Efter segern i Europa League i torsdags trodde faktikst jag att Bielsa skulle vila några spelare men envis som han är så stod näst intill samma lag på banan. Var nog inte bara jag som fruktade sega ben och lite mättnad men Bielsa hade rätt igen...


Athletic startelva

-------------------------Iraizoz--------------------------

Iraola------Ekiza-----Amorebieta----Aurtenetxe

-----------------------Iturraspe------------------------

-----------De Marcos--------Herrera--------------

Susaeta------------Llorente-------------Muniain


Domare 
Álvarez Izquierdo  blåser igång matchen som startar i ett oerhört högt tempo från båda lagen, redan i 5e minuten är Manu och Negredo nära att spräcka hemma nollan men Amorebieta rensar undan på mållinjen. Minuten efter missar De Marcos et fint läge och i 8e dimper bollen ner hos Llorente som har öppet mål från 2 meter, tyvärr blir nog lejonkungen lite överraskad för Palop hinner fram och kommer för nära innan han får iväg ett avslut.

 Efter inledande 15 minuter av Hawaii-fotboll börjar Athletic ta över mer och mer, efter ett par fantastiska anfall i sann Harlem Globetrotters anda skickar vänsterbacken Aurtenetxe in ett inlägg som Llorente på något sätt lyckas tåa (kan varit världsrekord i saxning där) i ribban men bolluslingen vill inte in.

Mellan vågorna av Athletic anfall sticker Sevilla upp i en kontring och Negredo lämnas ensam efter det att Ekiza halkat, Sevilla anfallaren tar i för kung och fosterland och som tur är skickar han bollen långt upp på läktaren. Tur för Athletic att han inte hade kylan i det läget för han var fullständigt fri med Iraizoz...

Trots mängder av chanser åt båda hållen slutar första halvlek mållös. 

Halvlek nr 2 hinner knappt börja innan Athletic gör 1-0 och det är givetvis San Mames ljonkung som gör det. Efter ett fint upprullande av Sevilla lyfter Susaeta in bollen till  Llorente som i kamp med Fazio kommer först på inlägget och bollen sitter utan chans bakom Palop.1-0 och vid det här laget känns det verklgien rättvist!

Athletic fortsätter att dominera matchen spelmässigt men Sevilla är inte ofarliga när lägen dyker upp, Negredo har 2 hyfsade chanser att kvittera men kastar mer eller mindre bort dem med slarviga avslut. 

De riktigt heta målchanserna tillfaller dock hemmalaget där Susaeta tyvärr lite nonchalant chippar ett friläge rakt i famnen på Palop och inbytte San Jose prickar stolpen från 1 meter....

Även Ibai Gomez, Aurtenetxe och Iraola har goda chanser att sätta spiken i Sevillkistan men det blir inga fler mål i matchen. 

En överlag bra genomförd match av Athletic där man bortsett från första kvarten är det klart bättre laget, dock fortfarande oroande att man missar så många klara målchanser.

3 Stjärnor 

Iker Muniain - Briljant ikväll där han gång på gång snurrade upp Sevilla spelare.
Susaeta - Fin assist och ett konstant hot mot Sevillas backlinje, med lite mer skärpa borde han gjort åtminstone 1 mål.
Aurtenetxe - Unge vänsterbacken växer mer och mer, var delaktig i många fina Athletic anfalla och var det någon som såg till Navas?

+ & -

+ Att man äntligen vann igen efter 4 förluster och en oavgjord.
+ Llorente gör mål
+ Att Iraizoz fick hålla nollan och att man inte släppte in mål på övertid igen.

- Var är effektiviteten?
- lite väl öppet bakåt stundtals.


Höjdpunkter:
 

 Matchstatistik:

Athletic Club - Sevilla FC

Avslut: 18-17
På Mål: 6-3
Hörnor: 4-3
Gula kort: 3-4
Bollinnehav: 59-41%