Athletic och Sevilla har under de senaste åren blivet allt mer antagonister då man ofta finner sig kriga om samma Europaplatser platser i tabellen. I år är inget undantag. 
Nu ställs lagen återigen mot varandra. Denna gång i kvartsfinal i Europa League.  Att Athletic måste göra en perfekt match hemma på San Mames är ingen hemlighet då Sevilla är ett av Spaniens topp tre bästa hemmalag(tredje bäst i den inhemska ligan efter Barcelona och Real Madrid). Det faktum att de tar Europa League på allvar kan ju inte undgått många då de vunnit cupen de två senaste åren, ja, de har till och med vunnit Europa League flest gånger av alla lag. För att lyckas ikväll krävs det full koncentration och vilja. Det går inte att poängtera nog att det är två lag som är väldigt starka hemma och betydligt sämre borta. Som tur är så har Sevilla varit lika dåliga borta som de varit bra hemma. Tredje sämst i La Liga. 

För Athletics del kommer vi sakna den otroligt viktiga mittbacken Laporte vilket verkligen är ett defensivt avbräck. Den duktige mittfältaren Sabin Merino kommer missa matchen efter att ha skadat sig i söndagens möte med Granada.  Men vi får tillbaka Williams som varit borta i åtta matcher på grund av skada. Även Muniain kommer tillbaka efter några matchers frånvaro men han börjar troligen på bänken. I övrigt har Athletic och tränare Valverde ett angenämt problem i att han har ett fullt manskap att tillgå. 

Jag kommer inte försöka mig på att gissa startelva men jag vill ändå spekulera i hur det kommer gå när det förmodade och minst sagt skakiga mittbacksparet med Gurpegi och Etxeita ska möta ett fröjdigt, snabbt och centralt anfallande Sevilla. Jag kan inte se att bara de två ska kunna hålla undan ett insläppt mål i 90 minuter mot spelare som Gameiro, Krohn-Dell och Banega. Det här måste Valverde vara medveten om och jag gissar att han kommer köra en defensiv matchplan matchen igenom och hoppas på att spelare som Susaeta och Williams kan blixtra till i kantpelet och få in bollar till den gamle Aduritz som alltjämt fortsätter att göra mål i stortsätt hela tiden. 

Ikväll är det två lag helt  ur form som möts. Båda lagen har förlorat två av tre senaste. Men vad gör det i en sådan viktig match? Det här är en match av stor betydelse för båda lagen.  Att vinna Europa League kan rädda hela säsongen och visst har de väl kapacitet till det? Jag är övertygad om att vi kommer se en tuff match där det kommer smälla ordentligt. Det kommer bli tight. Det kommer inte vara vackert men för den objektive kan det nog vara stor underhållning. Jag tror att vi cirka klockan 23.00 kommer ha en ganska tydlig bild av vilket lag som gått vidare i det här mötet. 

Till sist vill jag lyfta att Fernando Llorente kommer tillbaka till San Mames för första gånge  efter en omtvistad flytt från Bilbao och det ska bli intressant att se hur han blir mottagen av fansen. 
Håll även ögonen på unge Inaki Williams som trots sina blotta 21år har börjat växa in i rollen som fotbollsspelare på toppnivå. Jag vill sticka ut hakan redan nu och kan med trygghet säga att han om några år är med och slåss med de allra bästa om han lyckas hålla sig skadefri. Förhoppningsvis avgör han redan ikväll. 

Aupa!