Club Atlético de Madrid
I det rödvita-lägret är det muntra miner hos de allra flest, detta efter att klubbikonen Fernando Torres kommit tillbaka till sitt hem.
Även om jag är glad för att Torres kommit tillbaka så gäller det ju så klart att han presterar också.
Får Simeone igång spanjacken någornlunda igen blir han en härlig förstärkning för Atléticos anfallspel, då det saknats en stark djupledspelare den här säsongen.
Torres kan dock inte vara med mot Levante imorgon då han först är klar på måndag, då Italiens transferfönster öppnas.
Atlético har ju egentligen gjort en bra höstsäsong och med 35 inspelade poäng ligger de på en tredjeplats baom Real och Barca på 39 poäng respektive 38. Personligen blev jag nog så himla bortskämd av föregående säsong där de ledde serien under nästan hela hösten. Det hade man ju inte räknat med riktigt nu, speciellt då de två stora spännde musklerna rejält inför den här säsongen, men ändå.

Truppen
Moyà, Oblak, Giménez, Godín, Juanfran, Siqueria, Lucas, Gámez, Mario, Tiago, Koke, Gabi, Raúl García, Arda, Saúl, Griezmann, Mandzukic och Jiménez.

Skadade: Miranda, Ansaldi och Cebolla
Poteniell startelva
Moyà
Juanfran – Giménez – Godín – Siqueria
Koke –Tiago – Gabi – Arda
Griezmann - Mandzukic

Levante UD
Valencia-lagets säsong har inte varit särskilt stark men den har blivit bättre mot slutet.
I oktober gjode man sig av med den tidigare succé-tränaren Mendilibar och tog då in Lucas Alcaraz som ersättare. Levante har efter det hitta mer tillbaka till sitt gamla spel; tufft, kompakt, hårdfört, bra på fasta situationer och förvarsinriktade där matcherna ofta blir målsnåla.

Målsnålt, så kan Levantes offensiv beskrivas och de har endast lyckats göra 12 mål än så länge.
Det som de framförallt saknar just nu är en kvalitiv målskytt som de haft de senaste säsongerna. Rafael Martins som värvades inför den här säsongen har inte infriat förväntningarna ännu på det planet.

Några nyckelspelare för Levante är bland annat Pape Diop som är stark och stabil på det centrala mittfältet. Rubén García är en duktig ytter och Morales är en av de viktigaste spelarna i sista tredjedelen.
David Barral sitter troligtvis på bänken efter att ha kritiserat domaren på twitter efter förra matchen.

Truppen
Jesús, Maríno, Iván López, Toño, Vyntra, Juanfran, Nikos, El Adoua, Pedro López, El Zhar, Morales, Casadesús, Ivanschitz, Sissoko, Diop, Simao, Barral och Rafael.
 
Poteniell startelva
Diego Mariño
Iván López – Juanfran – Karabelas - Vyntra
Morales - Pape Diop – Simao – Ivanschits
Cassadesús – Martins

Matchfakta
Var: Vicente Calderón
När: Lördagen den 3 januari, klockan 16:00
TV: Matchen sänds på Cmore Fotboll. För dig som inte har kanalen finns som vanligt streams att tillgå, bland annat på rojadirecta.me, eller så kollar du in på forumet så finns det nog hjälp att få.