Sen avspark i Bilbao där man än en gång ställer upp med en elva där Muniain är borträknad på grund av skadan han drog på sig i mötet mot Sevilla. Det handlade alltså om ett knäligament som skadats och innebär att säsongen är över för Muniain och även en bit in på nästkommande säsong då han beräknas vara borta i runda slängar sex månader. Oerhört trist för oss supportrar som verkligen såg att han hittat formen och såg fram emot en Muniain i toppform under Copa Del Rey finalen.

Dagens möte mot Getafe slutade dock med en riktig överkörning där man besegrade bortalaget med hela 4-0. Där Aduriz nätade på straff precis innan pausvilan, där drog även Getafe på sig ett rött kort och skulle spela en hel halvlek med reducerat manskap. Enklare sagt än gjort, redan en minut in i andra halvlek var Aduriz i farten igen och satte tvåan. Innan domaren hunnit blåsa av matchen hade även Susaeta och Gomez hunnit näta.

Trots några motgångar senaste matcherna kan man väl säga att Athletic ändå stått upp och spelat bra fotboll, man har mött lag som sliter i topp-6 skiktet detta år men ändå förlorat med uddamålet. Vilket får ses som ett fortsatt styrkebesked med tanke på hur det såg ut tidigare under säsongen, då vi knappast gjorde mål på bottenlagen. Än finns det mer att önska. Malaga verkar tappa lite av sin form och ligger nu endast tre poäng före i tabellen och ligger just på placering nummer sju, en placering som är så viktig då den i år bidrar med Europaspel. Nu är varje match en final, när säsongen är slut ska vi kunna njuta av ännu en säsong ute i Europa.