Första halvlek:

Luis Enrique valde en förväntad startelva med David Costas och Toni Rodríguez i backlinjen när tre andra försvarsspelare var skadade. Rafinha fick inleda på bänken medan unge Santi Mina startade i anfallet. Lite intressant var att enda spelaren över 30 år i Celta Vigo var lagkaptenen Borja Oubiña.    

Det regnade en del i Vigo när Rayo Vallecano gjorde avspark och redan efter knappt tre minuter fick Nolito ett bra läge. Santi Mina kom fram på högerkanten och sköt, men anfallarens skott var inte särskilt bra utan blev istället en fin passning till Nolito som sköt. Målvakten var överspelad men Tito Triguero i bortalaget slängde sig och täckte.

Under de inledande minuterna böljade spelet fram och tillbaka och det fanns en del ytor att jobba på. Båda lagen hade anfall och vid ett tillfälle ledde Álex López en kontring som såg farlig ut för Celta Vigo. Men mittfältaren tog för lång tid på sig och hans passning blev inget bra.

Rayo Vallecano visade ibland prov på snabbt passningsspel och Lass Bangoura var pigg på sin högerkant. Bortalaget såg ut att kunna skapa några farliga chanser men den sista passningen satt inte riktigt. Andreu Fontás fick vid några tillfällen gå ut och hjälpa ytterbacken Toni för att rädda situationen.

I den 24:e minuten rann Jonathan Viera igenom Celta Vigos backlinje när han sprang bakom ryggen på David Costas som kollade för mycket på bollen. Djupledspassningen satt perfekt och anfallaren kunde skjuta in 0-1. Det var Rayo Vallecanos första skott på mål och Yoel Rodríguez i mål var chanslös.

Celta Vigo hade svårt att skapa något framåt och Rayo Vallecanos backlinje hade bra koll på hemmalaget. Det var för långt avstånd mellan hemmaspelarna och de ljusblåa fick aldrig fast bollen på offensiv planhalva. Bortalaget hade det mesta av bollen och det kändes mycket farligare när de närmade sig mål.

Lass hittade ofta yta mellan backlinjen och mittfältet. Han fick med sig en hörna och på den fick Saúl Niguez en riktig bra chans från nära håll men hans skott täcktes. Tur det för Celta Vigo som annars hade släppt in ett mål till.

Efter drygt en halvtimme blev Celta Vigo bättre och fick tag i bollen mer. Publiken levde sig med och hejade fram sitt hemmalag. Men det var Lass i bortalaget som skulle få nästa bra chans. Mittfältaren missade dock Vieras inlägg i straffområdet.

Det blev inga fler mål i den första halvleken och de ljusblåa gick till halvtid i underläge. Under de första 45 minuterna hade Rayo Vallecano haft de flesta målchanserna och 59 procent av bollinnehavet.

Andra halvlek:

Nolito sparkade igång den andra halvleken och Celta Vigos jakt på en kvittering var igång. Luis Enrique gjorde inget byte i halvtid men det skulle nog inte dröja länge om inget mål kom för de ljusblåa.

Efter drygt två minuter gjorde Costas ned Viera och Rayo Vallecano fick frispark i ett bra läge strax utanför straffområdet. Något som hemmapubliken inte tyckte om och de menade att domaren skulle ha blåst i tidigare skede för Celta Vigo. Frisparken tog lite tid att slå men Roberto Trashorras skott blev inget farligt.

Rayo Vallecano fick tiden att gå när de kunde vid bland annat inkast och insparkar, något som hemmapubliken inte tyckte om och buade åt. Celta Vigo gjorde sitt första byte i den 56:e minuten när Santi Mina gick ut och in kom Rafinha.

Celta Vigo hade fortsatt svårt att skapa någon riktigt farlig målchans och det såg uddlöst framåt. Istället fick Rayo Vallecano ett bra kontringsläge när Lass fick yta på högerkanten. Men Yoel klarade avslutet. Direkt efter det svängde spelet och de himmelsblåa gick till anfall. Rafinha sköt men hans skott räddades.

Rafinha fick en till bra chans någon minut senare från nästan samma position i straffområdet. Det här skottet var hårdare men Rubén Rayos räddade igen. Celta Vigo verkade dock ha kommit igång och jakten på en kvittering gick vidare.

Celta Vigo gjorde sitt andra byte i den 68:e minuten när Borja Oubiña gick ut och ersattes av Michael Krohn-Delhi. Toni tog över som lagkapten och hemmalaget satsade mer framåt. Det bytet hjälpte dock inte mycket utan Rayo Vallecano hade det mesta av bollen och skapade chanser framåt.

Det blev värre i den 72:a minuten när Joaquín Larrivey nickade in ett inlägg och det blev 0-2. Costas kunde stå emot i närkampen och det såg tyngre ut för Celta Vigo. Toni var för passiv när inlägget slogs och gav sin motståndare gott om tid. Det var tyst på Balaídos och de himmelsblåa gick mot ännu en förlust på hemmaplan.

I den 74:e minuten tvingades Costas att byta efter att han fått ont, in kom Jonny Castro. Under den sista kvarten hade Celta Vigo en del boll och Krohn-Delhi sköt ett farligt skott, men det kändes uppgivet och som spelarna insett att det skulle bli en förlust. De försökte inte skapa något riktigt tryck framåt och Rayo Vallecano vann med 2-0.      

Sammanfattning:

Det var två lag som behöver poäng som ställdes mot varandra på Balaídos. Rayo Vallecano var bättre i den första halvleken och tog ledningen genom Viera. Costas kollade för mycket boll och bortaspelaren rann igenom backlinjen för att sätta 0-1. Celta Vigo hade svårt att skapa något framåt och kändes uddlösa.

I den andra halvleken jagade Celta Vigo en kvittering och spelade upp sig. Hemmalaget skapade några halvchanser genom främst Rafinha som gjorde ett piggt inhopp. Men Larrivey utökade Rayo Vallecanos ledning med en nick och det blev ännu en förlust på hemmaplan för Celta Vigo.

Costas hade en del att jobba med under matchen och Gustavo Cabral får nog tillbaka sin plats i startelvan när han har återhämtat sig från skada efter landslagsuppehållet. Toni hade det också jobbigt och att tre försvarsspelare var borta påverkade nog Celta Vigo. Rayo Vallecano hittade och utnyttjade ytor som fanns mellan backlinjen och mittfältet som Borja Oubiña och Álex López inte lyckades täppa till.

Celta Vigo var för tama framåt och Charles var osynlig på topp. Augusto Fernández gjorde en okej insats men annars var det ingen spelare som utmärkte sig i positiv anda. Det är tråkigt att de himmelsblåa inte kan vinna på hemmaplan och man fortsätter att vara inblandade i bottenstriden på allvar. Ännu sämre är det att klubben inte gjort något mål på sina fem senaste hemmamatcher. Det kan bli en jobbig säsong för Luis Enrique och hans lag om de fortsätter att vara ojämna.