Det är final i Copa del Rey! Och vad kan vara bättre uppladdning än att samtala lite med fienden? 
Athletic och Barcelonas supportrar har en riktigt fin relation rent historiskt och det är något vill vill bygga vidare på, även här på Svenskafans. Emily Ottosson, ansvarig på Barcaredaktionen, har varit så vänlig att vara med oss i vår uppladdning.

1. Barcelona har chansen att ta trippeln i år, men hur mycket tror du att spelarna påverkas av att ni har en final i Champions League en vecka senare? Finns det risk att man har fokus på fel match?

Det är klart att CL-finalen säkerligen finns i spelarnas bakhuvuden, men samtidigt är det ett väldigt rutinerat gäng så det borde inte vara några problem. Jag tror att spelarna är tillräckligt professionella för att mota bort tankarna på CL-finalen och fokusera fullt ut på matchen mot er. Med tanke på att vi har chans på trippeln vore det otroligt dumt att prioritera ner cupfinalen bara för att vi har CL att tänka på. Det är trots allt en vecka bort och vill vi hålla drömmen om trippeln levande kommer det att krävas att spelarna har fullt fokus på Athletic under hela matchen.

2. Ni är ju inte bara stora favoriter utan ni har även hemmaplan. Vad tycker du om det?

Att finalen spelas på Camp Nou är inte särskilt rättvist mot Athletic, framför allt eftersom beslutet om finalarena togs när det redan var klart att vi skulle möta er i finalen. Det hade varit en helt annan sak om det redan vid säsongsstarten var bestämt att finalen skulle gå av stapeln på Camp Nou. Som det gick till nu känns det bara fel, även om jag förstår att pengarna lockar för alla inblandade parter. Camp Nou sväljer ju mest folk i Spanien och både Barça, Athletic och förbundet får ju fin utdelning rent ekonomiskt i och med detta. Men det är problematiskt att förbundet inte bestämmer var finalen ska spelas innan säsongen börjar, då hade man sluppit den här typen av diskussioner.
Utöver att det är orättvist mot er måste jag ändå säga att jag tror att det kommer bli en magisk stämning. Ett fullproppat Camp Nou med hälften basker och hälften katalaner lär bli en folkfest utan dess like.

3. Ni har vunnit ligan, slagit allt motstånd i Champions League, har en av världens bästa anfallsuppsättningar och möter nu ett mittenlag i final; är man som Barcelonasupporter ens nervös inför en sån här match? 

Ja, självklart. Jag kan visserligen bara tala för mig själv, men jag är alltid nervös inför en match, oavsett vilket lag som står på andra sidan mittlinjen. Men på lördag är det är en final som ska spelas och Athletic är en tuff motståndare. Även om vi har en fördelaktig statistik mot er kommer det inte bli en lätt match. Med tanke på att vi är två segrar ifrån en historisk trippel är nervositeten ännu större, åtminstone för mig. De flesta räknar nog med att vi kommer vinna cupfinalen ganska bekvämt, men jag tror att det kommer bli svårt. För att dra en sliten klyscha – bollen är rund och allting kan hända. Vi har sett i flera matcher den här säsongen hur marginalerna inte har varit på vår sida och blir det ytterligare en sån match mot er kommer det bli jobbiga 90 minuter. Det skulle betyda så otroligt mycket att kamma hem cuptiteln och sen veta att en enda match står mellan oss och en andra trippel. Så ja, nervositeten är stor inför matchen.

4. Kan du se några uppenbara svagheter i Barcelona FCs spelsystem som ni måste se upp med under lördagskvällen? 

Det finns alltid detaljer som kan finslipas och man bör alltid sträva efter att förfina och förbättra sin spelidé. Utvecklas man inte står man still och de två senaste säsongerna innan denna är ett perfekt exempel på ett stillastående Barcelona som levde i det förflutna. I och med Luis Enriques intåg i klubben har spelidén utvecklats och trots att det gick knackigt under hösten har Luchos idéer äntligen verkat gå hem i laget och alla vet numera vad de ska göra.
Det har tjatats i oändlighet om vårt mittfält, vilket numera är – och det smärtar att skriva detta – lagets svagaste del. Under stora delar av säsongen har mittfältet varit ett stort hål och motståndare har fått löpa rakt igenom gång på gång. De senaste månaderna har det dock blivit bättre och mittfältarna tycks ha hittat sin roll allt mer. Även om det har sett betydligt bättre ut på sistone är det helt klart mittfältet som kan vara en svaghet. Har mittfältet en dålig dag på lördag kan mycket vara förlorat.
Många utomstående kritiserar ibland vårt försvar, men den här säsongen kan jag inte hålla med om att defensiven varit något stort problem. Visst har det varit en och annan match där försvaret har darrat, men överlag tycker jag att vår defensiv förtjänar beröm. Fasta situationer har försvarats riktigt bra, med en och annan plump så klart, och det blir viktigt att fortsätta så med tanke på att Athletic är starka på fasta situationer. 
För att summera det hela och förhoppningsvis utan att låta alltför arrogant ser jag bara mittfältet som en liten svaghet hos oss inför lördagens final.

5. Hur slutar matchen och varför?

Barcelona vinner med 3-1 efter en ganska jämn första halvlek. I andra halvlek blir den individuella skillnaden mellan lagen för stor och vi maler ner ett tappert kämpande Athletic.


Jag vill önska Emily och alla andra Barcelonasupportrar en underbar finalkväll. Och så hoppas vi såklart att att Emlily tippa fel resultat till kvällen! 
Och så ett sista tillägg. Jag hoppas av hela mitt hjärta att Athletic vinner ikväll men om vi inte gör det vill jag säga att Barcelona är värdiga vinnare och jag kommer hålla tummarna för er om exakt en vecka! Aupa!