På tidig lördagseftermiddag drabbar dom två regionala symbolerna FC Barcelona och Athletic Club från Bilbao samman.
 
Barcelona är för tillfället ligans enda lag med full pott, att det är så efter bara två omgångar måste vara extremt ovanligt för den spanska ligan.
 
Det är också match mellan ligatvåan och ligafyran från i våras så en tidig toppmatch helt enkelt. Tillsammans med den sena matchen ikväll mellan Atletico och Real så möts allts förra årets fyra bästa lag redan i den tredje omgången.
 
Trots Barcelonas fulla poäng så var det inte med någon stor övertygelse man betvingade Villareal på bortaplan i förra omgången medan den första matchen hemma mot Elche var en relativt bekväm resa med 3-0 trots utvisning.
 
Athletic började tävlingssäsongen i ligan med en riktig plump i protokollet när man förlorade borta(med god domarhjälp) mot Malaga men hade sen också dom en bekväm 3-0 resa hemma mot Levante i omgång två. Athletic har också hunnit med att slå ut Napoli i kvalet till Champions Leagues gruppspel så man har blandat och gett med tyngden på den positiva sidan.
 
Båda lagen är traditionellt mycket starka hemmalag och vi får gå tillbaks ända till säsongen 2001-2002 för att hitta en seger på bortaplan för dom rödvita lejonen.
 
Intressant fakta inför matchen är att Athletics tränare Valverde representerat båda klubbarna.
 
När vi ändå är inne på Valverde så är mitt tips att han formerar styrkorna enligt följande:
 
Gorka i mål, från vänster till höger i backlinjen Balenziaga, Laporte, Gurpegui och De Marcos. Defensiv mitt med Iturraspe och Mikel Rico. Offensiv mitt med Muniain och Susaeta som yttrar och Beñat i mitten samt Aduriz, som verkar gå mot ännu en bra säsong, på topp.
 
Alla vill väl egentligen se Ibai på planen från start men med Beñat som startspelare får man in ännu en bollvinnare i mitten vilket nog får anses som förnuftigt mot Barcelona borta.
 
I Barcelona blir det intressant att se hur man formerar backlinjen. Som vanligt har katalanerna lagt krutet på offensiven under silly season och nyförvärvet Mathieu hade en mindre lyckad insats försvaret borta mot Villareal i förra omgången. 
 
Dock blir det där med Mathieu lite att verkligen leta en svaghet i dagens motstånd. Barcelona är ett otroligt starkt lag med så mycket talang att man nästan baxnar när man läser laguppställningar och bänkalternativ men det lämnar jag till andra artikelskrivare.
 
Jag tror/hoppas på poäng när vi gör bokslut om cirka tre timmar. Men det bygger på att Athletic orkar hålla spelet uppe under längre perioder. Att försvarsspelet fungerar bätttre än vanligt och att man tar vara på sina chanser. Oavgjort känns bra och skulle dessutom vara ett bra resultat för ligans jämnhet. Vinst såklart otroligt bra men jag vet också att jag kan sitta där sur som en citron om några timmar och summera 3-0 i baken.
 
Men nog med spekulation, nu kör vi!
 
Dags för en av ligans mest intressanta och klassiska drabbningar, derbyt i norr, Katalonien mot Baskien.
 
Aupa Athletic.