Club Atlético de Madrid
Säsongen börjar verkligen gå mot sitt slut nu och bara fyra omgångar återstår den spanska ligan. Atlético har visserligen matematiskt chansen att vinna ligan men det vore ju verkligen ett långskott att både Real och Barcelona förlorar alla sina kvarvarande matcher.
Atlético har dock en liten roll i vart titeln kommer att hamna, då Barcelona kommer på besök den 17:e maj (den bästa dagen de två senaste åren).

Om vi ser till Atléticos placering så ligger de fortfarande trea med sex poäng ner till Sevilla och Valencia och det är tolv poäng kvar att spela för. I ligaspelet har Atlético visat upp en väldig stabil sida av sig själva (nästan en sådan som gjorde att de vatt titeln förra året) och de har inte förlorat på de elva senaste omgångarna.
Och utan övriga cuper att bry sig om kan de nu lägga full fokus på att säkra tredjeplatsen.


Hemmalaget tränar inför Athletic

Men tunga nyheter har hängt över klubben de senaste dagarna då de, tillsammans med Real Madrid, hotas av transferförbud för eventuella "felrekryteringar" av unga spelare. Det är samma sak som Barcelona blivt straffade för, mer information om detta finner du här.

Spelartruppen
Moyá, Oblak, Godín, Siqueira, Gámez, Juanfran, Miranda, Giménez, Mario, Tiago, Koke, Raúl García, Arda, Gabi, Saúl, Griezmann, Mandzukic, Raúl Jiménez och Fernando Torres.

Poteniell startelva
Oblak
Juanfran – Miranda – Godín – Siqueria
Arda – Tiago – Koke – Saúl
Griezmann – Torres

Athletic Club
Baskerna har stått för en ganska bra säsong men de har egentligen ingenting att spela för i ligan längre. Då de omöjligen kan hamna på en Champions League-plats och eftersom de har tagit sig till final i spanska cupen är de redan garanterade en plats i Europa League.
Så frågan är vart fokus ligger? En cupvinst ger dem ju ytterligare en titel att ställa i skåpet.

Igår meddelade Andoni Iraloa att han lämnar klubben. Iraola är en stor ikon i klubben och högerbacken har tillbringat 16 år där varav tolv i a-laget.
En annan spelare som fortfarande leverar på en mycket jämn nivå är Aduriz som stått för 14 av 34 mål sopm Athletic gjort än så länge.


Iraola meddelar att han slutar i Athletic

Spelartruppen
Uppdateras

I bortalaget saknas Munian, Ibai, Balenziaga och Aduriz på grund av skador.

Poteniell startelva
                           Iraizoz
De Marcos - Etxeita - Laporte - Aurtenetxe
                  San José - itturaspe
            Iraola - Mikel Rico - Wiliams
                        Koke Sola

Matchen
Var: Vicente Calderón, Madrid
När: Lördagen de andre maj, klockan 18:00
Tv: Matchen sänds på Cmore Sport och finns även på Tv4 Play för dig som har premium. Annars finns det streams, bland annat på www.rojadirecta.me.