Man gör sig redo för en bortamatch, det är väl ingen överdrift att poängtera att alla matcher framöver är otroligt viktiga. Man flåsar just nu Malaga i nacken och nu är vi nära. Vinst ikväll och vi ligger på samma poäng, vilket innebär att ett enda misstag för något av lagen kan innebära att de andra får den så viktiga sjunde placeringen som just i år kan belönas med Europaspel. För Athletics del vore det en fantastisk helgardering i och med att man redan befinner sig i final i Copa Del Rey.

Vi reser till ett bortamöte mot Cordoba där Muniain får stanna hemma i Bilbao då han som bekant dragit på sen en skada tidigare under våren som innebär att säsongen är slut för hans del. Valverde lär troligen mönstra till stora delar samma startelva som förra veckan då man fick en väldigt fin utdelning och vann mot Getafe med 4-0. Man åker till dagens bortamatch med samma förhoppning om att man ska kunna vända sin negativa målskillnad till något positivt.

Dagens möte är en måstematch ur många aspekter, dels är det tabelljumbon som står på andra sidan. Men sedan är det även en jakt som man bara inte kan förlora, den jakten mynnar sedan ut i pengar som krävs för att på något vis kunna matcha toppklubbarna men samtidigt för att fortsätta hålla kvar sina spelare som strävar efter Europaspel. För att det är ingen hemlighet att Van Gaals United sitter och lurar i vassen, för att sedan få tillfället att köpa Laporte för en lite billigare prislapp på grund av missat Europaspel. För det är en av konsekvenserna. Dessutom är mötet mot Cordoba en sådan match där lag som vill nå de högre placeringarna i ligan ska vinna.

Så ikväll när vissa av er väljer att se matchen framför allt annat som går på tv, så vill jag få er att känna att detta är en match som kan avgöra Europaspel eller inte. För sanningen är att varje match framöver ska präglas av ett sådant tänk för spelarna men samtidigt för oss fans, det är så vi kan elda på laget. Skulle vi inte klara det via ligaspelet, så kniper vi alltid sista chansen i Copa Del Rey.