Säsongen börjar tidigt i år när Athletic är tvugna att kvala in till gruppspelet i Europa League, ett hinder på vägen är det i form av Inte Baku från  Azerbajdzjan.

Såhär tidigt brukar betyda att truppen inte riktigt hunnit forma sig och kvällens startelva är nån form av blandad 11a.

Saknas gör Laporte, Muniain, San Jose, Williams och Rico som med all säkerhet hade velat tamapas om startplatserna, istället fick återvändande nyförvärvet Javier Eraso chansen och som han tog den.

Startelvan enligt följande.Athletic startar bra i en match där det egentligen bara är ett lag på banan som vill anfalla, redan i den 12e minuten presenterar sig nyförvärvet genom att trycka in 1-0 efter fint förarbete av De Marcos. 

Susaeta missar sedan ett gyllene läge att göra 2-0 innan matchen mattas av något, i slutet av halvleken är det Athletic med boll men med förvånansvärt svårt att skapa riktigt heta chanser.

1-0 i halvlek efter en ganska dålig hemmainsats


Andra halvlek hinner bara bli mågra minuter gammal innan det är dags för Eraso att bli 2 målsskytt, De Marcos spelar fint fram Susaeta som hittar Eraso snett inåt bakåt och 2-0 är ett faktum.

Eraso är sen nära att bli hattrickhjälte men Inte Bakus målvakt gör en jätteräddning, Athletic skapar sedan mängder med chanser för både 3 och 4-0 men bollen vill inte in och matchen slutar 2-0.

Helt ok insats sett till hela matchen och man får ha i åtanke att det är väldigt tidigt på säsongen, att man skall tappa detta känns osannolikt då Inte Baku måste göra minst 3 mål och hålla nollan för att slå ut Athletic.

3 stjärnor ikväll: 

1.Oscar De Marcos - Ohotad MOM ikväll, bildade tillsammans med Susaeta en sylvass högerkant och stod för en assist och låg sedan bakom 2-0 målet. Landslaget Nästa?

2. Javier Eraso - Kan man göra en mer lyckad debut?  2 mål och ständigt på hugget, fortsätter han så här så har Valverde hittat Herreras ersättare!

3. Benat Etxeberria - Äntligen fick vi se lite av den "gamle" Benat, nu tillbaka i sin favoritposition var han den som styrde och ställde på Athletics mittfält!

Inte ens nära:

Iturraspe - Blir bara sämre och sämre, utbytt i halvlek...

Vänsterkanten - Balenziaga och Ibai... skapade...Ingenting. Lägga alla pengar i Baskien på Monreal!

Lite Statistik!