Snart fredag och snart dags för finalmatch nummer ett i kampen om den spanska supercupen på San Mamés mellan vårens cupfinallag Athletic från Bilbao och Barcelona.
 
Athletic har en något slagig försäsong bakom sig där man testat mycket nytt och många yngre. Det har som sagt gjort att Athletic haft svängiga resultat. På den mer tävlingsinriktade fronten så har man dessutom hunnit med att slå ut Inter Baku i kvalet till Europa League tämligen komfortabelt.
 
Athletic brottas med skador på två av spelarna som just nu borde vara ryggraden i laget, mittfältarna Iker Munian som rehabar långtidsskada och Ander Iturraspe som verkar dras med småskavanker som han aldrig blir av med. Ikers rehab verkar gå bra medan det är sorgligt att se hur drabbande det är för Iturraspes spel att aldrig bli kvitt sina skador. Williams saknas också efter sin succé under våren.
 
Athletic har en defensivt balanserad trupp inför mötet där min tro är att man startar som följer.
 
Iago Herrerín i mål, Blenziaga, Gurpegi, Laporte och De Marco i backlinjen. Två definsiva på mitten i form av San José och Beñat. Susaeta och Eraso borde kunna bila offensiv mitt tillsammans med någon till som jag verkligen letar i truppen men inte hittar. Aduriz given på topp.
 
Eftersom jag saknar ett namn är en möjlighet att De Marcos vänsterbreddar och vi får en vikarie på högerbacken, ett annat alternativ är brunkarlaget från helvetet där Etxeita går in som back, Gurpe upp på mitten och Beñat upp ett steg.
 
Defensivt balanserat blir det i alla fall för hemmalaget.
 
Gästerna kommer från en vad alla rapporter säger var en otroligt underhållande 5-4 seger mot Sevilla i den Europeiska supercupen i bagaget.  Man har en lång USA-resa i benen och man har spelare som Neymar, Jordi Alba och Arda som inte är tillgängliga för spel. Trots det kan man ställa ett helt fantastiskt bra lag som går för en sexlete(lr vad tusan det nu kan heta) på banan. Oavsett vad det heter så är man i alla fall väldigt sugen, i Spanien betyder alla titlar något för precis alla lag och rekord betyder mycket i Barcelona. Det är lite som den där charmen som gjorde att man blev förälskad i engelska FX-cupen nån gång i forntiden men som nästan helt försvunnit med alla TV-pengar till ligan i England.
 
Oavsett hur det ligger till med den saken så skulle det här kunna vara chansen för Athletic att ta en seger, jag är dock tveksam. Athletic har för dålig kreativitet och kvalitet framåt och Barcelona går knappast mållösa från kampen med spelare som Messi, Suarez, Iniesta och Pedro i laget.
 
Mitt tips är 1-1 på San Mamés och att Barcelona vinner över två matcher.
 
Till sist kan jag inte sluta fundera över två saker:
Tvärrandigt, hoppas det aldrig händer i Athletic.
Varför har jag fruktansvärt svårt för Neymar(som jag får större och större respekt för som fotbollsspelare och som bara kommer bli bättre de närmaste åren) medan jag inte har några problem med ärkegalningen Suarez. Lite på samma sätt som att jag alltid gillade Stoichkov men aldrig riktigt kunde tåla Maradona trots hans fantastiska fotbollsspel. 
Man är väl konstig helt enkelt.
 
Hoppas jag får fel i mina tips. Det jag i alla fall vet är att det ska bli ruggigt kul att se avsparken i årets första stormatch, för nu börjar det på riktigt riktigt(medveten dubbelskrivning om någon är lika stor ordmärkare som jag).
 
Aupa Athletic!!!