Visst var det med viss oro man gav sig in i säsongen 12/13, en turbulent sommar med träningsmatcher som lämnade en hel del att önska och hur bra var egentligen det Kroatiska motståndet jämfört med Athletic i avsaknad av bla Llornete, Martinez, Muniain, Herrera, Amorebieta ?

Ganska snabbt kom svaret när "B-laget" började rulla boll och skapa chanser på löpande band, med 74-26% i bollinnehav och 15-3 i avslut så förstår ni också att det bara var ett lag på banan som ville spela fotboll.

Med bara 1 renodlad försvarare i laget blev det en mycket offensiv uppställning och den nykomponerade vänsterkanten med Inigo Perez och nyförvärvet Isma Lopez firade stora triumfer matchen igenom. 

1-0 kom efter en målvaktsretur som Isma Lopez påpassligt stötte in och Susaeta styrde in 2-1 strax efter Slavens kvittering i den 20e minuten. 3-1 fick vänta på andra halvlek när Isma Lopez igen stötte in en retur efter fint förarbeta av Inigo Perez, det hängde fler mål i luften för Athletic men Slaven höll ut och håller trots allt lite liv i returmatchen  nästa vecka.

Kvällens bästa: Isma Lopez - 2 mål och ett ständigt orosmoment för Slaven försvaret, ett betydligt bättre nyförvärv än vad många tror.

Kvällens sämsta: Toquero - Tycker verkligen om Toquero men han är SÅ vilsen i Bielsas Athletic.

Kvällens utropstecken: Publiken - När Llorente blev inbytt möttes han av busvisslingar från delar av publiken som också fortsatte varje gång han rörde bollen. Varför, han har inte skrivit på ett nytt kontrakt  vilket  den kräsna publiken tycker att han borde...

Måste också nämna den fina debuten av 19 årige Ruiz De Galarreta som hoppade in i andra halvlek, en ovanlig talang med fantastisk blick för spelet och som dessutom ger ett rutinerat intryck trots sin unga ålder. Galareta kan mycket väl få sitt genombrott i år, håll ögonen på honom! 

Aupa Athletic!