Athletic Club lyckades slå grannarna från San Sebastián i en utav La Ligas klassiska matcher med 2-1 genom mål utav våran yngling Iker Muniain och våran super Toquero. Inramningen var något utav det finaste denna säsong, det var inte bara San Mamés som var fyllt till sista plats, Bilbao var fyllt med röd blåa tröjor som gladeligen bjöd de vitblå-tröjade på en och annan txakoli.

Matchen startades som alla känsloladdade derbyn bör, två lag som kämpade hårt för varje meter utav gräsplanen. Athletic Club valde att ställa upp med följande lag: 
I mål för första gången (då Iraizoz som känt dragit på sig för många gula kort) stod Raúl Fernández, backlinjen från höger var då som vanligt Iraola tillsammans med superduon San José, Ekiza och till vänster startade Amorebieta som tagit tillbaka en plats i startelvan fast till vänster. Mittfältslås blev Javi Martínez och Orbaiz medan David Lopéz och Munian fick uppdraget att springa upp och ner på varsina kanter. Längst upp körde Toquero och Lejonkungen Llorente på.

Detta skulle bli en match där vikten utav en nyckelspelare i ett lag skulle märkas, i vårat fall så talar jag såklart om Llorente. Många håller nog med mig när jag säger att Llorente var den pusselbit som visade vägen när vi lyckades ta revansch, samtidigt som vi lyckades knipa tre ack så viktiga poäng i europastriden. Första halvlek var full utav rytm och bra spel och målen väntade inte länge. Efter ett fint inspel som slutade i att David López drämde till bollen och Bravo gjorde en snygg räddning kom så hörnan som skulle innebära 1-0. Hörnan slogs och vem var där om inte Lejonkungen Llorente som satte till huvudet, återigen lyckades Bravo göra en bra räddning, men precis intill honom stod Muniain redo, han slängde sig efter bollen med Rivas som ryggsäck och lyckades få en fot på bollen och 1-0 var en realitet. Athletic fortsatte att trycka på och 2-0 kom genom ett inlägg som Llorente, återigen, lyckades ta ner därefter vände han upp, snegla åt höger där en framrusande Toquero dök upp. Allt han behövde göra var att lägga en enkel passning som Toquero distinkt tryckte till i andra hörnet, 2-0. Anfallet efteråt kom Griezmann upp på vänsterkanten, där han gjorde ett snyggt väggspel, kom runt både Iraola och San José och så lade han in ett hårt inlägg längs med marken som Javi Martínez lyckades få en fot på och så styra in bollen i egen kasse (återigen ett självmål mot Real Sociedad). 2-1 och tempot drogs ned.

Andra halvlek startades med mycket mindre tempo, det var mer kamp på planen och Erreala tryckte på hårt för att få till en kvittering, men Athletic Club förde matchen och lyckades hålla undan och slutligen ta med sig de tre poängen för att lägga sig på en säker femteplats. 

Ett 90 minuter långt nervpiller som slutade lyckligt för oss. Tre viktiga poäng inkasserades och vi fortsätter att se starka och stabila ut. Skönt!