Istället för ett energiskt och högt pressande Manchester United så får Athletic fortsätta att spela sitt spel totalt ostört och jag att ställer mig frågan: vad som var det avgörande i detta möte mellan Athletic Club Bilbao och Manchester United?

Var det United som ställde in skorna och inte vågade hoppas på en vinst efter nederlaget på Old Trafford? (Det låter inte som det Manchester United jag hört om). Eller var det Athletic som var alldeles för bra på alla plan var skillnaden mellan lagen?

Jag vill naturligtvis helst hävda att det var laget från Bilbao som med sitt engagemang sitt sätt att spela fotboll som knockade storlaget från Manchester, men är det verkligen hela sanningen? Hade Ferguson verkligen inte kunnat matcha en bättre uppställning? Skulle han inte kunnat spela med högre press, spelat aggressivare och åtminstone försökt?

Jag kan förstå att Ferguson, precis som många andra, var förvånad över Athletics fräcka sätt att spela fotboll på, speciellt i England på en legendarisk arena där tusentals slag har utkämpats med hemmalaget som vinnare näst intill varje gång men att i en returmatch i Europas näst största cup lägga sig på försvar och utan press på bollhållaren är antingen en grav taktisk miss eller ett tecken på uppgivenhet eller likgiltighet.

Det har varit en del snack om att Manchester United inte satsar på Europa League och att det inte är något för ”vinnare” som United, och att när de åkte ut ur Champions League så kunde det lika gärna kvitta. Kan det verkligen ligga något i detta eller var laget inte bättre än så här helt enkelt? Eller är Athletic så bra att man enbart av egen styrka krossar United i detta dubbelmöte i Europa League?

Det tråkiga svaret ligger säkert däremellan någonstans men för att se det ur baskiska ögon så är det i vilket fall som helst ett stordåd att sammanlagt vinna med 5-3 mot ett sådant storlag och på det sättet man gör det. Det ger hopp om framtida stordåd kanske i ännu större sammanhang nästa säsong, om man lyckas knipa åt sig den där fjärdeplatsen i ligan som ger Athletic en biljett till Champions League.

Hoppa på tåget du också!

Aupa Athletic!