Första halvlek:

Det var en förväntad startelva som Abel Resino valde att ställa upp med, Levy Madinda tog plats som defensiv mittfältare bredvid Borja Oubiña och Carlos Bellvís ersatte Roberto Lago som vänsterback. Celta Vigo tog avsparken och matchen inleddes. I början var det gästerna som var piggast framåt och verkade mest farliga.
     Athletic Bilbaos, vars spelare hade sina mödrars efternamn på tröjorna på grund av Dia de la Madre på söndag, första skott kom efter knappt tio minuter genom Oscar de Marcos efter fint förarbete av Iker Munain på vänsterkanten. Skottet gick över men baskerna fortsatte att behålla sitt tryck framåt. Efter en hörna nickade San Jose i ribban och Celta levde farligt.

Celta Vigo föll med sin backlinje och pressade inte sina motståndare särskilt högt upp. Det gjorde att Bilbao kunde ta sig lätt upp på offensiv planhalva och de ljusblå verkade vara nöjda med ett oavgjort resultat.
   Så såg matchbilden ut ett tag förutom att de ljusblå stack i vissa anfall ibland och skapade lägen. En gång slog Levy Madinda en djupledsboll mot Aspas som föll väldigt lätt i straffområdet. Efter 26 minuter fick Aspas ett bra läge efter en nicktouch från Augusto Fernández men anfallarens skott var från en dålig vinkel och räddades. Álex López hade en frispark som han sköt hårt och bra, men den räddades av målvakten.

Efter en halvtimme ökade matchen i tempo och Celta kom in mer i matchen. I den 36:e matchminuten blev det kvitterat i ribbträffar när López nickade i ribban efter en hörna. Efter det tryckte de ljusblå på framåt och var igång efter den tröga starten.
    Men det blev bortalaget som tog ledningen genom Oscar De Marcos. Mittältaren tajmade perfekt en passning från Susaeta och gjorde inget misstag när han kom fri med Javi Varas. 0-1 stod sig till halvtid.

Andra halvlek:

Efter två minuter i den andra halvleken drog Augusto Fernández till strax utanför straffområdet och det var ett bra skott. Men Iraizoz räddade.
    Spelet svängde en del fram och tillbaka där båda lagen skapade chanser framåt. Celta gick framåt för en kvittering och det öppnade upp matchen. Bästa chansen fick Athletic Bilbao när de sköt i ribban. Det kändes som matchen kunde gå åt vilket håll som helst.

Sedan missade Adúriz öppet mål från drygt två meter och det kan ha varit en av säsongens största missar. Celta levde farligt och var nära att släppa in ett mål till.
    Men hemmalaget hade också en del chanser framåt, när knappt en kvart återstod av matchen nickade inbytte Mario Bermejo bra på en hörna men bollen gick utanför.

De sista tio minuterna jagade Celta Vigo en kvittering och spelarna sprang på allt, tog snabba inkast samt var ivriga framåt.
    Målet kom sju minuter innan fulltid när Aspas sprang på en boll och fick lite turligt med sig den. Anfallaren drog till med vänsterfoten och bollen rullade in vid högerstolpen. Det fick igång fansen på Balaídos.

Men det blev inga fler mål i matchen som slutade 1-1.  

Sammanfattning:

Gästerna inledde bästa och var farligast framåt. Sedan kom Celta in mer i matchen och oroade en del offensivt men baskerna tog ledningen strax innan halvtid.
   De ljusblå måste bli bättre på att utnyttja sina lägen och den press som de skapade framåt. I den andra halvleken öppnade matchen upp sig och båda lagen skapade lägen. Celtas kvittering kom när mindre än tio minuter återstod.

Celta Vigo gjorde en bra match efter den dåliga inledningen, Álex López imponerade och Iago Aspas springer alltid på topp. Hans mål var en del av återbetalningen som han pratade om efter sin fyra matchers avstängning. Levy Madinda spelade 90 minuter och jobbade hårt.
    Nu får vi se hur det går när de andra bottenlagen spelar sina matcher. Flera lag kan byta plats och mycket kan hända den här omgången.