Det var en måstematch för att inte tappa självförtroendet helt här i slutspurten på ligan. En hemmavinst och laget skulle säkra sin position bland de sju främsta lagen som får spela i Europa nästa säsong.

Caparrós ställde ett inte helt oväntat lag på gräset i Bilbao.

Iraizoz

Iraola – San José – Ekiza – Castillo

David Lopez – Orbaiz – Javi Martinez – Muniain

Toquero – Llorente

Levante har en bra form och jag var på förhand lite nervös för den här matchen. Matchen startar med Athletic som styr spelet och skapar chanser. Levante har inte mycket offensivt men hotar med Caicedo i kontringar. Han får ett bra läge i första halvlek med Iraizoz räddar den gången.

Athletic spelar ganska bra och varierat. Inte alls så mycket långt på Llorente som det kan bli stundtals. Till slut ger det utdelning då Muniain lirar fram bollen till Toquero som skickar in 1-0 efter en halvetimmas spel. Just Toquero skulle i högsta grad spela huvudrollen den här matchen. Han till och med fintade förbi en spelare med lite kroppsvickningar. (Ja, ni läste rätt).

Efter halva matchen spelad så leder Athletic med 1-0 men utan det ser helt säkert ut. Andra halvlek börjar och direkt så är Llorente inblandad i en typsik riv-och slitsituation som han alltid är i straffområdet. I situationen så ramlar Llorente och domaren blåser straff. Det ser billigt ut men straff är dömt.

I samma stund så spiller min dotter ut all sin välling över köksbordet, stolen hon sitter på och sig själv. Jag ser inte om David Lopez sätter straffen säkert eller om han tofflar in den men av de spanska kommentatorerna att döma så låter det som mål. Så 2-0 är ett faktum och en bra start på andra halvlek.

Levante skapar tidvis lite kontringar och någon enstaka farlig chans men det börjar se ganska säkert ut och Athletic går för fler mål. Det tredje målet är ett fint samspel mellan Muniain och Toquero igen, men den här gången skickar Toquero bollen in framför mål till Llorente som bara kan bredsida in bollen.

Nu känns det klart, och Athletic fortsätter att anfalla för ett fjärde mål, och då kommer kontringen och den här gången kan inte Iraizoz rädda styrningen som går vi en försvarare och in bakom honom.

Lite onödigt men man visste att det skulle hända för Athletic slutar aldrig att trumma på när det är hemmamatch. Levante kan sedan via en fast situation tråckla in 3-2 och helt plötsligt känns det- med fem minuter kvar av ordinarie tid - inte alls så säkert. Levante gör en sista kraftansträngning men det slutar 3-2 till Athletic och tre oerhört viktiga poäng till Bilbao-laget.

Pluspoäng till Toquero som både assisterade till 3-0 och själv gjorde 1-0. Han var matchens lirare och visade vägen till Europa. Jag måste även nämna Ekiza än en gång. Vilken kyla, snabbhet och förmåga att läsa spelet han har. En guldklimp som vi måste behålla.

Synd att vi inte riktigt har en riktigt lika bra partner åt honom. Varken Amorebieta eller San José gör ett speciellt stabilt intryck på mig i alla fall. Såg ut som att San José var närmsta "gubbe" vid båda Levantes mål. Rätta mig om jag har fel.

Matchstatistik @ Athletic-club.net

Inget är klart än men det ser ljusare ut nu med tre poäng. Samtidigt ligger Sevilla under mot Real Madrid med 6-2 och Atlético gick på en nit mot Malaga. Espanyol har en tuff derbymatch mot Barcelona på Camp Nou imorgon.

Med hopp om Europa så går ligan mot sitt slut. Tre omgångar kvar.

Aupa Athletic!