Celta Vigo inledde matchen bra och tog ledningen efter en dryg kvart efter ett fint anfall. Nolito spelade mycket snyggt fram Iago Aspas som tog emot och lobbade in bollen över målvakten. Anfallaren gjorde därmed sitt elfte mål i ligan den här säsongen och 1-0 till hemmalaget.

Celta Vigo fortsatte att ha det mesta av bollen men matchen var jämn och Real Sociedad pressade ofta högt vilket oroade ”de himmelsblåa” ibland. Mycket mer hände i den första halvleken förutom några halvchanser åt båda hållen.

I den andra halvleken var Real Sociedad mer fokuserade och försökte få till en kvittering på flera sätt. Laget var bland annat farliga på fasta situationer medan Celta Vigo inte lyckades kontrollera spelet som man brukar vilja.

I den 62:a minuten byttes John Guidetti ut och ersattes av Claudio Beauvue efter en ganska anonym insats. Eduardo Berizzo försökte få fart i Celta Vigo som fastnat och inte fick igång spelet på samma sätt som i den första halvleken.

Celta Vigo hade några chanser den sista halvtimmen att avgöra matchen medan Real Sociedad jagade en kvittering. Men ”de himmelsblåa” höll undan och vann med 1-0.

Startelva:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Sergi Gómez, Jonny Castro;
Daniel Wass, Marcelo Díaz, Nemanja Radoja;
Iago Aspas, John Guidetti, Nolito.

Tankar om matchen:

Celta Vigo tog en viktig seger och återhämtade sig från storförlusten förra helgen mot Real Madrid. Tre viktiga poäng i kampen om en direktplats till Europa League men spelet imponerade inte allt för mycket. Iago Aspas mål var det som stod ut från matchen och kommer bli ihåg kommet.