Förväntningarna var stora och publiken var laddade för fest, spelarna hade också uttalat sig i media om att det här var allt en final och San Mames skulle ryta som aldrig förr.  Athletic skulle kvalificera sig för Europa och köra över Malaga för att ta kommandot om 5e platsen före Sevilla och Atletico, men en clown i tränarkläder satte stopp för festen och hyllningarna byttes ut mot en busvisslande publik som skanderade "hau ez da gure estiloa" 

"det här är inte våran stil"

Publiken hade rätt, det här var inte värdigt och det var inte Athletics stil utan en feg kanske tom köpt tränares stil. 

"det här är inte våran stil"

Caparros lyssna och ta din stil någon annan stans för  Athletic har stolthet och hjärta som sitt främsta kännetecken.

"det här är inte våran stil"

Jag vet inte hur mycket Quatariska (heter det så) Riyal som delades ut men Caparror och/eller Macua har nog välfyllda bankvalv för tillfället.

"det här är inte våran stil"

Jag hoppas publiken fortsätter sjunga....Matchen då? Ja jag skall försöka beskriva den så gott det går efter att genomlidit en epeleptisk stream under gårdagskvällen.

Caparros strällde upp med följande startelva.

Matchen börjar ganska trevande men Baptista för gästerna och Llorente för Athletic testar på hyfsade skott som dåck inte går innanför målramarna. Närmast ledningsmål kommer istället David Lopez när han lite klurigt placerar en frispark under muren från dålig vinkel, bollen är på väg över(eller var den redan över) mållinjen när Caballero får en fot på lädret och rensar iväg den.

Athletic pressar på ganska bra och Castillo av alla är nära att trycka in ett hårt skott mot krysset men Caballero gör återigen en fin räddning.

Nästa chans hamnar hos gästerna då Juanmi springer sig fri och rundar Iraizoz i målet, en enkel bredsida i mål tror nog alla utan en vilt löpande Amorebieta(som för övrigt gjorde en bra match) som rensar undan bollen på mållinjen.

Athletic spelarna tar inte anfallet på allvar utan agerar lika slött några minuter senare,  denna gång är det Recio som kommer i fritt läge och han gör inget misstag utan placerar bollen kallt vid sidan om Iraizoz och 0-1 är ett faktum.

Ett chockat Athletic är nära att släppa in 0-2 bara sekunder efter första målet men som tur är har Iraizoz vaknat till och gör en kanonräddning på Baptistas lobb. Mr backslick Muniz Fernandez blåser av för halvtid och det var nog för tillfället mest välbehövligt för hemmalaget.

Andra halvlek hinner knappt börja innan total galenskap tar vid, Athletic får en hörna då Demichelis får för sig att slita ner Llorente i straffområdet och det resulterar i straff och gult kort nr 2 för Argentinaren som får ta en tidig dusch.
David Lopez stegar upp från 11 meter och skjuter i ribban men på den efterföljande returen tar en Malagaspelare med sig bollen med armen och Muniz Fernandez blåser för straff igen.

I den vilda protesten får Baptista gult kort medans Lopez för andra gången får lägga bollen på straffpunkten. Denna gången gör han dock inget misstag utan sätter den säkert i Caballeros högra hörn!

1-1

Med en man mer och en kvittering i ryggen tror man att Athletic skall börja en ursinnig  satsning framåt men icke.

Matchen dör fullständigt och båda lagen verkar hur nöjda som helst med ett oavgjort resultat. Förstår mycket väl att Malaga är nöjda men att hemmalaget med en man mer skulle vara nöjda då man har världen chans att ta hand om 5e platsen och slippa kvalspel till Europa league är ju helt absurt.

Planen blir än mer tydlig när Caparros plockar av Llorente när 10 minuter återstår av matchen. När han sedan gör ett taktiskt byte (Itturraspe in - Orbaiz ut) på övertid kan man ju inte annat än plocka fram skämskudden.

När jag satt och tittade på slutet av matchen dök en sak upp i huvudet gång på gång, Västtyskland - Österrike VM 1982...

Vi som uppnåt en ärofylld ålder minns ju kanske skandalmatchen mellan Västtyskland - Öserrrike i VM 1982 när båda lagen var väldigt nöjda med ett 1-0 resultat som tog båda lagen vidare. En match där 1-0 gjordes tidigt och man sedan snällt passade bollen mellan varandra resterande tid av matchen. Ungefär så avslutades matchen på San Mames....

Att misstänka "mutning" som jag antytt tidiage i texten är givetvis långsökt men jag kan inte förstå det annars?

Varför tar man ut Llorente? Om han nu är trött eller skadad varför tar man isåfall inte in Urko Vera utan väljer istället att säkra bakåt med Gabilondo?

Varför gör man ett mittfätsbyte rakt av på övertid när man är hemmalag med en man mer och borde jaga seger?

Varför, varför spelar man i sidled i en kvart? Athletic spelar ALDRIG i sidled, Athletic är Spaniens rakaste lag och varför mäktar man inte med ett enda inlägg sista kvarten?

Aldrig har jag sett Athletic spela så här och jag hoppas sannerligen att jag aldrig behöver se det igen.
 
När både Sevilla och Atletico vann sina respektive matcher halkade Athletic ner till en 6e plats och är antagligen tvungna att vinna borta mot Racing för att inte hamna på en 7e plats och en jäklans massa kvalmatcher innna Europa League är möjlig.
 
Oavsett om Quatariska pengar är inblandade eller inte  var det här en patetisk avslutning av säsongen på San Mames signerad den fege Caparros och istället för den planerade planinvasionen och hyllningar fick spelarna gå av planen till ljudet av busvisslingar och burop.
 
"hau ez da gure estiloa"  Joqauin Caparros, tänk på det!
Höjdpunkter:
Matchfakta: Athletic - Malaga  1-1, Recio 41´, David Lopez 54´
Bollinnehav: 53-47%
Avslut på mål: 6-3
Hörnor: 6-6
Gula kort: 2-4
Röda kort:0-1


Tack till Iribar på Xtratime Forum.