Hola todos

Efter ett välbehövligt jullov (för undertecknad en massa tentapluggande och uppsatsskrivande) så var det dags att kicka igång det nya året. Och kunde vi önska oss en bättre start? Tveksamt..

Jag börjar känna mig lite tjatig med att betona vikten av Pedros närvaro i startelvan, men det känns så otroligt skönt att det äntligen lossnade för kanariefågeln. För två år sedan var Pedro känd för sin effektivitet då det i stort sätt alltid trasslade i nätmaskorna fort han fick ett läge. Och det andra målet ikväll visar verkligen att spanjoren har ett fantastiskt öga för mål, snacka om klassavslut.

Utöver Pedros mål så var kollektivet Barcelona ruggigt bra ikväll. Det bjöds stundtals på propagandafotboll, men i skymundan av all tiki-taka så var det oerhört skönt att vi lyckades hålla nollan då försvarsspelet har varit det stora frågetecknet under hösten. Annat att glädja sig över så här i efterhand är att Iniestas nygamla roll, med utgångspunkt på kanten där han hela tiden söker sig in centralt, fortsätter att leverera samtidigt som Alba kommer som projektil på utsidan.

Även Barça B kickade igång 2013 på ett övertygande sätt då man bortaslog Villarreal med 1-3. Målen gjordes av Planas, Lobato samt ett självmål av Juame Costa. I och med segern gick Eusebios mannar förbi Villarreal i tabellen och parkerar nu på en imponerande 5e plats. Nästa match spelas mot Xerez på Mini Estadi på lördag.

För Titos mannar väntar härnäst Córdoba i cupen och sedan en tuff bortamatch mot Malaga. Nu hoppas vi att både lagen fortsätter på den inslagna vägen

Hasta luego y visca Barça