Athletic Club
Baskierna parkerar för tillfället precis i mitten av tabellen på en tionde plats. Det är framförallt offensivt som de har haft lite problem och de har än så länge bara stått för 13 gjorda mål. Samtidigt så har defensiven varit ganska solid och 16 insläppa är ganska bra.
Som sagt så är det i offensiven de letar lite. De spelar oftast med 4-2-3-1 formation, de letar dock efter sin playmaker fortfarande. Benat har fått mycket förtroende där men senast i ligan mot Real Sociedad så spelade talangen Unai López.

Athletic har också ett Europa-äventyr att tänka på, någonting som kanske satt sina spår under säsongen, och i veckan fick de sin lottning till Europa League. De fick italienska Torino som sin utmaning där.
Athletic tog sig vidare i den spanska cupen i veckan med, mot Alcoyano med totalt 2-1.

Form
Alcoyano (h) 1-0
Real Sociedad (b) 1-1
BATE Borisov (h) 2-0
Córdoba (h) 0-1
Alcoyano (b) 1-1

Trupp
Iraizoz, Erik Morán, San José, Beñat, De Marcos, Ibai, Bustinza, Iago Herrerín, Susaeta, X.Etxeita, Mikel Rico, Gurpegi, Muniain, Aduriz, Viguera, Guillermo, Aketxe, Balenziaga och Unai López.

För hemmalaget är Iraola skadad. Laporte är avstängd efter dubbla varningar i förra matchen och Iturraspe har dragit på sig fem varningar under säsongens gång.

Poteniell startelva
Iraizoz
Marcos – San José - Aurtenetxe - Balenziaga
Rico – Benat
Muniain – López – Gurpegi
Aduriz

Club Atlético de Madrid
Säg den svit som vara för evigt. I förra veckan tog Atléticos ett och ett halvåriga svit utan förluster på hemmaplan slut, mot de gula ubåtarna  Villarreal.
I torsdags började Atlético sin återhämtning när de spelade oavgjort i spanska cupen mot L’Hospitalet. Atlético Madrid tog sig vidare med toalt 5-2 då de vann den första matchen med 3-0.
Även om 2-2 hemma mot ett Segunda B lag inte är så imponerande så fick Simeone chansen att lufta truppen rejält och många viktiga spelare fick välbehövlig vila.

I veckan var det även Champions League-lottning. Los rojiblancos fick tyska Bayern Leverkusen som nästa motståndare i turneringen. En tuff motståndare men en av de bättre lottningarna Atlético kunde fått, enligt mig.

Form
L’Hospitalet (h) 2-2
Villarreal (h) 0-1
Juventus (b) 0-0
Elche (b) 0-2
L’Hospitalet (b) 0-3

Truppen
Moyá, Oblak, Juanfran, Gámez, Godín, Miranda, Giménez, Lucas, Siqueira, Mario Suárez, Tiago, Gabi, Saúl, Cristian Rodríguez, Raúl García, Arda Turan, Keita, Griezmann och Raúl Jiménez.

Koke och Mandzukic är båda borta då de har dragit på sig fem varningar. Ansaldi är fortsatt skadad och därför inte med, även Cerci är skadad..

Poteniell startelva
Moyà
Juanfra – Miranda – Godín – Siqueria
Arda – Gabi – Tiago – Griezmann
Jiménez – Raúl García

Matchinformation
Var: Estadio San Mamés
Tid: Söndagen den 21/12 klockan 21:00
TV:  Matchen sänds på Cmore Sport och Cmore Live. Har du inte dessa kanaler finns det som vanligt streams på blanda annat www.rojadirecta.me.