan nämnde Benatia. Han är med och konstruerar ett anfall som han sedemera avslutar sedan han tagit sig in obevakad i straffområdet. Han kommer först på inlägget som slås in från Atléticos högerkant, men Oblak kan göra en ganska enkel räddning eftersom marockanen inte får en tillräckligt bra träff på bollen. 

ATLÉTICO DE MADRID: Oblak; Juanfran, Giménez, Savic, Filipe Luís; Saúl (Thomas, 84'), Gabi, Augusto Fernández, Koke; Griezmann, Fernando Torres

BAYERN MÜNCHEN: Neuer; Javi Martínez, Alaba, Bernat (Benatia, 77'); Xabi Alonso, Lahm; Thiago (70'), Vidal; Coman (64'), Douglas Costa; Lewandowski

DOMARE: Mark Clattenburg (ENG)

VARNINGAR: Saúl (84'); Douglas Costa (40'), Benatia (82'), Neuer (82'), Vidal (88')

MÅLSKYTTAR: 1-0 Saúl (11')

SKOTT: 11-20
SKOTT PÅ MÅL: 5-7
SKOTT UTANFÖR MÅL: 2-9
BLOCKERADE SKOTTFÖRSÖK: 4-4
SKOTT I MÅLVIRKET: 1-1
MÅLVAKTSRÄDDNINGAR: 7-4
FÅNGADE INLÄGG: 3-2
BOLLINNEHAV: 29,3%-70,7%
PASSNINGSFÖRSÖK: 253-707
LYCKADE PASSNINGAR: 159-614
PASSNINGSPROCENT: 63%-87%
TACKLINGSFÖRSÖK: 55-35
LYCKADE TACKLINGAR: 39-22
REGELÖVERTRÄDELSER: 7-12
VARNINGAR:  1-4
HÖRNOR: 5-5
OFFSIDEAVBLÅSNINGAR: 2-0