4 matcher på 10 dagar blev alltså för mycket för ett skadedrabbat Athletic som ändå föll med flaggan i topp och nu väntar den viktiga returen i EL-kvalet redan på torsdag.

Med skador på bla Iturraspe, San Jose, Etxeita, Williams och Muniain var det en sargad startelva som ställdes mot Barcelona.

Mittfältaren Elustondo fick kliva ner på mittbackspositionen och hade stora problem under matchen, Rico fick San Joses plats medans Sabin Merino och Susaeta tagit plats på mittfältet istället för Williams och Muniain.


Med dessa förutsättningar blev det givetvis än mer defensivt än vad man är van vid men laget höll Barcelona från farliga chanser ända tills Elustondo inte hänger med i svängarna och tvingas att fälla Suarez i straffområdet efter 30 minuter.

Fram kliver  Messi slår en högst medioker straff som Iraizoz tippar ut till en resultatlös hörna. Athletic får genast lite luft under vingarna och jämnar ut spelert något innan domaren blåser av för halvlek.

Andra halvlek hinner bara bli 10 minuter gammal innan bortalaget tar ledningen, Barcelona vänder på spelet med en crossboll som Jordi Alba direkt förlänger in i straffområdet där en helt omarkerad Suarez kan tryck in bollen från nära håll.

Athletic tvingas givetvis lite mer framåt i banan nu men har väldigt svårt att skapa några målchanser, Ibai Gomez och Aduriz har bästa chansern och kanske borde Athletic fått en straff men Barcelona håller nollan och på slutet är Messi nära att göra 0-2.

Matchen slutar 0-1 och sett till helheten känns det såklart rättvist, skador och det hårda matchandet gjorde att man inte riktigt kunde hota idag och nu måste man givetvis lägga all fokus på reutrmatchen mot Zelinia på torsdag.

En ligaförslust mot Barcelona kan man nog ta och för Athletic var förra veckans vinst i SuperCupen givetvis mycket viktigare!


Vi avslutar lite positivt med bilder från firandet av SuperCup vinsten!
AUPA ATHLETIC!

Statistik