Ja det har sannerligen varit en miserabel höst och precis när man börjat tro lite på laget igen tappar man allt, efter 2 raka 1-0 vinster trodde man kanske att Athletic hade halkat in på vinnarspåret igen trots att spelet fortsatt sett knackigt ut men de egna misstagen fällde återigen hemmalaget.


Bielsa blev igen tvungen att rotera laget efter skador och avstängningar.
Gästerna började bäst utan att för den delen skapa några direkt farliga chanser förutom ett lurigt skott av Zucurini. Efter en kvart börjar Athletic ta över mer och mer och 5 minuter senare kommer den hittills bästa chansen när De Marcos sånär chippar bollen i mål, Robertos reflexer är blixtsnabba och Zaragoza keepern lyckas få en hand på bollen som styrs ut till en resultatlös hörna.

Precis när man sitter och väntar på ett hemmamål kommer det patenterande misstaget man vant sig vid den här säsongen, efter ett till synes avslutat Zaragoza anfall  hamnar bollen hos Aurtenetxe som står och sover på kortlinjen. En urusel mottagning och ännu sämre reaktioner gör att Victor får en tå på bollen  innan Aurtenetxe dammar undan benen på den döende Zaraogza anfallare.

Straffen är inget att klaga på men misstagen som Athletic gör match efter match är pinsamma och hör hemma i en Svensk korpen match. Håller inte räkningen men gissar på att man minst släppt in ett 10-tal mål på liknande sätt.

Straffen är hus säker som helst och uppförsbacken ser redan nu brant ut.

10 minuter senare är det dags igen, kalla det oflyt, oskicklighet eller kanske en kombination av de båda. Efter en hörna nickas bollen fram och tillbaka några gånger innan Iraizoz boxar ut bollen långt upp i banan, en Zaragoza spelare uppfattar att Athletic målvakten är lite långt ute och försöker sig på ett volleyskott. Montanes halkar dock och felträffen hamnar plötsligt hos en fristående Postiga som ganska enkelt kan lägga bollen i mål.

0-2 och bara några minuter kvar av första halvlek.

Det här är också en typ av baklängesmål som hänt alldeles för många gånger...

Oflytet fortsätter nästan direkt på avspark då De Marcos nickar ett Iraola inlägg i ribban och Muniain helt missar returen i ett bra läge framför mål.

Halvleken slutar 0-2 och det känns minst sagt lite snopet...

Andra halvlek är en avslagen historia och det känns som det är 2 lag som vill fira jul, några få chanser skapas åt båda håll men Athletic får inte till något riktigt tryck trots att man har ett stort bollinnehav och spelar med både Llorente och Aduriz på topp.

Matchen slutar 2-0 och det är väl inte mycket att säga om, ganska jämn match chansmässigt där Athletic gör fler misstag än motståndarna och således förlorar 3 viktiga poäng.

Enda ljusglimten var 19 årige mittbacken Laporte som gjorde sin blott andra match i La liga, moget och stabilt spel som lovar mycket gott inför framtiden.

För resten är det bara att bryta ihop och komma igen, sällan har man väl sett så många spelare under prestera så massivt  bara ett halvår efter man spelade både CdR final och Europa League final.

Bielsa har nu ett par veckor att få skeppet på rätt kurs igen och frågan är hur många fler förluster klubbledningen tål innan kaptenen får lämna?Matchstatistik:  Athletic - Club  0-2
Bollinnehav: 69-31%
Avslut: 12-13
På mål: 4-4
Hörnor: 7-3