Ja det blev en hjärnornas kamp på San Mames och efter Real Madrids lite chockartade 0-1 var det aldrig något snack, Mourinho och Real Madrid vann tämligen enkelt när Caparros inte har någon plan B att sätta in när det blir grus i Llorente-maskineriet.

Athletic kom till spel med  samma elva som tog 3 poäng i bortamatchen mot Almeria för en vecka sedan.

Lite fegt med Gurpegui på högerkanten men vi som följt Caparros har vant oss vid den uppställningen när vi mött lite svårare motstånd och det har också slutat ungefär på samma sätt varje gång.

Underläge i halvlek och en Gurpegui som får gå och duscha, gissa om det blev annorlunda denna gång?

Medans Mourinho ställde upp med en ovanligt defensiv uppställning enligt följande.

                     Casillas

Ramos - Albiol - Garay - Arbeloa
                         Pepe
                
               Lass - Granero

      Di Maria - Higuain - Kaka


Tanken med den uppställningen var givetvis att stänga till Athletics uppspel mot Llorente,  Pepe, Albiol och Garay  gjorde ett utomordentligt jobb och lejonkungen fick inte röra bollen många gånger denna eftermiddag.

Det var dock hemmalaget som började bäst, med hög press och intensitet styrde man spelet (tilläts styra?) och skapade lite halvchanser utan att för den delen sätta Casillas på några större prov.

Så händer det som inte får hända. En kontring, en missad markering och en fulltsändigt feltajmad utrusning av Iraizoz resulterar i straff åt Di Maria och Real Madrid. Di Maria må vara snabb men Irraizoz utrusning var så feltajmad att Leif "loket" olsson lätt hade fått en tå på bollen och varit förbi! Bedrövligt...

Straffen är solklar trots att det var den vidrige fuskaren Di Maria(vi återkommer till honom) som föll likt en döende svan. Kaka gör inget misstag utan 0-1 är ett faktum.

Athletic uppträder lite chockat efter 0-1 och det känns livsfarligt varje gång en Real spelare bryter ett uppspel från hemmalaget och kontrar. Här har vi också det stora problemet med Athletic och framför allt Caparros. När motståndarna lugnt kan backa hem och låta Athletic föra spelet blir man väldigt enkla att läsa, när en lång boll kommer mot Llorente som för kvällen hade Pepe framför sig och antingen Garay eller Albiol bakom sig blir det oerhör svårt för honom att nå eller göra något vettigt med bollen.

När man dessutom har en högerfotad vänstermittfältare (Muniain) och en defensiv slitvarg som högermittfältare kan ju vem som helst förstå att inlägg från kanterna blir oerhört sällsynta.

Första halvlek fortsätter i samma stil, Athletic skapar lite halvchanser och Real kontrar farligt.  Värt att notera är kanske Pepes armbåge i ansiktet på Llorente precis innan domaren blåser av halvleken, straff?  Tja normalt sett inte men om domaren hade varit konsekvent i den här matchen hade Iraola fått testa straffpunkten. Men har någon domare  någonsin varit  det när vi mött laget från huvudstaden?

Hur som helst är 0-1 fullständigt rättvist resultat efter en spelad halvlek.

Caparros gör ett byte direkt i paus och en något övertänd och varnad Gurpegui får kliva av och ge plats åt David Lopez.

Athletic börjar återigen piggt för att precis som i första halvlek få en kalldusch i form av en bedrövligt filmande Di Maria, Argentinaren lurar Castillo åt fel håll och vänsterbacken blir så snurrig att han "ramlar" och touchar Di Maria.
Di Maria reagerar som om han blivit påkörd av en lastbil i full fart och domaren pekar på straffpunkten igen. Givetvis bedrövligt men man blir inte förvånad när man vet att detta är den 4e straffen som domare Clos Gomez dömer mot Athletic denna säsong(2 mot Sevilla och nu 2 mot Real Madrid). 
 
Vad hjälper protesterna från Athleticspelarna och hela San Mames? Kaka stegar återigen upp och sätter denna gång bollen mitt i mål bakom en chanslös Iraizoz som för övrigt är en usel målvakt när det gäller straffar. Av  21 straffar har alla utom en resulterat i mål och den som inte gick in träffade ribban, inget bra facit för en målvakt...

0-2 och nu kändes matchen nästan avgjord.

Athletic byter in Itturraspe som återigen gör ett bra inhopp men tyvärr utan att förändra matchbilden nämnvärt. Dock spelar Athletic något bättre och Toquero borde reducerat när han skjuter utanför i ett finfint läge mitt framför Casillas

Spiken i kistan kommer dock och det är ingen mindre än C. Ronaldo som gör det, efter en kontring(igen) tar sig Portugisen in i straffområdet och lurar upp San Jose på läktaren samtidigt som han kallt placerar in 0-3.

Matchen är givetvis avgjord men Athletic får en gyllene chans att åtminstone få in ett tröstmål, Lopez spelar fram Llorente som vi bortre stolpen har öppet mål från 3 meter men på något sett lyckas lejonkungen stöta bollen utanför och Casillas 0a förblir intakt.

Domaren blåser för 90 minuter och vi kan konstatera  att Real Madrid vunnit fulltsändigt rättvist (kanske med något mål för mycket) och att Athletic fortfarande har det oroväckande svårt att rå på topp 4 lagen även på hemmaplan.

Athletic gör ingen bra match och dessa matcher får mig att tvival på om Caparros verkligen är rätt man att föra Baskerna vidare i utvecklingen.

Vart finns plan B om det klickar med uppspelen på Llorente och var finns plan B om nu Llorente väljer att läman skeppet i sommar?

Hur skall han finna en plats åt Ander Herrrera med dagens spelidé?

Athletic har ett väldigt ungt och talangfullt lag men SPELAR vi igentligen bättre idag än för 3 år sedan?

Enligt mig gör vi inte det. Det har talats om Valaverde inför nästa säsong och för mig vore det en drömtränare för dagens Athletic. Vad tycker ni?

Nu vankas det derby 2 veckor i  rad! Härligt men det krävs skärpning om inte Europa League platsen skall försvinna i horisonten!

Aupa Athletic!

Matchfakta:
Athletic - Real Madrid  0-3   Kaka 14´, 53´, Ronaldo 70´
Gula kort: Iraizoz, Gurpgei, Javi Martinez, Granero, Lass, Casillas, Ramos

Avslut: 16 - 13
På Mål: 4-6
Hörnor: 8-1
Bolinnehav: 50-50


Måste bara tillägga att jag tycker att Di Maria är världens för tillfället vidrigaste filmare/fuskare!

Varför, varför kan man inte försöka straffa fuskare som honom i efterhand?

Tyvärr blev det bara några få Kommentarer innan vi blev tvungna att styra upp artikelkommentarerna.