Efter några dagars glädjerus efter torsdagens utskåpning av systerklubben från Madrid är det nu dags för ny brunchmatch för Athletic Club, den andra för säsongen. Den här gången bär det av till den spanska ciderns huvudstad Gijon och väderkvarnen(el Molinón).

Tvärtemot de flesta fansen i fotbollsvärlden så längtar Athletics fans efter torsk. I Bilbao betyder nämligen bakalao(torsk) mål och fler mål hoppas vi leder till fler segrar.

Athletic mönstrar följande trupp:

Iraizoz, Toquero, Aurtenetxe, San José, David López, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Gabilondo, Koikili, Raúl, Susaeta, Iraola, Iñigo Pérez, Muniain, Ander Herrera, Ekiza, Ibai och Ruiz de Galarreta.  

Först måste jag säga ett stort välkommen tillbaka till Koikili Lertxundi, en kille som i säsongsupptakten inte fick vara med truppen och träna och som nu, med alla skador, står och knackar på dörren till startelvan och vill in. Det kallar jag karaktärsspelare. Som spelare är han en förnuftig, plcerings- och passningssäker ytterback som kanske saknar den verkliga spetskompetensen.

I övrigt så är Gurpegi borta(långtidsskadad korsband), Amorebieta är borta med skada i baksidan höger lår. Javi Martinez är avstängd pga för många varningar men mer oroande där är att han har ljumskproblem.

Utifrån den här truppen börjar det bli trixigt att ta fram startelva men jag börjar bakifrån och gör mitt bästa:

Målvakt
Här är såklart Gorka Iraizoz gjuten, han har varit stabil på slutet.

Backlinje

Här tror jag att vi börjar som vi slutade senast.

Backlinje

Här tror jag att vi börjar som vi slutade senast.
Ytterbackar borde bli den givne Iraola till höger och Aurtentxe på vänsterkanten. I mitten San José och Ekiza som båda gjorde det bra senast.
En liten brasklapp slängs in för Aurtenetxe som varit lite svajig i defensiven och med en Bielsa som tidigare visat att han är prestigelös och kan låta spelare gå direkt från en position utanför truppen direkt in i startelvan så en sensationsstart av Koi finns faktiskt på kartan.

Mittfält

Här kommer det svåra. Given på inre mitt i ett lite mer defensivt utgångsläge är Iturraspe(som skrev på nytt kontrakt den 28:e som sträcker sig till 2015). Andra givna är Muniain på offensiv vänster mitt och Susaeta på högersidan. Jag tror sen på Ander Herrera i en offensiv innermittfältsroll och De Marcos i en mer defensiv position. Här skickar jag än en gång i Koi-brasklappen. Det kan vara så att Bielsa vill starta mer defensivt med Aurtenetxe bredvid Iturraspe i stället för De Marcos och då har vi än en gång en öppning för Koi. Men mitt förslag på grunduppställning håller dock.

Anfall

Som enda renodlade anfallare är såklart Llorente given om hans knä inte är alltför dåligt.

Mitt tips på startelva är alltså följande:

Iraizoz
Aurtenetxe
San José
Ekiza
Iraola
De Marcos
Iturraspe
Susaeta
Herrera
Muniain
Llorente

Real Sporting har gått från en tung start på säsongen till två raka segrar mot Mallorca och Granada. Vi får se upp med Ruben Barral som gjort tre mål i år samt Mate Bilic Som satte sitt första i veckan. Dessutom finns stora förhoppningar på argentinaren Trejo som fortfarande inte fått det att lossna med målskyttet. I backlinjen är tipset att vi tittar lite extra på Botía, en moget spelande 22-årig mittback som hade stor del i Spaniens U-21 EM-guld i somras.

Det här är en match som vi borde föra, som vi borde vinna, där spelare som Muniain, Susaeta och Llorente borde få plats att briljera. Samtidigt så ska man ha all respekt för att Sporing Gijon borta på el Molinón inte är att leka med.

Det vi däremot kan räkna med är att med det nya Athletic så kommer det att bli åka av imorgon klockan tolv. Så se till att Chorizon är färdiguppskuren, att tortillan är lagom krämig, att kaffet är starkt och har ni haft turen att få tag på sideras från Asturien så är ni ”all set” för nästa att se nästa steg i Athletics march mot europaplatserna i la Primera divisíon.

För er som inte hittat rätt stämning inför matchen efter att ha läst artikeln rekommenderas den här strålande produktionen:

http://www.youtube.com/watch?v=-bk20kJ2ez0