Ikväll tar Athletic emot Almeria på hemmaplan.
Förra veckan bortaslog man Celta Vigo och man kan konstatera att Almeria verkligen måste bjuda upp till kamp idag för att ha en chans. För även förra helgen knep Athletic tre poäng. Först och främst vill jag börja med att be om ursäkt till er supportrar som suttit och väntat på en uppdatering efter bortasegern mot Celta Vigo. Men bättre sent än aldrig.
Så jag ska försöka summera ihop allt som hänt under veckan i denna artikel; som kommer omfattas av såväl resultat, rykten samt inför matchen.

Förra helgen reste man till Vigo, för ett bortamöte mot Celta Vigo. Precis som förutspått innan av redaktionen så tog Athletic hand om matchen och tog tre poäng och närmar sig därmed den så viktiga sjunde platsen. Än en gång så nätade Aduriz, denna gång på straff. Matchens huvudman var dock Mikel San Jose som i minut nummer 32 nätade för att senare i 85´e minuten åka på ett rött kort och missar därmed dagens match mot Almeria.
Trots att Athletic förlorade all statistik under förra matchen, gällande såväl skott på mål som bollinnehav så är det ändå målen som räknas. Sedan kan man ju bara hålla med om att lag som är inne i en bra period verkar surfa på en gigantisk våg som förr eller senare planar ut och då får man leta efter en ny. Det är nu som Bilbao surfar på sin.

Mitt i veckan så började det florera en hel del rykten gällande en Athletic spelare som till sommaren mycket väl kan välja och vraka över alternativ. Laporte är mannen på flera toppklubbars radar, där Manchester United ska ha honom som ett namn högt upp på listan. Det vet vi ju alla vad det betyder, att pengarna finns där för att säkra hans signatur, som även innebär en stor fet check för oss. Kvalitetsmässigt så håller Aymeric Laporte absolut för Premier League, skulle han dock i slutändan välja Manchester United så får vi hoppas att hans start är bättre än Ander Herreras. En spelare som precis fått en plats i startelvan, trots att han för oss var en given startman.

Kvällens match spelas i Bilbao när man gästas av Almeria, en match som är svår för båda lagen på två helt olika sätt.
Almeria ligger väldigt nära nedflyttningsstrecket och måste vinna för att få lite mer andrum ner till botten. Medan Athletic jagar den så viktiga sjunde placeringen. Det är bäddat för att bli en spännande och intressant match då den är så viktig för båda lagen, vi på Athletic-redaktionen hoppas såklart att formen håller i sig och att man fortfarande är på toppen av sin våg våren ut. Så att vi supportrar och fans som har ett brinnande engagemang för laget och sporten får surfa vidare på vinsterna och se en riktigt spännande säsongsavslutning, som absolut har förutsättningarna för att bli en riktig nagelbitare.