Om vi börjar med hemmalaget från huvudstaden så ser deras formkurva otroligt bra ut. Fyra raka vinster, och alla med två måls marginal. Efter en trevande start så verkar man fått upp farten rejält. Kan inte säga att jag vet vilka nycklar till framgången är men man delar Europa League-platserna med motståndet för dagen Athletic Club.

Jag blev lite förvånad när jag såg att Barrada inte återfanns i laget längre utan gått till mellanösterns fotbollsligor i jakt på nya utmaningar. Det är en spelare som alltid brukar göra det svårt för Athletics försvar. Nu blir det istället Sarabia, Colunga och Pedro Leon som de rödvita får se upp med.

Se upp får de verkligen göra för Athletic har sett ganska tafatta ut på bortaplan så här långt. Med undantag för premiärmatchen borta mot Valladolid som är den enda vinsten så här långt. Spelet har inte stämt och Valverde har ofta spelat defensivare spel utan att få utdelning på det.

Det defensiva spelet börjar sätta sig lite och känns en aning mer stabilt än i början av säsongen. Senast mot Villarreal hemma så fungerade pressen på mittfältet mycket bra under ledningen av Mikel Rico som var överallt och pressade hela den gula ubåten kändes det som.

Muniain har ryggproblem och kommer inte till start. Ibai Gomez är fortfarande inte återställd från sin skada. Inte heller Kike Sola som varit borta länge. På grund av Sola varit skada och brist på andra anfallsalternativ så har Bilbao Athletics målsspruta Guillermo kallats in. Han togs ut i truppen mot Villarreal senast men fick inte komma in. Vi får se om han får chansen att visa upp sig nu ikväll. Aduriz gjorde förvisso ett mål senast men har lite kvar till gammal god målform.

Ekiza är tillbaka från skada men får antagligen inte spela från start då Laporte och Gurpegi skött det bra i mitten av försvaret.

En svår bortamatch för Athletic och en värdemätare för hur det står till med bortaspelet egentligen. Ska man vara med på Europaplats i slutet av säsongen så får man se till att ta några poäng på bortaplan.

Trupperna i sin helhet:

Iraizoz, Toquero, Laporte, Morán, San José, Beñat, Iturraspe, De Marcos, Albizua, Iago, Susaeta, Iraola, Mikel Rico, Gurpegi, Aduriz, Herrera, Ekiza, Balenziaga, Guillermo.

Moyá, Codina, Alexis, Roberto Lago, Lisandro, Rafa, Escudero, Valera, Lafita, Pablo Sarabia, Gavilán, P. León, D. Castro, Míchel, Borja, P. Mosquera, Ciprian, Colunga.

Aupa Athletic!