Det lilla uppehållet är över, Llorente har lyckats vila sitt knä, Javitxu lämnade landslagskoncentreringen och återvände till Bilbao för att ladda om och laget i sig säger att dessa dagar med vila har varit guld värda. Den enda som fortsatt slitit är Muniain, som glänst med U21. Men som sagt, för att hitta våran senaste vinst måste vi gå ända tillbaka till 1993/1994, då Athletic vann med 3-1. 

Till och börja med får vi ju ta tag i det här med avstängningar samt skador inför detta möte. Amorebieta och Iturraspe är som känt avstängda, medan Ekiza, Xabi Castillo, Igor Mártinez, Aitor Ocio och Carlos Gurpegui är uppe på skadelistan och kan ej spela. Inte bra att Ekiza, som hittills varit en utav de bättre och en utav de viktigare i backlinjen, är borta. De andra kanske inte skadar lika mycket då det är bänkvärmare och Gurpegui startade säsongen skapligt dåligt (ja, jag sa det.). 

Marcelo Bielsa har valt ut dessa 19 spelare: Iraizoz, Raúl, Kepa Arrizabalaga (MV), Aurtenetxe, San José, Koikili, Jonas Ramalho, Iraola (F), De Marcos, Gabilondo, Susaeta, Iñigo Pérez, Muniain, Ander Herrera, Javi Martínez, David López (M), Toquero, Ibai och Llorente (A).

Överraskningarna i denna trupp är att Jonas Ramalho och Arrizabalaga (från Bilbao Athletic och ungdomslaget) är uttagna. Troligtvis kommer vi inte få se dem spela, även om Ramalho är den med bästa möjligheter att få duellera mot "Andalooserna". 

Bielsa ställde upp med följande startelva den sista träningen innan laget åkte iväg till Sevilla: Iraizoz i mål med Javi Martínez, San José och Aurtenetxe framför och Iraola, De Marcos på varsina kanter. Iñigo Pérez och Herrera i mitten med Susaeta till vänster och Muniain till höger och lejonkungen Llorente som referens där uppe.

En startelva som kan verka defensiv, men med Bielsas historik i åtanke, så är den samtidigt offensiv. Han gjorde likadant när han var coach för Newells samt Argentina och Chile. 3 mittbackar med två offesniva yttrar och, kalla det 3 anfallare, längst upp i Susaeta, Muniain och Llorente. 

Efter att ha gjort en episk match senast mot Barcelona kan vi, som supportrar och förälskade, inget annat än tro på våra lejon och tro på att vi tar tre viktiga poäng mot Sevilla. Marcelino har sagt att vi är Champions League material, och att vi kommer att vara ett utav de lagen att bråka om de två platserna Farsalona och Marängerna lämnar kvar. 

Jag vet att matcherna mellan Athletic och Sevilla är riktigt värda att se, ända sedan Del Nido incidenten ("Come me el rabo, Del Nido come me el rabo...") i Copa del Rey. Jag väntar mig en riktigt bra match, det kan ni tro på.

Match: Sevilla - Athletic Club
Vart: Ramón Sánchez Pizjuán
När: 20/11/2011, 18:00
Domare: Ayza Gámez