Efter dagens förmiddagsträning stod en ny presentation på schemat. Atlético-redaktionens Alexander Ivanovski var förstås på plats för att täcka båda. Samtidigt som undertecknad fick se hur Ángel Correa förberedde sig för sin presentation som ny röd-vitrandig spelare och lounge musiken svepte ur högtalarna i samband med MARCA TV:s nätsändning tog Enrique Cerezo över på podiet. Det blev tyst, sedan välkomnade han Correa på sitt alldeles egna lilla vis: "Correa spelade sitt livs viktigaste match under flera månaders tid och idag står han här som en vinnare. Trots sina 20 år har han visat prov på mognad och han är en förebild att följa. Alla atléticos känner en stor kärlek till honom och vi måste prisa hans beteende. Han sänkte aldrig huvudet i marken och kastade aldrig in handduken. Han tog sig an livet med en exemplarisk optimism. Du är en mycket speciell värvning och den här presentationen är väldigt efterlängtad. Du har krigat för att stå här och visat att det lönar sig. Därför vill jag vara först att tacka dig och applådera din kraftansträngning." sade Cerezo innan han gick av podiet.

Nervös, väldigt nervös. Så kan man beskriva Ángel Correa när han gick upp till podiet efter att byta av Enrique Cerezo. Finklädd, så där barnsligt förväntansfull och framföralt nervös greppade "El Ángel de Boedo" tag i mikrofonen samtidigt som hela pressalen riktade sina kameror mot honom. Frågorna lät förstås inte vänta på sig. 

Hej Ángel. Den här dagen har vi väntat på länge. Det är en speciell dag, inte sant?
"Jo, det stämmer. Jag vill tacka presidenten, Miguel Ángel Gil, hela tränarstaben, alla mina lagkamrater och alla Atlético-supportrar som stöttat mig under den här mycket svåra perioden i mitt liv. Nu hoppas jag att vi kan gå vidare och se till att göra ett riktigt bra säsong".

Har du drömt om den här stunden?
"Ja, om sanningen ska fram så har jag det. Jag har drömt om att spela i Atlético sedan jag var en liten grabb och för mig är det en dröm som går i uppfyllelse".

Vad vill du skicka för budskap till Atlético-supportrarna?
"Att laget förbereder sig under försäsongen för att åstadkomma sina mål under den kommande säsongen". 

Hur tar du dig an den nya säsongen?
"Jag känner mig väldigt lugn. Jag vet att det kommer bli ett väldigt svårt år, men vi hoppas ha ett bra år". 

Det har gått lång tid sedan du kunde mäta dig på klubblagsnivå. Ser du på den här perioden som förlorad tid eller har det fungerat som en läroperiod för dig?
"Jag är 20 år gammal, alltjämt väldigt ung och jag vet att jag har väldigt mycket att lära mig. Med hjälp av alla dessa stor spelare vet jag att jag kommer lära mig".

Nu när du är en Atlético-spelare, när du går in i omklädningsrummet och har bytt om. Vem kommer du att tänka på då? Vem kommer du komma ihåg?
"Hela min familj, alla de läkarna som hjälpte mig att gå vidare. Nu gäller det att gå vidare eftersom det svåra är förbi".

I januari pratades det om att du fick grönt ljus att spela fotboll igen och det spekulerades i att du kanske skulle lånas ut till en annan klubb. I slutändan stannade du i Atlético, men inte för att spela utan för att fortsätta återhämta dig. Hur tog du dig an det här?
"Precis som jag sade tidigare var jag väldigt lugn. Jag är ung, jag måste fortsätta lära mig och på vilken annan plats kan jag lära mig mer än i Atlético de Madrid med den här utmärkta tränarstaben och lagkamrater?"

Har du pratat med Cholo och vad har han sagt i så fall? Räknar han med dig eller kommer du att lånas ut?
"Nej, jag har inte pratat med honom. Han har sagt samma sak till alla: att vi ska förbereda oss maximalt och inget mer utöver det.".

Vem skulle du helst vilja göra mål på?
"Jag vill bara ha roligt och är ingen som gör särskilt mycket mål. Jag har inget speciellt lag som jag skulle vilja göra mål på".

Du skrev visserligen på för Atlético ifjol, men du känns som ett nyförvärv. Atlético-supportrarna är väldigt förväntansfulla och väntar på att se din talang på fotbollsplanen. 
"Det här är ett stort lag som förbereder sig för att ge allt i varje match".

Vad tycker du om mest med den spanska ligan och ser du att det finns möjligheter att slåss med Barcelona och Real Madrid?
"Jag tycker om fotbollen som spelas här väldigt mycket och jag anser att Atlético har demonstrerat att man är här för att slåss på samtliga fronter och vi hoppas att det ska vara så i år igen". 

Hur tar du dig an den här säsongen? Känner du till Cholo Simeones kravbild? Tror du att det kommer bli så extremt som med Vietto?
"Det har redan bevisats. Alla känner till hur Profe sätter krav och vi hoppas ha ett framgångsrikt år".

Efteråt gick han ut för att fotograferas i Atléticos matchställ, men till skillnad från vissa andra som kysser klubbmärket från dag ett valde Correa att inte göra det. En sådan sak förtjänar man att göra med sina insatser på planen.