Ett hårt matchat Atheltic tog på söndagskvällen emot bröderna från Madrid men det skulle bli allt annat än broderligt när domaren väl visslade igång matchen.

Bielsas Athletic satsade som vanligt offensivt  och ställde upp enligt följande:


Matchen öppnar i ett högt tempo och redan i 8e minuten tror både jag, resten av publik och tv tittare att Athletic får en straff när Susaeta blir nersprungen i straffområdet, domaren vinkar avvärjande och detta var bara ett i raden av missade domslut. Publiken protesterar högljutt och när reprisen rullar undrar man ju hur både huvud domare och linjedomare kan missa en så klar straff...

Spelet fortsätter och Atletico skaffar sig 2 bra chanser på kontringar när hemmalaget står och sover, först kommer Falacao i ett fint läge men Iraizoz är med på noterna och gör en fin räddning.Strax efter får Felipe bra läge men skottet går utanför och det känns läskigt varje gång Atletico får en kontring. 

Redan i den 16e minuten tvingas också Amorebieta att utgå pågrund av en skada och ersätts av San Jose, det kändes virrigt innan och man blev inte direkt tryggare när Amorebieta tvingas kliva av...

Det skulle dock visa sig att det var ett väldigt lyckat byte då Atletico knappt mäktar med ett enda avslut av klass efter detta, bra där San Jose!

Llorente & De Marcos är nära att ge Atheltic ledningen men när domaren blåser av för halvtid står det fortfarande 0-0

Javi Martinez blir andra offret för kvällen och tvingas likt Amorebieta bryta matchen pågrund av skada, Ander Herrera kommer in och sätter fart på Athletic direkt i andra halvlek.

Både De Marcos och Susaeta är nära att spräcka Atleticos nolla innan Lejonkungen Llorente i 67e minuten lyckas toffla in bollen bakom Courtios. Miranda misslyckas med en rensning och bollen hamnar hos en väldigt fristående Susaeta som passar till Llorente, landslagsmannen vänder bort en Atleticoback och försöker tåa in bollen i bortre hörnet men bollen styrs på den olycklige Miranda och rullar sådär retligt sakta in i mål.

1-0 är turligt men väldigt rättvist!

2-0 är allt annat en turligt och ett skolboksexempel på hur det skall gå till. Efter fint spel på en kontring hamnar bollen till kantslickande och nyss inbytte Toquero, ett patenterat inlägg till Llorente och bollen ligger i nät bakom Courtios igen. San Mames är i extas...

Knappt hinner man sätta sig innan det är dags igen. Herrera slår en perfekt frispark som Toquero skarvar in i bortre burgaveln och segern är ett faktum.

3 mål på sju minuter och man får nästan  nypa sig i armen för att se om det verkligen är sant.

Det har nu gått 75 minuter och Athletic slår nästan av helt på takten och Atletico får faktiskt chansen att testa Iraizoz ett par gånger. Atheltic målvkaten är dock vaken och avsluten vållar inga större problem.

3-0 står sig tiden ut och Athletic lyfter till 8e plats i ligan och övertygar mer och mer för varje omgång.

Kvällen stjärnor!
1. Toquero - Sätter fart på Athletic och står för 1 mål och en fin assist till 2-0
2. Llorente - 2 mål räcker väl...
3. Herrera  -  Precis som med Toquero sätter han fart på hemmalaget och assisterar Toquero till 3-0

Fint också att Llorente visar sitt stöd till långtidsskadade Gurpegui genom att dedikera målen till mittfältskämpen!

Bielsa verkar ha fått ordning på sitt manskap och igår visade han också fingertoppskänsla med bytena av Toquero(Muniain UT) och Herrera,  2 helt avgörande byten! Många höjde nog ögonbrynen när han tog ut Muniain men han har i sanningens namn varit riktigt svag i de 2 senaste matcherna.

Nu blir det 3 poäng av bara farten när vi reser till Gijon i helgen!

klicka på youtube ikonen för att se höjdpunkterna från matchen!


Matchfakta:

Athletic - Atletico  3-0  (Llorente 67´, 70´ Toquero 74´)
Avslut: 15-11
Avslut på mål: 4-4 ?
Hörnor: 10-7
Inlägg: 33-20
Bollinnehav: 55-45
Gula kort: 3-5