Det drar ihop sig mot slutet och endast en omgång återstår av Spaniens liga nummer ett.

Vinnarna är sedan länge korade, men bottenstriden är inte avgjord utan sista omgången kommer att bli en nervkittlande upplevelse för vissa.

Men för Athletic och Rayo finns knappast mer än ära att spela om i sista omgången.

Athletic har avslutat säsongen ganska bra men har fortsatt svårt att göra mål på sina chanser medan Rayo överraskat många genom att, genom hela seriespelet, ligga runt Europaplatserna och spelat fin fotboll med väldigt begränsade resurser.

Athletic sa sitt adjö till sin anrika arena San Mamés i och med en sista tävlingsmatch mot Leavante i ligan senast. Man förlorade tyvärr den kampen mot ett effektivare Levante. Muniain blev utvisad efter en ful eftersläng och är därmed avstängd till matchen imorgon kväll. Ersätter gör Ibai Gómez. Annars är det samma lag som Marcelo Bielsa ställde på gräset mot Leavante.

Iraizoz
Iraola – San José – Gurpegi – Aurtenetxe
Iturraspe
Susaeta – Ander Herrera – De Marcos – Ibai
Aduriz

Rayo har med sin ekonomi inte tillåtelse att spela i Europa-cuperna men ändå har de spelat så bra att de innehar inför sista omgången en fin åttonde plats strax bakom Betis. De har ingen chans att gå förbi dem i och med seger men de har heller ingen som hotar bakom så de lutar åt att de hamnar på en åttonde plats i ligan.

Athletic ligger på samma poäng som Espanyol och har en poäng upp till Levante så det kan hända att man som bästa kan klättra upp på en elfte plats om man vinner mot Rayo. Det känns som att Athletic har lite mer att spela för, men Rayo är ett starkt hemmalag och vill säkert inte ge bort segrar hur som helst.

Det gäller som vanligt för Athletic att sätta sina chanser och enligt rapporter så har de tränat skott i veckan och det kan verkligen behövas. För det har varit ett fjösande och ett tofflande hela säsongen skottmässigt.

Vi avslutar som vanligt infören med ett rungande …Aupa Athletic! Mot en fin avslutning och mot en ny spännande säsong med ännu en galen sommar?