Senaste fighten mot Lokomotiv Moskva slutade med förlust, men lämnar ändå den europeiska dörren öppen för att gå vidare och spela antingen mot Manchester United eller också Ajax. I den matchen, mot Lokomotiv Moskva så gick laget sönder i andra halvlek, tempot gick ner och passningarna var slarviga, Llorente syntes inte till och försvaret var bland det slarvigaste jag sett denna säsong. Kan det vara tröttheten som spökar för dessa 13 spelare som inte orkar längre efter det tuffa matchandet?
 
Nu möter vi en utav årets besvikelser hittills, ett Malaga som förstärkte under försäsongen med ett par spektakulära spelare, namnmässigt. Man trodde det skulle ligga bättre till vid den här tiden.

Endast en ynka poäng är det vad som skiljer oss åt i ligaspelet, vi är båda nära årets mest ”svårsålda” plats i tabellen, fjärdeplatsen. Det har varit flera tveksamma resultat under årets ligaspel som lett till att de båda lagen ligger där de gör, även om Athletics spel har övertygat desto mer, och det är något som märkts i de andra tävlingar som våra lejon ställt upp i. Vi är som bekant i final i Copa del Rey, och har fortfarande ett helt okej utgångsläge i UEFA Europa League.

Det är två olika spelsätt som möts, Athletic Club går in med sitt aggresiva, intensiva och full-fart framåt attityd medan Málaga lägger sina slantar på det lite mer pausade uppbyggnadsspelet. Två tränare med olika filosofier möts, ett Athletic som lyckats hålla fortet på hemmaplan mot ett Málaga som har det svårt på bortaplan. Även om Málaga endast förlorat 1 gång i de senaste 10 mötena lagen emellan.
 
Truppen
Bielsa tar med sig följande trupp
Iraizoz, Toquero, Aurtenetxe, Amorebieta, San José, David López, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Gabilondo, Raúl, Susaeta, Iraola, Iñigo Pérez, Muniain, Herrera och Ekiza.
 
Avstängningar och skador
Viktigaste och den mest nämnbara avstängning är Javi Martínez, som såg rött i senaste mötet, något som kommer att kännas av helt klart.
I Málaga kommer till spel utan avstängde Demichelis samt den viktige högerbacken Jesús Gámez och Portillo, men med är Toulalan och deras bästa spelare hittills i år, Isco (Francisco Alarcón).

Startelvan
Athletics startelvan kommer troligtvis att se ut på följande vis:
Iraizoz
Iraola San José Amorebieta Aurtenetxe
Iturraspe
Herrera De Marcos
Susaeta Llorente Muniain

Málaga ställer förmodligen upp med Wilfredo Caballero i mål, en backlinjen följd utav Sergio Sánchez, Weligton och Mathijsen kommer att stångas med lejonkungen, medan Natxo Monreal (han vi inte fick köpa) ska hålla koll på Susaeta och Iraola. I mitten ställer sig Toulalan bredvid Maresca med Isco, Sebastián Fernández och Cazorla framför sig och Salomón Rondón blir ensamvargen längst fram.
Noterbart är att San José går in som ersättare för Javi Martínez, något som var väntat då Mikel är den som fått mest speltid bredvid Amorebieta och Ekiza, som förra säsongen gjorde oss alla på San Mamés lyckliga får fortsatt nöta bänk.
 
Matchen
Matchen kommer att vara tempofylld från Athletics sida, från start kommer det att gå ut, medan vi kommer att se ett Málaga som kommer att försöka lugna ner spelet och dra ner rytmen. Båda lagen är ute efter de tre poängen, så förvänta er inte att något utav de två lagen kommer att vilja gå för 1 poäng.
 

Match: Athletic Club – Málaga
När: söndag 19 februari
Tid: 16:00
Vart: San Mamés
Domare: Clos Gómez
 
 
Athletic Aurrera!