Känslan av ointaglighet är borta från San Mamés efter att Athletic gick på sin första hemmaförlust i ligan mot Espanyol. Dessförinnan hade man visserligen redan förlorat hemma mot Atletico Madrid i cupen. Så det är med två hela hemmaförluster hittills i år som Athletic tar emot Granada ikväll.

Granadas målsättning i år är att inte åka ur ligan. Nu har man ett fem poängs försprång på Rayo och har bra slagläge för att kunna hålla sig kvar i högsta ligan. Men för att lyckas med det måste de hitta formen igen för att Granada har förlorat fyra av sina fem senaste matcher. De har dessutom haft det otroligt svårt att vinna på bortaplan i år men en målskillnad(borta) på hela 8-17 för hela året. 
Jag tycker att de blixtrade till mot Valencia i förra omgången och vore det inte för det kontroversiella offsidekvitteringen från Valencia så kunde den matchen gått hur som helst. Så helt ofarliga är Granada verkligen inte. 

Athletic då? Jo, både vi och Granada har rätt så mycket gemensamt då båda lagen har en haltande form i och med att Athletic Club bara vunnit en av sina sex senaste matcher och den enda vinsten kom mot Real Betis som bara hade nio man på plan under stora delar av matchen. Spelet har väl sett okej ut på senaste tiden, med riktigt djupa dalar spelmässigt och ganska höga toppar när det väl sett bra ut. 

En annan sak vi har gemensamt med våra gäster för kvällen är att vi faktiskt, trots en dålig period, ligger på rätt sida om strecket för vår målsättning för i år. Tränaren Valverde och flera spelare har varit ute i media och pratat om att målet nu är Champions League. Allt annat än en fjärdeplats vore en besvikelse. 

Och det blir nog just det som blir avgörande ikväll. Det är en klasskillnad mellan lagen. Athletic borde vinna ikväll. Och gör man inte det så kanske vi inte är redo för Champions Leauge? Eller ens Europaspel för den delen. Jag tror på 2-0 till Athletic och jag ser med försiktig optimism fram emot att Athletic hittar tillbaka till vinnarspåret igen. 

Och laget som Valverde tagit ut för den uppgiften är:
Iraizoz, Laporte, Erik Morán, San José, Iturraspe, Kike Sola, De Marcos, Iago Herrerín, Susaeta, Iraola, Mikel Rico, Gurpegi, Muniain, Aduriz, Ander Herrera, Saborit, Balenziaga y Guillermo.

Väl mött och Aupa!!