Athletic har inte vunnit i ligan sen den 3 Mars då man hemmaslog Real Sociedad med 2-0. Sen dess har det inte blivit mer än en poäng och man har rasat i tabellen. Nu är det närmare nedflyttning än det är Champions League. En av ett par viktiga matcher nu i vår.
 
Sevilla är som inledningen antyder inne i en bra period med tre vinster i rad med tre mål framåt i alla tre matcherna. Enligt vad Sevilla-redaktionen skriver så har uppställningen varierats mellan en 4-4-2 och en 4-2-3-1-uppställning med klart bättre utdelning resultatmässigt när de ställt upp med den förstnämnda.
 
Micheleffekt eller inte men det är lite av en helomvändning Sevilla gjort de senaste veckorna. Reyes har återuppstått från de döda och Manu del Moral och Negredo verkar vara ett produktivt anfallspar. Ska vi gissa att de går ut med dessa två herrar på topp? Truppen Michel tagit ut är i vilket fall:
 
Varas, Palop, Cala, Escudé, Fazio, Navarro, Luna, Deivid,Medel, Rakitic, Guarente, De Mul, Navas, Moreno, Negredo, Manu, Babá, Kanouté.
 
Reyes kommer ej till start pga en muskelskada samt José Campaña, Emir Spahic och Diego Perotti också uteblir pga av sina skador. Trochowski och Coke är båda avstängda. En del tunga avbräck för Andalucierna.
 
Athletic kommer med följande trupp till kvällens drabbning på San Mamés:
 
Iraizoz, Toquero, Aurtenetxe, Amorebieta, San José, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Gabilondo, Koikili, Raúl, Susaeta, Iraola, Muniain, Ander Herrera, Ekiza, Ibai, Ramalho, Ruiz de Galarreta.
 
Är lite osäker på vilken startelva som Bielsa kommer att sätta på planen men eftersom Javi Martínez är avstängd och Sevilla ställer upp med två forwards så blir det förmodligen något i den här stilen.

Iraizoz
Ekiza – Amorebieta – Aurtenetxe
Iraola – Iturraspe – De Marcos
Susaeta – Muniain – Ibai/Herrera
Llorente

Om Ander Herrera spelar så kommer säkerligen Muniain husera på vänsterkanten.
Många spelare i Athletics trupp har spelat extremt mycket och den ständiga frågan är mycket påverkar detta spelet och även motivationen. Det är viktigt att börja ta trepoängare nu och nyckeln till vinst här är förmodligen att hålla koll på Sevillas två anfallare och göra mål på de chanser man får. Helst döda matchen för vi vet hur dåliga Athletic har varit på att spela av matcher.

Ursäkta att rapporten kom i sista sekund. Hoppas ni har överseende med detta.

Aupa Athletic!

Källor: athletic-club.net, elcorreo.com, Svenskafans Sevilla-redaktion