Notiser och Kommentarer från veckans som gått.

Ja mest har det ju handlat om de långa förhandlingarna omZaragozas Ander Herrera än så länge har inget blivit officiellt men alla medier bekräftar att allt är klart och senast fick vi också höra det från pappa Herrera.
Ander ska enligt uppgifter skriva på ett 5 årskontrakt med en utköpsklausul på 40 miljoner euro och kommer att spela färdigt säsongen med Zaragoza för att sedan ansluta till Athletic den 30 juni.

Div landslagstrupper har också tagits ut i veckan och i det "vuxna" landslaget är givetvis Llorente given medans U-21 laget består av flera Athletic spelare, Javi Martinez, San Jose och debutanten Muniain finns med och likaså ovan nämde Ander Herrera är uttagen. Spännande att just Muniain är uttagen trots att han bara är 18 år, stort!

Vi vet ju att Tottenham bjöd på stjärnan Llorente under transferfönstrets sista dag men nu kommer uppgifter från Llorente själv att även Liverpool la ett bud på landslagsstjärnan. Både Llorente själv och klubbledningen förklarade att man inte var intresserad av en försäljning och Liverpools representanter fick åka hem tomhänta.

Tillbaka då till kvällens match...

Truppen:

Caparros har tagit ut följande trupp till matchen mot Sporting:
Iraizoz, Raúl.
Iraola, Ekiza, San José, Ustaritz, Koikili.
Orbaiz, Gurpegi, Iturraspe, Susaeta, Gabilondo, David López.
Muniain, Toquero, Urko Vera, Llorente, De Marcos.

Avstängd: Javi Martínez.
Skadade: Amorebieta, Aurtenetxe, Ibai.
Petade: Castillo, Balenziaga, Aitor Ocio, Iñigo Pérez, Díaz de Cerio, Igor Martínez.


Mest noterbart är givetvis att Javi Martinez är frånvarande pågrund av en avstägning men också att vintersn nyförvärv Urko Vera är uttagen för första gången. Amorebieta har en efterhängsen skada med ersättaren Ekiza har spelat fantastiskt bra och för tillfället saknas inte den hårdföre mittbacken.

Vi tror att Caparros ställer upp med följande 11
Så länge man spelar bra och vinner matcherna kommer inte Caparros ändra speciellt mycket i startelvan men idag tvingas man dock till att fylla ut platsen Javi Martinez brukar inneha. Orbaiz är den givna ersättaren på hemmaplan och det kommer också medföra att Athletic kommer ha mera boll än man brukar och dessutom finns större möjligheter för djupledslöpningar från framför allt Muniain och Toquero.

Backlinjen har för omväxlings skull sett riktigt stabil ut de senaste matcherna och b-lags uppflyttade Ekiza har gjort några riktigt imponerande matcher och visst verkar det som San Jose fått tillbaka gammal fin form också?

Iraola är egentligen ett helt kapitel för sig och frågan är om det finns någon bättre högerback i ligan idag? Senast svarade han för båda assisten till Toqueros mål och gjorde dessutom en felfri defensiv insats. Tyvärr blev han inte uttagen i Del Bosques landslagstrupp och det får ju en att undra en del...

Koi på andra kanten har varit ok men varken mer eller mindre och i det långa loppet är det nog så att skadade Aurtenetxe kommer att ta den platsen när han är tillbaka.

På mittfältet har pånyttfödde Davi Lopez varit riktigt bra och är ett viktigt vapen på fasta situationer. 

Framåt hänger vanligtvis allt på Llorente men den långe sparrisen har på senare tid varit nere i en rejäl formsvacka och då är det härlig att man faktiskt bevisar att Athletic består av 10 spelare till.

Glädjande då i Llorentes formsvacka  gjorde Toquero sina 2 första mål förra helgen då Atletico slogs tillbaka på Vicente Calderon och kommer garanterat vara stekhet ikväll.Så gick det då...

La Liga ‎(La L)‎ Sep 18, 2010 Sporting de Gijon 2 - Athletic Bilbao 2
 
La Liga ‎(La L)‎ Mar 13, 2010 Sporting de Gijon 0 - Athletic Bilbao 0
 
La Liga ‎(La L)‎ Okt 18, 2009 Athletic Bilbao 1 - Sporting de Gijon 2
 
La Liga ‎(La L)‎ Maj 3, 2009 Sporting de Gijon 1 - Athletic Bilbao 1
 
Copa d ‎(Copa)‎ Jan 28, 2009 Sporting de Gijon 1 - Athletic Bilbao 2

Som ni ser ovan kommer är inte Sporting en favoritmotståndare för Athletic och i ligan har man inte vunnit mot dem sen December 2008. lägg därtill Sportings nuvarnade form med 3 raka segrar så förstår ni att det blir en tuff match.

Athletic är också i kanonform och har också 3 raka segrar över Racing, Hercules och Atletico.

Motståndet:

Som jag skrev är Sporting inne i en härlig positiv trend där man slagit Hercules, Atletico och nu sist en imponernade vinst med 4-0 över hemmstarka Mallorca på bortaplan. Lägg därtill att man inte släppt in något mål på dessa matcher så förstår man att Sprtings tränare Manuel Preciado fått ordning på skutan.

Nycklespelaren nr 1 är givetvis Diego Castro som hittils gjort 8 mål på 17 matcher och själv är jag lite skraj för 
Miguel de las Cuevas som alltid tycks spela bra mot Athletic. Nu verkar det dock som mitt lilla orosmoment dras med lite skadebekymmer så kanske slipper jag bita ner nagelbanden ikväll.

Sporting kommer med följande trupp:
Juan Pablo, Cuéllar, Botía, José Ángel, Lora, Gregory, Iván Hernández, Canella, Rivera, Carmelo, Ayoze, Novo, André Castro, Diego Castro, Luis Moran, Eguren, De las Cuevas, Nacho Cases, Sangoy, Bilic, Barral.

och ställer troligtvis upp med följande startelva

                        Cuéllar
Lora – Gregory – Iván Hernández – Canella
                         Eguren
     Novo – Rivera – Cases – Diego Castro
                          Barral


Matchen:


Jag har skrivet det tidigare och jag skriver det igen, var med från första sekund för Athletic gör ofta mål i inldeningen av matcherna hemma på San Mames! Kaffet skall vara klart, ölen skall vara upphälld och alla pintxos skall vara klara när domaren blåser igång matchen annars rikserar du att missa allt det roliga.

jo så är det faktiskt, 5-6 gånger denna säsongen har man rivstartat och gjort ett eller flera mål första kvarten och i flera fall har matcherna varit mer eller mindre avgjorda redan där. Nu verkar det som Sportings försvar är omutligt men det skulle vara intressant att se hur laget reagerar om nu Athletic får hål på dem tidigt i matchen. 

Med Orbaiz på plan kommer vi kanske att få se ett lite lugnare Athletic med mer boll innom laget något som jag personligen passar ganska bra på hemmaplan. Får se också om Llorente kan komma tillbaka i fin form när nu alla transfer rykten tystnar för ett tag.

Vi får givetvis också akta oss för kontringar som verkar vara Sportings främsta vapen vilket var något som mallorca bittert fick erfara förra veckan.

Tips: 3-1 med Muniain som 2 målsskytt och Toquero som gör sitt 3e mål för säsongen.

AUPA ATHLETIC!

Var: San Mames
När: Lördag 18:00
Hur: Stream från bet 365(eller nån annan)
Canal + fortsätter att lura sina kunder och själv kommer jag aldrig förnya mitt abonnemang.