Är Lionel Messi underskattad?
 
Naturligtvis inte, tänker ni kanske. Argentinaren har fem guldbollar, betraktas av många som tidernas bäste spelare och tjänar astronomiska summor på sitt fotbollsspelande. Ju. 
 
Och visst är det så. Att påstå annat vore fel, såklart.
 
Låt mig därför omformulera frågan. Uppskattar vi Leo Messi tillräckligt?
 
Jag tycker inte det. Eller snarare, jag tycker att allmänhetens bild av Leo Messi, under loppet av de senaste två, tre åren, inte rimmar med vad han har uträttat på fotbollsplanen.
 
Och nej – jag syftar inte på det faktum att Messis namn lös med sin frånvaro när UEFA i veckan kablade ut de nominerade till priset för årets fotbollsspelare. Eller okej, en smula kanske – men framförallt är det den genomsnittliga uppfattningen av Leo Messi som förbryllar.
 
Sett till argentinarens prestationer skrivs det nämligen rätt lite om honom. Vi som följer spansk fotboll vet att Messi inte på något sätt har tappat farten, men ändå är känslan att fler och fler utanför Spanien har intrycket att så är fallet.
 
Vilket smärtar i Barça-hjärtat. Om något har han ju växlat upp ytterligare, i takt med att FC Barcelona har växlat ner. Fullständigt burit klubben på sina axlar, och lett laget till titlar de annars inte skulle ha varit i närheten av.
 
Men situationen är oundviklig, antar jag. Är man jämn-bäst år ut och år in, kan det inte annat än ske en droppen-urholkar-stenen-effekt. Samma hyllningskrönika kan inte skrivas om och om igen, månad efter månad, säsong efter säsong.
 
Storyn säljer inte, helt enkelt. Bokstavligt talat. Och följaktligen (och oundvikligen) värderas en Mohammed Salah för tillfället ungefär lika högt som en Leo Messi.
 
Det är sakernas tillstånd. Vare sig man gillar det eller inte. Men make no mistake – Leo Messi har aldrig slutat vara Leo Messi. Han svävar alltjämt högst, och befinner sig alltjämt i en egen sfär. Mil ovanför bilar, träd, guldbollar och skytteligor.
 
Låt oss för guds skull inte glömma det. Låt oss för guds skull inte ta honom för given.