Nästa match i det tuffa spelschemat är inga mindre än Valencia. Efter två riktigt fina matcher mot Manchester United tar vi oss nu tillbaka till La Liga spel hemma på San Mamés.

Det tuffa matchandet har satt sina spår i truppen och Fernando Llorente missar matchen helt på grund utav skada, Bielsa har valt att ställa honom åt sidan. Utöver Llorente, så fattas även Gaizka Toquero (avstängd), vilket ställer oss utan de två sedvanliga spetsarna längst fram.
Men Bielsa har sagt att han har alternativ för att de inte ska märkas. Spelschemat kommer att se ut som vanligt.


Truppen

Bielsa har valt trupp för att ta sig an Valencia: Iraizoz, Aurtenetxe, San José, David López, Iturraspe, De Marcos, Gabilondo, Koikili, Raúl, Susaeta, Iraola, Iñigo Pérez, Muniain, Ander Herrera, Ekiza, Javi Martínez, Ibai och Ramalho

Startelvan har inte släppts vid skrivande stund, så det enda man kan göra är att gissa, och den kommer troligtvis se ut som vanligt, med Iraizoz i mål, Iraola, Javi Martínez, Amorebieta och Aurtenetxe i backlinjen. Iturraspe, Herrera och De Marcos i mitten med Susaeta och Gabilondo på varsina kanter och möjligtvis Muniain som en falsk spets. Andra alternativ som kan tänkas är att Iñigo Pérez går in och Susaeta eller Muniain tar plats som falsk spets. Men den tankeknäckarn överlåtar jag till Marcelo som gjort det så bra hittills.

Nämnvärt är att Ramalho tar plats på bänken igen, ännu en pralin skapad i Lezamas chokladfabrik.

Om Valencia så säger Bielsa att vi kommer att möta ett kompakt och homogent lag, med hög nivå på alla platser. Jag personligen fruktar Soldado och hans vassa högerfot, han har ju ställt till det flera gånger.

Europa League Continues

I veckan lottades även fortsättning på vår resa till Bucarest och Europa League finalen, vi ställs mot inga mindre en Schalke 04, Raul och Jurados nya hemma adress. Oerhört kul ska det bli att se Raúl återvända till San Mamés, och även om det var en utav de ”fruktade” lagen innan lottningen så säger Bielsa att han är väldigt nöjd med resultatet. 

Match: Athletic Club - Valencia C.F.
Vart: San Mamés
När: Söndag, 18 mars, 18:00
Domare: José Antonio Teixeira Vitienes


Athletic beti zurekin