Efter ett riktgit tungt spelschema med ett oväntat bra poängfördelning (11 raka utan förlust)  var det nu dags för att rada upp 3 poängare på löpande band när man skulle möta sämre motstånd i form av Granada, Mallorca, Racing, Zaragoza, Getafe och Levante.

Surt sa räven när Granda radade upp 10 spelare på straffområdeslinjen, nickade in en hörna och åkte hem med alla 3 pinnarna i en välplanerad hit and run.

Granadas tränare summerade matchen kort men korrekt när han sa att  "Vi hade lite mer tur än Athletic"

Athletic startade med fölajnde elva

------------------------Iraizoz------------------------------

Iraola - Javi Martinez - Amorebieta - Aurtenetxe

--------------Iturraspe----Herrerea-------------------

-----Susaeta---- De Marcos --------- Muniain---

----------------------Llorente---------------------------Hemmalejonen börjar bra och behåller bollen på Granadas planhalva konstant, chanserna duggar tätt men både Susaeta, Llorente och Herrera missar eller väggen Roberto står i vägen.

Efter 30 minuter kommer så Granadas första anfall som reulterar i en hörna, kallduschen blir ett faktum när mittbacken Inigo Lopez tämmligen ostört får kliva upp och knoppa in ledningsmålet.  Athletic repar dock nytt mod och Iraola och Llorente är sedan nära att kvittera innan domaren blåser av för halvtidsvila.

När domaren blåser igång för halvlek nr 2 visar det sig att Granda backat ytterliggare några meter och murar upp sig i höjd med straffpunkten och ser väldigt bekväma ut med det. Våra kära hemmaspelare verkar däremot inte speciellt bkeväma över situtationen och det går långsamt långsamt...

Athletic spelar dock bättre ju längre matchen lider och sista 20 är det ett ganska konstant tryck mot kvällen klart bästa spelare Roberto i Granadamålet. Bättre än 4-5 riktigt bra målchanser och 2 situationer som mycket väl kunnat resultera i straffar  blir det dock inte och vi får helt enkelt acceptera att det är en sån där kväll då bollen bara inte vill in.

Sett till chanserna skall denna match såklart vinnas men det märks att spelarna underskattar motståndet trots att Bielsa gjorde det väldigt klart att man måste behålla intensiteten från tidigare matcher.

Hur som helt får vi hoppas att detta är något man tar med sig i kommande serie av matcher då flertalet lag kommer spela precis som Granada...

Beröm också till Granadas försvar som gjorde det väldigt bra.

Spelarbetyg kommer i separat artikel.

Höjdpunkter:Matchfakta:
Athletic - Granda  0-1  (Inigo Lopez 30´)
Avslut: 17-15
På Mål: 5-5
Hörnor: 8-3
Bollinnehav: 67-33
Inlägg till straffområdet: 45-11