Match mot Villareal står på schemat. En match som vid vinst skulle betyda att vi återigen skulle kunna kriga för att "slå" oss in i toppfyra. Caparrós har lagt mycket vikt på denna match under veckan som gått, han ser matchen som en sista möjlighet att ta CL-tåget och har uppmanat sina mannar att vara "hungriga och ambitiösa". Och visst är de nio kvarstående omgångarna viktiga, hela 27 poäng står fortfarande på spel. 


Viktigt för oss är att inte vika ner oss i denna ligaslutspurt, förra året var vi endast fyra poäng från CL-platser när omgång 32 spelats. Därefter så kom flera dåliga matcher som betydde en klar nedflyttning i tabellen.

Så till matchen och startelvan

Truppen mot Villareal

Truppen är densamma som mot Getafe, det enda som ändras är att De Cerio byts i förmån för mittbacken Ustaritz. Listan, totalt 18 spelare, kompletteras med följande: Iraizoz och Raúl, Koikili, Amorebieta, San José, David López, Llorente, De Marcos, Gabilondo, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Gurpegui, Javi Martínez, Muniain, Ekiza samt Urko "Hjälten" Vera. Skadade är som bekant Gaizka Toquero, Ibai Gómez och Aurtenetxe. Ocio, Balenziaga, Castillo, Iturraspe och Igor Martínez ställs åt sidan, tekniskt beslut.

Trots matchvinnare, gedigen träningsvecka och starkt självförtroende startar Urko Vera på bänken, vilket är det första jag vill notera.

I mål, som vanligt, står Gorka Iraizoz. Backlinjen blir densamma, nygamle spanske landslagsspelaren Andoni Iraola till höger, i mitten spelar nya radarparet San José, Ekiza (även om det var snack i veckan om en möjlig Amorebieta i startelvan återigen) och till vänster Koikili (som dalat lite de senaste tre omgångarna, förhoppningsvis har han fått tillbaka lite självförtroende i och med Celtic affären, de har erbjudit honom ett två års kontrakt). I mitten startar för dagen David López till höger, Orbaiz startar på nytt (troligtvis i ett försök att hålla i boll mer då möter ett lag som gillar att passa lädret mycket och ofta, Borja Valero är ju gudomligt bra måste jag säga) tillsammans med Javitxu (som återigen kom med i spanska landslagstruppen) och till vänster våran egen Ribery alternativt Messi, Iker Muniain. Längst fram bildar De Marcos tillsammans med den odiskutabla lejonkungen (som snackat lite för mycket i brittisk TV i veckan) Llorente.

Sittandes på bänken kommer vi då se följande spelare: Raúl (MV), Ustaritz, Amorebieta, Gabilondo, Gurpegui (som troligtvis kommer in i andra), Susaeta och Urko "Matchjälten" Vera.

Om vi lyckas vinna så kommer det endast vara 6 poäng till Villareal, vilket för oss in i CL-kampen återigen. Samtidigt som vi endast är 6 poäng från den gula u-båten så drar vi ifrån Atlético Madrid med hela 7 poäng (då de förlora kampen om Madrid, igen, igår).

Jag tror på en fartfylld match, där båda lagen (Villareal säkerligen) kommer att försöka spela fotboll, även om matchen kan ta en möjlig snedtändning där vi kan gå på våran "killermode" och börja våran vanliga "sparka-spring" fotboll (även om jag hoppas på att det inte händer).

Allt är möjligt i kampen om CL, aupa mutilak!

När: Söndag 20 mars kl. 19.00
Var: San Mamés (Katedralen), Bilbao (Bilbo)
Hur: Canal+Sport 1 / Sport HD (?) alt. Stream