Bortamatch mot Madrid och förväntningarna på kvällen var ungefär som utgången blev. Ett bottenlag utan självförtroende möter ett av världens absolut bästa fotbollslag med ett resultat helt utan överraskningar.
 
Om vi börjar från början så är det enda avsteget mot en normal startelva att Aduriz är utbytt mot Guillermo. Detta på grund av skada. Ett byte som ska visa sig ha mycket liten betydelse.
 
Det tar ungefär fyra minuter för hemmalaget att visa vem som bestämmer på Bernabeu, då sätter Christiano 1-0. Athletic  står sedan upp hyggligt under halvleken men när Benzema sedan sätter 2-0 strax innan halvtidsvilan så känns det redan då som att det är spiken i kistan.
 
I halvtid plockas en huvudskadad Beñat ut mot Ibai och Muniain flyttas in i mitten. Beñat har i sanningens namn i vanlig ordning inte heller gjort någon vidare insats.
 
Nytillskottet av Ibai ger Athletic en liten injektion i början av halvleken och det är också Ibai som får den stora reduceringschansen med en nick på inlägg av Susaeta. Men som för alla lag som inte har flytet eller kvalitén så blir det inget.
 
Istället gör Madrid 3-0 genom Christiano och om matchen inte varit avgjord sedan tidigare så är den det efter målet.
 
Resten av halvleken är en enda lång defilering av hemmalaget.  Benzema gör 4-0 efter att Christiano nästan bjudit på att inte göra hat-trick och på slutet får han sitt hat-trick ändå på ett turmål. Turmål till trots så är resultatet 5-0 i underkant. Gorka gör på slutet en rad monsterräddningar så att bollen studsar med hemmalaget en gång är mer en frukt av dominans än tur.
 
Athletic luftar också både Etxeita och Unai López som varken gör det bättre eller sämre än någon annan.
 
Sammanfattningsvis kan man säga att det var ännu en dålig, på gränsen till usel, insats av Athletic. Det här var dock inte en match där man ska vänta sig poäng i säsongskalkylen. Det viktiga nu är Celta hemma efter landslagsuppehållet. Ett uppehåll som är välbehövligt och där man behöver sluta leden samt hoppas att Iturraspe kommer hem med höjt självförtoende från landslagssamlingen.
 
Tack och god natt i dubbel bemärkelse.